Main
Pääsivu
Tulokset / Uutiset
Historia
Tres Colores Gabrielina
Shannon des Chemins Cathares
Danka Red NBT de l'Oree des Charmois
Drover's Dream de l'Oree des Charmois
A-pentue
B-pentue
C-pentue
D-pentue
E-pentue
F-pentue
G-pentue
H-pentue
I-pentue
J-pentue
K-pentue
L-pentue
M-pentue
N-pentue
O-pentue
P-pentue
Q-pentue
R-pentue
S-pentue
T-pentue
U-pentue
V-pentue
Treenikuvia
Näyttelyhetkiä
Aussie Open 2006
Ranskan National 2007
Pentukuvia
Astutuksia
Koiranelämää
Satu arvostelemassa
Linkit
Galleria
Yhteystiedot
Tulokset / Uutiset
07.09.2020 Kotisivumme näkyvät taas
Kotisivut ovat olleet kaatuneena pari vuotta sen takia, että palvelun tarjoaja vaihtoi sivut uudelle palvelimelle ilmoitusasiana ja ainoastaan word pressille tehdyt sivut säilyivät toimintakunnossa. Koska emme itse osaa kuin päivittää jo olemassa olevalle pohjalle on sivujen näkyviin saaminen kestänyt. Sivuissa on vieläkin ongelmia joissain sivuissa ääkkösten kanssa, mutta se saa nyt olla, koittakaa kestää. Kustannukset ovat muutenkin jo olleet sen verran suuret, että lopetimme sivujen korjauttamisen tähän. Valitettavasti niitä ei saa mobiiliystävälliseksi nykymaailman mukaan. Se vaatisi kokonaan uusien sivujen tekemistä. Kaikkien sivujen ajan tasalle päivittäminen ottaa aikansa muun elämän ohessa, mutta jotakin on nyt päivitetty.


13.-14.01.18 Tartto, Viro
Ida l. LVJV-17 Drover's One Look And U R Hooked oli lauantaina PN2 ja sai sertin. Sunnuntaina Ida oli PN3. Simo l. Drover's Out of This World sai molempina päivinä EH:n.


14.01.18 Kajaani KV
Fika l. Drover's Piece of Gold debytoi junioriluokassa ollen hienosti ERI3. Tuomarina oli ruotsalainen Åke Cronander.


16.12.17 Tukholma KV, SEV-17
Perinteinen pikkujoulureissu Tukholmaan oli taas huisin hauska. Tuomarina oli kanadalainen Mike MacBeth. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli ERI2 SA.lla ja poikansa Mårten l. C.I.B. Drover's King of the Hill oli ERI3 SA:lla. Ida l. LVJV-17 Drover's One Look And U R Hooked voitti nuorten luokan ja oli hienosti PN4 ja paras pohjoismaissa kasvatettu narttu. Inga l. C.I.B. Drover's Like No Other oli ERI4 SA:lla ja Leyla l. CH Drover's Limited Edition sai ERIn. Pojat, Ida ja Leyla muodostivat upean kasvattajaryhmämme, joka oli toinen KP:llä, koska tuomari sanoi haluavansa, että ryhmässä kaikki koirat ovat saman värisiä!


07.-10.12.17 Helsinki KV, HeV-17, PMV-17 ja V-17
Tänä vuonna oli jälleen vuorossa Messarin maratonnäyttelyt. Omat koiramme osallistuivat perjantaina ja lauantaina ja yksi kasvatti kävi kehässä myös sunnuntaina. Perjantaina rodun arvosteli Maija Lehtonen. Emil l. CH Drover's Making Attention voitti valiourokset ja oli PU4. Vielä karvanlähdön jäljiltä vaiheessa ollut Ida l. LVJV-17 Drover's One Look And U R Hooked voitti nuorten luokan nartut SA:lla. Inga l. C.I.B. Drover's Like No Other oli PN2 ja paras Euroopassa kasvatettu narttu ja sisarensa Leyla l. CH Drover's Limited Edition oli ERI4 SA:lla. Nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka oli 1 KP:llä, mutta emme menneet isoon kehään, koska Ingan juoksu sekoitti totaalisesti Emilin pään. Simo l. Drover's Out of This World oli EH4. Lauantaina tuomari oli islantilainen Herdis Hellmarsdottir, jolla on kotonaan aussieita. Ida voitti jälleen nuorten luokan nartut. Emil jäi kotiin ja kehään pääsi Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention, joka sai ERIn, mutta ei ollut ollenkaan tuomarin makuun. Leyla sai myös ERIn. Sunnuntaina tanskalaisen Michael Laubin kehässä kävi hakemassa EH:n Yogi l. Drover's One Step Ahead.


02.12.17 Lempäälä, rallytoko
Milla ja koirat ovat olleet vauhdissa taas. Greta-mummu 9v l. CH Drover's Good Luck Charm avoimessa luokassa kolmas hyväksytty pistein 87/100 ja RTK2 ja Mårten l. C.I.B. Drover's King of the Hill korkkasi avoimen luokan upeasti pistein 95/100 ja sijoitus 2. Onnea!


01.12.17 Terveystuloksia
Viimeisetkin O-pentujen kuvaustulokset tulivat. Pepi l. Drover's Once Upon A Time ja Stella l. Drover's One Limited Edition molemmilla lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0 ja Maisa l. Drover's One More Saga To Tell lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0.


29.11.17 Terveystulos
Nythän näitä hyviä uutisia tippuu. Yogi l. Drover's One Step Ahead lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0.


28.11.17 Terveystulosta pukkaa
Moona l. Drover's Out of the Blue lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0. Disan pennut kävivät silätarkastuksessa. Kahdella puhdas paperi ja kahdella lievä iris hypoplasia.


25.11.17 Karjaa, rallytoko
Milla ja Fanni kisasivat jälleen rallytokossa huikein tuloksin. Millan 9-vuotias Greta l. CH Drover's Good Luck Charm sai avoimessa luokassa 94/100p. ja Mårten l. C.I.B. Drover's King of The Hill alokasluokassa kolmannen tuloksensa pistein 89/100 ja on nyt siis RTK1. Fannin Hilla l. Drover's Makes Me Smile sai alokasluokassa 93/100p. Onnea!


16.11.17 Luustotulos
Simo, Drover's Out Of This World: lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0.


04.11.17 Lahti, rallytoko
Milla ja Mårten l. C.I.B. Drover's King of the Hill saivat 93/100p ja Fanni ja Hilla, Drover's Makes Me Smile saivat 90/100p. Molemmat kilpailivat alokasluokassa.


28.10.17 Seinäjoki KV
Inga, C.I.B. Drover's Like No Other ERI2 SA. Tuomarina oli Tomas Rohlin, Tanska.


28.10.17 Tampere, rallytoko
Satu K ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly kisasivat kolmannen kerran avoimessa luokassa saaden kasaan 86/100p. ja RTK2.


21.10.17 Klaukkala, rallytoko
Taija ja Saga l. C.I.B. Drover's Knock Your Socks Off kisasivat kolmannen kerran alokasluokassa saaden kasaan 96/100p, sijoitus 2. ja RTK1.


21.-22.10.17 Rakvere 2xsert, Viro
Riitta kävi Simon l. Drover's Out Of This World ja Ingan l. CH Drover's Like No Other kanssa Rakveressä. Ingasta tuli EE CH kun se oli lauantaina VSP. Sunnuntaina Inga oli PN3. Simo oli molempina päivinä ERI1 SA, sunnuntaina sertti olisi kuulunut Simolle, mutta kehäsihteerit eivät olleet ajan tasalla asiasta. Nyt jännitetään josko myöntävät sertin Simolle jälkeen päin. Lauantain tuomari oli Hans van den Berg Hollannista ja sunnuntain Zoia Oleinikova Ukrainasta.


17.10.17 Q-pennut syntyivät!
Disa synnytti yhden uroksen ja kolme narttua, kaikki musta trikkejä. Kuvia tulee fb-sivulle.


14.10.17 Virkkala, rallytoko
Taija ja Saga l. C.I.B. Drover's Knock Your Socks Off kisasivat toisen kerran rallytokon alokasluokassa saaden toisen hyväksytyn tuloksen 83/100p.


01.10.17 Somero, luonnetesti
Meillä on kaksi uutta Suomen Muotovaliota kun veljekset Emil l. CH Drover's Making Attention ja Mårten l. C.I.B. Drover's King of the Hill läpäisivät luonnetestin. Emil sai +173p, laukausvarma ja Mårten +172p, laukausvarma.


23.09.17 Ballerup KV/DK, KBHV-17
Edellisestä Tanskan reissusta tulee tänä syksynä viisi vuotta, joten oli korkea aika lähteä katsastamaan sikäläistä aussiekantaa. Peräti 45 aussieta oli ilmoitettu tanskalaisen Birgitte Schjöthin kehään Kööpenhaminan Voittajanäyttelyyn. Saga l. C.I.B. Multi Ch Multi V BISS Drover's Knock Your Socks Off räjäytti potin ollen paras narttu sertin ja CACIBin kera saaden itselleen Kööpenhaminan Voittaja-tittelin (KBHV-17) lisäksi plakkariin Tanskan valionarvon. 2-vuotias Emil l. CH Drover's Making Attention oli vielä täysi kakara aikuisten valmiiden valioiden joukossa, mutta sai kuitenkin ERIn.


16.09.17 Veikkola, rallytoko
Satu Kärkkäinen ja Rhonda l. CH TK1 TK2 TK3 RTK1 Drover's I Believe I Can Fly starttasivat avoimessa luokassa hyväksytyllä tuloksella upeilla pisteillä 98/100 ja voittivat luokan.


14.09.17 Q-pentuja viikolla 42!
Disa l. CH Drover's Kind of Mystery kävi ultrassa ja pentujahan sieltä on tulossa.


03.09.17 Helsinki
Vasta 16-kuinen ja aivan karvaton Ida l. LVJV-17 Drover's One Look And U R Hooked hurmasi tuomarin liikkeillään ja nappasi ROPin ensimmäisen serttinsä kera. Emil l. EE CH Drover's Making Attention oli VSP saaden viimeisen Suomen serttinsä. Leyla, CH Drover's Limited Edition oli PN3. Tuomarina oli Pirjo Aaltonen.


02.09.17 Lohja, rallytoko
Riitta Nenonen ja Inga l. C.I.B. RTK1 Drover's Like No Other saivat avoimessa luokassa hyväksytyn tuloksen pistein 90/100 ja niinpä Inga sai koularin RTK2.


01.09.17 Vantaa, rallytoko
Satu Kärkkäinen ja Rhonda l. CH TK1 TK2 TK3 RTK1 Drover's I Believe I Can Fly starttasivat ensimmäisen kerran avoimessa luokassa hyväksytyllä tuloksella upeilla pisteillä 99/100 ja sijoittuivat toiseksi.


23.08.17 Nummela, rallytoko
Satu Kärkkäinen ja 10-vuotias Rico l. CH TK1 Drover's Excalibur hakivat alokasluokan kolmannen hyväksytyn tuloksen upeilla pisteillä 99/100 ja sijoittuivat toiseksi. Ricosta leivottiin siis RTK1.


19.-20.08.17 Tallinna KV, 2xCACIB
Huippureissu parhaassa seurassa takana. Emil l. EE JCH Drover's Making Attention valioitui kun se sunnuntaina sai viimeisen serttinsä. Inga, CH Drover's Like No Other sai noottia ylipainostaan molempina päivinä. Tuomarina lauantaina oli tanskalainen Michael Laub ja sunnuntaina ruotsalainen Johnny Andersson.


17.08.17 Q-pentuja ehkä tuloillaan
Disa l. CH Drover's Kind of Mystery on astutettu.


06.08.17 Valkeakoski
Moona l. Drover's Out Of The Blue oli junioriluokassa EH2. Tuomarina oli Nina Janger.


05.08.17 Hyvinkää, erikoisnäyttely
Tänä vuonna kävimme hakemassa vikalistat koiristamme erikoisnäyttelystä :) 17 Drover's koiraa kävi kehässä, vain neljälle irtosi ERI, toki ne saivat myös SA:n. Hjördiksen jälkeläisryhmä oli ainoa ja palkittiin KP:llä. Kasvattajaluokkamme oli toinen vaikka siinä oli neljä SA:lla palkittua koiraa. Tuomarina oli Sharon Sparks, USA.


30.07.17 Helsinki KV
Meillä on uusi intti kun Inga l. CH Drover's Like No Other oli VSP saaden viimeisen CACIBinsa. Yogi l. Drover's One Step Ahead oli PU3 varasertin kera ja ROP-juniori. Karvansa pudottanut Emil l. EE JCH Drover's Making Attention oli EH4. Tuomarina oli Renee Sporre-Willes, Ruotsi.


09.07.17 Karjaa
Leyla l. CH Drover's Limited Edition oli PN3. Tuomarina oli Helin Tenson.


02.07.17 Tuusula
Sisarukset kävivät näyttelyssä. Yogi l. Drover's One Step Ahead oli junioriluokan ERI2 ja Pepi l. Drover's Once Upon A Time ERI3. Tuomarina Saija Juutilainen.


01.07.17 Riihimäki KV
Pepi l. Drover's Once Upon A Time oli sitten päivän tuomarin mielestä ainoa EH:n arvoinen ollen EH2. Tuomarina oli Lilja Dora Halldorsdottir Islannista.


30.06.17 Silmätarkastus
Disa l. CH Drover's Kind of Mystery kävi silmätarkastuksessa. Nyt odotellaan juoksua alkavaksi ja toivomme pentuja syksyksi.


20.06.17 Luustotuloksia
Viikonloppuna käytiin kuvauttamassa viisi Drover's koiraa ja tänään tuli mukavia tuloksia. Emil l. Making Attention, Ida l. One Look And U R Hooked ja Inga l. Like No Other lonkat A-A, Molly l. Me Myself and I A-B ja Tyyne l. My First Bitch B-B, kaikilla 0-0 kyynärpäät.


18.06.17 Lempäälä, rallytoko
Satu K. ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly nappasivat täydet pisteet 100/100 ja kun kyseessä oli kolmas hyväksytty alokasluokan tulos on plakkarissa koulari RTK1. Riitta ja Disa l. Drover's Kind of Mystery eivät saaneet tällä kertaa tulosta voittajaluokassa.


17.06.17 Pöytyä
Leyla l. Drover's Limited Edition EH3. Tuomarina oli Harry Tast.


10.06.17 Riika KV/Latvia, LV-17
Huippureissu Riikaan Riitan kanssa takana. Emil l. EE JCH Drover's Making Attention oli PU4 sertin kera. Simo l. Drover's Out of This World oli junioriurosten ERI1, mutta harmillisesti ei SA:ta. Siskonsa Ida l. Drover's One Look And U R Hooked sai juniorisertin ja tittelin LVJV-17 ja oli PN3. Inga l. CH Drover's Like No Other oli PN2 vara CACIBilla. Tuomarina oli Philip John, Intia.


30.05.17 Hyvinkää, luonnetesti
Leyla l. Drover's Limited Edition on nyt FI CH kun se läpäisi luonnetestin pistein +144, laukausvarma. Tuomareina olivat Lea Haanpää ja Tarja Matsuoi.


28.05.17 Gimo KV, Ruotsi
Upea reissu Ruotsin Gimoon takana. Emil l. EE JCH Drover's Making Attention oli VSP saaden toisen Ruotsin serttinsä ja CACIBin ja Inga l. CH Drover's Like No Other oli ROP sertin ja CACIBin kera ja Ingasta leivottiin SE CH. Päivän kruunasi Ingan RYP3 sijoitus. Tuomarina oli Maija Lehtonen.


27.05.17 Keuruu
Vinha l. Drover's Multipurpose oli PN4. Tuomarina oli Tarja Löfman.


27.05.17 Masala, rallytoko
Satu K ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly saivat 98/100p ja sijoittuvat kolmansiksi.


25.05.17 Vantaa, pk-tapahtuma
Pepi l. Drover's Once Upon A Time voitti junioriluokan ERIllä ja Fara l. Drover's Forevermore oli veteraaniluokassa ERI2. Tuomarina oli ruotsalainen Jesper Andersson.


24.05.17 Luustotuloksia
Sisarukset Fido l. Drover's Most Likely ja Hilla l. Drover's Makes Me Smile kävivät luustokuvissa ja tänään tuli hienoja uutisia. Fidon lonkat B/B ja Hillan B/A, molemmilla kyynärpäät 0/0, LTV1 ja VA0.


20.05.17 Helsinki KV
Irlantilainen aussieharrastaja Karen Gilliland oli saanut mukavasti koiria kehäänsä. Emil l. EE JCH Drover's Making Attention oli PU2 saaden ensimmäisen CACIBinsa. Junioriveljekset Yogi l. Drover's One Step Ahead oli ERI3 ja Simo l. Drover's Out Of This World oli EH4. Ida l. Drover's One Look And U R Hooked oli juniorinartuissa ERI1 SA PN4 ja siskonsa Pepi l. Drover's Once Upon A Time heti perässä ERI2. Inga l. Drover's Like No Other oli avoimessa luokassa ERI1 SA ja Fara l. Drover's Forevermore oli ROP-veteraani. Kasvattajaluokkamme oli 1 KP:llä.


20.05.17 Tampere, rallytoko
Sonja ja Iines l. Drover's I Told You So saivat kolmannen hyväksytyn tuloksen alokasluokassa pistein 96/100 ja näin on plakkarissa RTK1.


10.05.17 Silmätarkastus
Drover's Piece of Gold kävi silmätarkastuksessa puhtain paperein.


07.05.17 Nummela, rallytoko
Peräti kuusi Drover's koiraa osallistui tänään rallytokokisoihin ja kaikki saivat tuloksen! Alokasluokassa voiton vei Satu K ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly tyylipuhtaalla 100/100 pisteen suorituksella. Sonja ja Iines l. Drover's I Told You So saivat 94/100p ja Taija ja Saga l. C.I.B. Drover's Knock Your Socks Off saivat 87/100p. Avoimessa luokassa Milla ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm saivat 95/100p ja sijoittuivat toiseksi ja Riitta ja Inga l. CH Drover's Like No Other saivat 75/100p. Riitta ja Disa l. CH Drover's Kind of Mystery saivat voittajaluokassa 84/100p.


06.05.17 Tampere KV
Maisa l. Drover's One More Saga To Tell oli ensimmäisessä näyttelyssään junioriluokan ERI3. Leyla l. Drover's Limited Edition oli avoimessa luokassa ERI4 SA:lla. Tuomarina oli Päivi Eerola.


30.04.17 Lohja, rallytoko
Sonja ja Iines l. Drover's I Told You So saivat alokasluokassa upeat 98/100p ja sijoittuivat toiseksi. Riitta ja Inga l. CH Drover's Like No Other saivat avoimessa luokassa tuloksen pistein 72/100 ja Riitta ja Disa l. CH Drover's Kind of Mystery korkkasivat voittajaluokan tuloksetta.


29.04.17 Somero, luonnetesti
Tänään leivottiin kolme uutta Suomen Muotovaliota kun sisarukset Saga l. C.I.B. Drover's Knock Your Socks Off ja Disa l. Drover's Kind of Mystery ja niiden puolisisko Inga l. Drover's Like No Other kävivät luonnetestissä upein pistein. Saga sai +174p, Disa +142p ja Inga +143p, kaikki olivat laukausvarmoja.


27.04.17 Luustokuvaus
Uno l. Drover's No Matter What kävi luustokuvissa upein tuloksin: lonkat A-A, kyynärpäät 0-0, LTV1 ja VA0.


17.04.17 Virkkala, rallytoko
Taija ja Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention ja Riitta ja Inga l. Drover's Like No Other hakivat RTK1 koularit upein pistein: Folke 98/100p. ja Inga 93/100p.


04.04.17 Polvitarkastus
Molly l. Drover's Me Myself and I ja Ida l. Drover's One Look And U R Hooked kävivät polvitarkastuksessa. Molemmilla 0-0 polvet, toki Idalla epävirallinen tulos kun ikää puuttui reilut kolme viikkoa.


01.04.17 Toinenkin narttupentu menehtyi
Pettymyksen määrällä ei ole sanoja. Odotimme niin pitkähäntäistä trikkinarttua tulevaisuudelle, mutta kohtalo päätti toisin. Urospentu voi potrasti.


26.03.17 Lahti KV
Super päivä Lahdessa. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli ROP. Leyla l. Drover's Limited Edition oli PN2 varaCACIBilla, joka muuttuu CACIBiksi. Siskonsa Inga l. Drover's Like No Other oli ERI2 SA:lla ja 9,5-kuinen Ida l. Drover's One Look And U R Hooked oli PN4 varasertillä ensimmäisessä näyttelyssään. Fido l. Drover's Most Likely oli EH4. Kasvattajaluokkamme oli 1 KP:n kera. Tuomarina oli paimenkoiraspecialisti Charlott Sandberg Ruotsista.


21.03.17 Kaksi pentua jäljellä
Kolmen päivän taistelun jälkeen Hjördiksen toinen tyttö, joka syntyessään painoi vain 117g menetti elämänhalunsa. Jäljellä olevat kaksoset voivat hyvin.


19.03.17 Seinäjoki
Leyla. Drover's Limited Edition käväisi tänään Seinäjoella plokkaamassa viimeisen serttinsä VSP:n kera. Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.


18.03.17 P-pennut syntyivät!
Hjördis synnytti kolme pientä pentua aikaisin lauantaiaamuna. Yksi uros 1/3 hännällä ja kaksi pitkähäntäistä narttua. Toinen nartuista on todella pieni ja nähtäväksi jää selviääkö se.


05.03.17 Tornio
Pohjoisen Pulla l. TK1 RTK1 BH Drover's Kilroy Was Here kävi hakemassa viimeisen serttinsä ollen PU2 ja on nyt siis myös FI MVA. Onnea! Tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki.


05.03.17 Loviisa, TOKO
Riitta ja Disa l. RTK1 RTK2 PAIM-T Drover's Kind of Mystery saivat yhden tittelin lisää kun Disa tokoili alokasluokassa viimeisen ykkösensä pistein 183,5. TK1 on nyt plakkarissa. Tuomarina oli Susa Berghäll.


04.03.17 R.I.P. Lucas
Tänään saimme suru-uutisia kun Elinan Lucas l. CH Drover's Hide and Seek hävisi taistelun hemangiosarkoomaa vastaan vain 7,5-vuotiaana. Osanottomme Elinalle ja hänen läheisilleen :(


28.02.17 P-pentuja odotellaan
Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home odottaa viimeisiä pentujaan. Laskettu aika on viikolla 12.


26.02.17 Karjaa, rallytoko
Tällä kertaa Taija kilpaili Folken l. C.I.B. Drover's Infinite Attention kanssa toisen kerran alokasluokassa tuloksena 87p. Päivän kruunasi Riitan ja Ingan l. Drover's Like No Other hyväksytty tulos pistein 90.


29.01.17 Karjaa, rallytoko
Taija ja 10v 7kk vanha Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel kisasivat kolmannen kerran rallytokossa ja tuloshan sieltä tuli, 86p. Niinpä Thyra-mummo sai koulutustunnuksen RTK1. Päivän kruunasi Riitan ja Ingan l. Drover's Like No Other hyväksytty tulos pistein 93.


22.01.17 Turku KV
Lilja l. Drover's Once Again oli ROP-pentu. Emil l. EE JCH Drover's Making Attention oli PU4 varasertin kera. Uno l. Drover's No Matter What oli ison junioriluokan ERI4. Inga l. Balt V-16 Drover's Like No Other voitti avoimen luokan SA:lla ja siskonsa Leyla l. Drover's Limited Edition oli toinen SA:lla. Kasvattajaryhmämme oli rodun paras KP:llä kolmesta ryhmästä. Tuomarina oli tanskalainen Carsten Birk.


15.01.17 Lahti
Simo l. Drover's Out of This World oli ainoa pentu. KP jäi saamatta kun ravilla pysyminen oli turhan vaikeata. Inga l. Balt V-16 Drover's Like No Other juhlisti 2-vuotis synttäreitään olemalla ROP kera viimeisen sertin. Tuomarina oli Tuire Okkola.


15.01.17 Kajaani KV
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here sai EH:n. Tuomarina oli Marja Talvitie.


13.01.17 Silmätarkastus
Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home kävi silmätarkastuksessa. On aika suunnitella sen viimeistä pentuetta.


10.-11.12.16 Helsinki KV, HeV-16 ja V-16
Messarin maraton on takana. Jostain kumman syystä rodullamme oli partacolliekasvattajat tuomareina kumpanakin päivänä; lauantaina Kevin Young Englannista ja sunnuntaina Johan Andersson Ruotsista. Lauantain tuomari ei montaa SA:ta jaellut. Emil oli ERI4 molempina päivinä valtavassa junioriluokassa, sunnuntaina SA:n kera. Folke oli molempina päivinä ERI3, sunnuntaina SA:n kera. Saga oli lauantaina ERI2 SA ja sunnuntaina ERI3 SA PN3. Inga ja Greta saivat molempina päivinä EH:n. Sunnuntaina kehässä nähtiin myös totaalisen kalju Leyla, joka sai EH:n ja Tyyne, joka sai ERIn ja Oswald, joka oli veteraaneissa ERI3.


04.12.16 Tukholma KV, SEV-16
Perinteinen pikkujoulureissu Tukholmaan oli taas ratkiriemukas vaikka tittelit jäivätkin Ruotsiin, mutta olimme silti ERInomaisia. Emil, Uno ja Hjördis saivat ERIn ilman sijoitusta. Folke oli ERI3 SA:lla ja Mårten ERI4 SA:lla. Saga oli ERI3 SA PN3. Inga ERI2 ja Greta veteraaneissa ERI3. Hjördiksellä oli paras jälkeläisryhmä ja meillä paras kasvattajaryhmä, mutta skippasimme ryhmäkehät. Tuomariksi vaihtui alkuperäisen tuomarimme saatua arvostelukiellon Dan Ericsson Ruotsista.


27.11.16 Karjaa, rallytoko
Taija ja 10,5-vuotias Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel keräsivät 97p. alokasluokassa toisissa kisoissaan. Tuomari oli Jaana Karppinen.


12.11.16 Riika KV, BaltV-16, Latvia
Kävimme keräämässä läjän toisia sijoja, mutta silti saimme jotakin mukaan kotiinkin. 15-kuinen Emil l. EE JCH Drover's Making Attention oli junioriluokassa ERI2. Mårten l. CH Drover's King of the Hill oli PU2 varaCACIBin kera, joka vahvistetaan CACIBiksi, joten Mårtenista tuli intti. Inga l. Drover's Like No Other oli PN2 juniorinartun jälkeen, joten Inga sai ns. kaiken: sertin, CACIBin ja tittelin BaltV-16. Greta l. CH Drover's Good Luck Charm oli veteraaneissa ERI2. Tuomari oli Roberto Valez Pico, Puerto Rico.


05.-06.11.16 Tartto KV, Viro
15-kuinen Emil l. EE JCH Drover's Making Attention oli ensimmäistä kertaa nuorten luokassa. Molempina päivinä ERI1, lauantaina SA:n kera. Tuomarina lauantaina Jahn Stääv, Ruotsista ja sunnuntaina Jadranka Mijatovic Kroatiasta.


05.11.16 Jossain pohjoisessa, rallytoko
Tiina ja Pulla l. BH TK1 Drover's Kilroy Was Here kisasivat kaksi kisaa ja saivat kasaan 83p.ja 87p. joten koularihan siitä napsahti. Onnea RTK1 Pulla ja Tiina!


29.10.16 Karjaa, rallytoko
Taija ja Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention ja Riitta ja Inga l. Drover's Like No Other korkkasivat rallytokouransa. Taija ja Folke saivat kasaan 83p., mutta Riitta ja Inga saivat lähdön sähläilyn takia hylätyn, koska Inga onnistui astumaan kehänauhan ulkopuolelle. Tuomarina oli Taru Leskinen.


15.-16.10.16 Rakvere 2xsert, Viro
Milla ja Mårten l. Drover's King of the Hill viettivät viikonlopun Rakveressä. Ei ollut turha reissu sillä Mårten oli ROP lauantaina ja VSP sunnuntaina ja on nyt sitten EE CH! Tuomarina lauantaina oli venäläinen Marina Ostrovskaya ja sunnuntaina Anatoli Zhuk Valko-Venäjältä.


25.09.16 Hyvinkää, Rallytoko
Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta harrastusta. 10-vuotias Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel Taijan kanssa ja 9-vuotias Rico l. CH Drover's Excalibur Satu K. kanssa osallistuivat elämänsä ensimmäisiin rallytokokisoihin. Molemmat saivat hyväksytyn suorituksen. Thyra sai 82p. vaikka Taija mokasi yhden liikkeen ja Rico sai 94p.. Tuomarina oli Hannele Pirttimaa.


24.09.16 Eckerö KV
Uno l. Drover's No Matter What oli junioriluokassa ERI2. Tuomarina oli Billy Henderson, Irlanti.


11.09.16 Gimo KV, Ruotsi
Ahvenanmaan asukki Uno l. Drover's No Matter What käväisi Ruotsin puolella tuloksena junioriluokan ERI1. Tuomarina oli Maija Heinilä Norjasta.


11.09.16 Muhos, TOKO
Tiina ja Pulla l. Drover's Kilroy Was Here hakivat viimeisen ykkösen alokasluokasta pistein 187, joten Pulla on nyt TK1. Onnea! Tuomarina oli Allan Aula.


10.09.16 Porvoo
Fido l. Drover's Most Likely kävi ensimmäisessä näyttelyssään sijoittuen junioriluokassa ERI2. Tuomarina oli Colm Hastings, Irlanti.


08.09.16 TOKOa jossain pohjoisessa
Tiina ja Pulla l. Drover's Kilroy Was Here tokoilivat loistavan ykköstuloksen alokasluokassa 190p KP:n kera ja sijoittuivat toiseksi. Tuomarina oli Minna Mäki-Asiala.


04.09.16 Helsinki
Helsingissä jälleen puolet ilmoitetuista aussieista meidän porukkaa :) 13-kuinen Emil l. EE JCH Drover's Making Attention toisti viime viikon sijoituksen ja sai jälleen sertin ollen VSP ja 10-vuotias Oswald, C.I.B. Drover's Counting Sheep oli jälleen PU2 ja ROP-veteraani. Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home teki harvinaisen temnpun eli musta tri hännällinen narttu onnistui olemaan ROP :) Tälläkin kertaa narttujen sertti meni Hjördiksen tyttärelle kun Leyla l. Drover's Limited Edition oli PN2 saaden toisen serttinsä. Tämä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka sai KP:n ja teki aussiehistoriaa sijoittumalla ryhmäkehässä neljänneksi! Lisäksi kehässä nähtiin Molly l. Drover's Me Myself and I, joka oli ERI1 SA:lla ja Tyyne l. Drover's My First Bitch, joka oli ERI2 SA:lla. Tuomarina oli Pirjo Aaltonen.


28.08.16 Helsinki
Helsingissä olikin puolet ilmoitetuista aussieista meidän porukkaa :) 13-kuinen Emil l. EE JCH Drover's Making Attention sai jälleen sertin ja oli paras uros ja VSP. 10-vuotias Oswald, C.I.B. Drover's Counting Sheep oli PU2 ja ROP-veteraani. Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home ei ole käynyt näyttelyissä tasan kahteen vuoteen, mutta teki come backin ollen PN2. Tyttärensä Hilla l. Drover's Makes Me Smile oli PN3 saaden toisen serttinsä. Tämä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka sai KP:n. Lisäksi kehässä nähtiin Molly l. Drover's Me Myself and I, joka oli ERI2 ja Tyyne l. Drover's My First Bitch, joka oli ERI3. Tuomarina oli Tarja Löfman.


07.08.16 Svenstavik KV, Ruotsi
Huippureissu Ruotsiin takana parhaassa seurassa :) 12-kuinen Emil l. EE JCH Drover's Making Attention korjasi potin kotiin ollen ROP sertin kera ja ryhmässä hienosti RYP3. Inga l. Drover's Like No Other oli PN2 varoilla. Tuomarina oli Tarja Löfman.


23.07.16 Köping KV, Ruotsi
10-kuinen Uno l. Drover's No Matter What debytoi ollen ERI1 junioriluokassa. Tuomarina oli Anders Tunold-Hansen, Norja.


23.07.16 Kemi KV
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here oli PU4 varasertin kera. Tuomarina oli Harry Tast.


16.07.16 Mäntsälä
Mäntsälässä meitä edusti ainoastaan 11-kuinen Emil l. Drover's Making Attention, joka sai ensimmäisen serttinsä ollen VSP. Tuomarina oli Torbjörn Skaar Ruotsista.


16.07.16 Piteå KV, Ruotsi
Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI1 SA PU2 vasert ja VACA. Tuomarina oli Anthony Kelly, Irlanti.


08.-10.07.16 3xPärnu, Viro
Vietimme miniloman koiranäyttelyn merkeissä Pärnussa. Perjantaina oli FCI1 ryhmän ryhmis ja viikonloppuna Pärnu KV. Reissu oli ratkiriemukas ja menestystäkin saatiin. 11-kuinen Emil l. Drover's Making Attention sai joka päivä juniorisertin ja niinpä kotiin matkasi uusi EE JCH. Perjantaina Emil oli PU2, lauantaina PU3 ja sunnuntaina se räjäytti potin ollen ROP. Inga l. Drover's Like No Other yritti perjantaina viimeistä junioriserttiä, mutta vierestä vietiin. Inga oli ERI2 SA PN2. KV-näyttelyissä Inga oli nuortenluokassa CACIBin toivossa. Lauantaina sijoitus oli ERI1 SA PN2 SERT ja VACA, mutta sunnuntaina onnisti vaikka sijoitus oli sama ERI1 SA PN2 SERT, mutta bonuksena saatiin Ingan ensimmäinen CACIB. Mårten l. Drover's King of the Hill oli paikalla vain inttinäyttelyissä emännän töiden takia. Lauantaina tulikin täyspotti kun Mårten oli ROP sertin ja CACIBin kera. Sunnuntaina Mårten oli ERI1 ilman SA:ta. Kolmikko muodosti kasvattajaryhmämme KV-näyttelyissä ollen molempina päivinä rodun paras KP:llä. Tuomarinna perjantaina oli Noreen Harris, Australia, lauantaina Elena Ruskovaara ja sunnuntaina Marja Talvitie.


03.07.16 Karjaa
Karjaalla nähtiin peräti seitsemän Drover's-koiraa! 11-kuinen Emil l. Drover's Making Attention oli PU2 saaden varasertin. Inga l. Drover's Like No Other otti kotiin koko potin ollen ROP sertin kera ja Inga poimittiin ryhmässä hienosti kuuden parhaan joukkoon. 10-vuotias Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli PN2 ja ROP-veteraani ja 11-kuinen Molly l. Drover's Me Myself and I oli PN3 varasertin kera. Yhdessä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka palkittiin KP:llä. 10-vuotias Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep oli EH1. Tyyne l. Drover's My First Bitch oli junnuissa ERI2 siskonsa jälkeen ja Leyla l. Drover's Limited Edition oli ERI2 siskonsa jälkeen nuorten luokassa. Tuomarina oli Tuula Savolainen.


18.06.16 Kotka KV
Kesäisen lämpimän ja aurinkoisen viikon jälkeen Kotkassa paleltiin myrskytuulessa. 10-kuinen Emil l. Drover's Making Attention sai tuulesta vain lisää pomppuvoimia ja pomppi ensimmäisessä näyttelyssään hienosti PU3:ksi voittaen junioriurokset ja saaden varasertin. Inga l. Drover's Like No Other voitti nuorten luokan nartut ERInomaisella ja SA:lla ja 10-vuotias Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli ROP-veteraani. Tuomarina oli Elena Ruskovaara.


16.06.16 O-pennut silmätarkastuksessa
O-pennut kävivät silmätarkastuksessa. Kaikilla täysin puhtaat silmät.


15.06.16 Muhos, TOKO
Tiina ja Pulla l. Drover's Kilroy Was Here tokoilivat alokasluokassa kisan toiseksi parhaan tuloksen KP:n kera pistein 186,5. Tuomarina oli Heli Kelhälä.


12.06.16 Tuuri
10-kuinen Hilla l. Drover's Makes Me Smile sai ensimmäisen serttinsä ollen PN2 ja Leyla l. Drover's Limited Edition voitti nuorten luokan ERIllä. Tuomarina oli Markku Kipinä.


29.05.16 Vantaa
Riitta ja Disa l. Drover's Kind of Mystery saavuttivat kolmannen hyväksytyn suorituksen rallytokon avoimessa luokassa pistein 91/100p. ja sijoittuvat 3/20. RTK2 on siis plakkarissa!


27.05.16 Muhos
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here suoritti hyväksytysti BH-kokeen.


21.05.16 Helsinki KV
Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli PU2 ja tyttärensä Disa l. Drover's Kind of Mystery oli PN2 saaden viimeisen serttinsä. Tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki.


14.05.16 Tuusula
Nuppu l. Drover's Never Ending Story oli ainoa pentu. KP:tä ei tullut tällä kertaa. Tuomarina oli Päivi Eerola.


07.05.16 Posio
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here oli ROP saaden toisen serttinsä. Tuomarina oli Elena Ruskovaara.


07.05.16 Salo
Leyla l. Drover's Limited Edition oli ERI1 SA PN4 ja Tyyne l. Drover's My First Bitch oli junioriluokassa ERI1 SA. Tuomarina oli Ralf Campbell, Norja.


01.05.16 O-pennut syntyivät
Sagan pennut syntyivät, kaksi urosta ja kuusi narttua.


01.05.16 Tampere KV
Eilen 9kk täyttäneet M-pennut debytoivat tänään. Meidänkin piti olla Emilin kanssa paikalla, mutta Saga päätti tehdä lapsosensa neljä päivää etuajassa, joten jäimme luonnollisesti kotiin. Tytöt pitivät lippua korkealla. Hilla l. Drover's Makes Me Smile oli ERI3 ja Vinha, Drover's Multipurpose oli ERI4. Tyyne l. Drover's My First Bitch sai EH:n. Leyla l. Drover's Limited Edition oli nuorissa ERI1 ja 11-vuotias Becky l. Drover's Breakthrough oli veteraaneissa ERI2. Kasvattajaluokkamme oli 2. KP:llä. Tuomarimuutoksen jälkeen rotumme arvosteli irlantilainen Paul Lawless.


30.04.16 Jossain pohjois-Suomessa
Tiina ja Pulla l. Drover's Kilroy Was Here suorittivat hyväksytysti sekä pimeän että päivän pelastushaun loppukokeen.


16.04.16 Vaasa KV
Hilla l. Drover's Makes Me Smile aloitti näyttelyuransa ollen ROP-pentu. Tuomarina oli Ligita Zake, Latvia.


30.03.16 R.I.P. Gizmo
Terhiltä tuli suru-uutisia. Gizmo l. CH BOSS Drover's Can't Help It oli nukkunut pois 9v 9kk iässä. Voimia suruun!


24.03.16 Saga kävi ultrassa
Saga l. C.I.B. Drover's Knock Your Socks Off kävi ultrassa. Drover's O-pentuja odotellaan viikolla 18.


19.03.16 Orivesi, rallytoko
Riitta ja Disa l. Drover's Kind of Mystery saivat kolmannen hyväksytyn tuloksen pistein 99 ja sijoitus toinen ja näin on koulari RTK1 taskussa. Tuomarina oli Hannele Pirttimaa.


19.03.16 Seinäjoki
Leyla l. Drover's Limited Edition oli PN3 varasertillä. Tuomarina oli Pirjo Aaltonen.


28.01.16 Silmätarkastus
Saga l. CH Drover's Knock Your Socks Off kävi silmätarkastuksessa tuloksena kirkkaat silmät.


17.01.16 Lahti, ryhmis 1&2 ja pentunäyttely
Vasta 12-kuinen Inga l. Drover's Like No Other oli VSP saaden toisen serttinsä. Tuomarina oli Paavo Mattila. Pentunäyttelyn puolella Jaana Hartus antoi VSP:n Tyynelle l. Drover's My First Bitch.


16.01.16 Turku KV
Jihuu! Saga on Intti :) Saga l. CH Drover's Knock Your Socks Off oli ROP saaden viimeisen CACIBinsa. Sagan isä Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli VSP. Vasta 12-kuinen Leyla l. Drover's Limited Edition oli PN2 saaden ensimmäisen serttinsä ja pentujen jälkeen vielä varsin karvaton Disa l. Drover's Kind of Mystery oli ERI2 SA:lla. Nelikko muodosti meidän kasvattajaryhmän, joka oli rodun paras KP:n kera. Tuomarina oli Maija Sylgrén.


10.01.16 Kajaani KV
Anna-Mari ajoi pitkän matkan Kajaaniin Leylan l. Drover's Limited Edition kanssa. Tuloksena ERI1 suuressa junioriluokassa. Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen.


09.01.16 Helsinki, pentunäyttely
5-kuiset siskokset Molly l. Drover's Me Myself and I ja Tyyne l. Drover's My First Bitch aloittivat näyttelyuransa tänään. Molly oli VSP ja Tyyne PN2 KP:n kera. Tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki.


12.12. Tukholma KV, PMV-15
Perinteinen pikkujoulureissu Tukholmaan oli taas nauruhermoja kutkutteleva kaikin tavoin. Kiitos mahtiporukalle :) Aussiet arvosteli Patricia Mowbray-Morgan USA:sta. Mårten l. Drover's King of the Hill sai H:n! Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli ERI3 ilman SA:ta vaikka se sai aivan superarvostelun, parhaimman meidän porukasta. Inga l. Drover's Like No Other sai H:n ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly sai EH:n. Saga l. CH Drover's Knock Your Socks Off oli ERI2 SA PN4 ja potin räjäytti 9,5-vuotias Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel, joka oli ROP-vet ja sai tittelin PMVV-15 ja sijoittui lopulta PN2:ksi! Ensi vuoden reissu on jo buukattu :)


07.12. Sagan OFA tulos
Sagan l. CH Drover's Knock Your Socks Off lonkkakuvaustulos tuli takaisin OFA:sta eli USA:sta ja tulos oli nyt sama mitä täällä Suomessa sen kaksi kertaa kuvanneet eri eläinlääkärit ovat sanoneet, OFA Good! SKL:ssä ollaan silti eri mieltä.


05.-06.12. Helsinki KV, HeV-15 ja V-15
Messarin superviikonloppu takana. Me olimme lauantain kotona, mutta kolme Droversia kävi hakemassa norjalaisen Leif-Herman Wilbergin mielipiteen koiristaan. Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI1 SA, Inga l. Drover's Like No Other ERI4 ja siskonsa Leyla l. Drover's Limited Edition sai EH:n. Sunnuntaina mekin olimme mukana ja menestys oli mahtavaa. Rodun arvosteli Harry Tast, jonka valinta ROP:ksi oli Saga l. CH Drover's Knock Your Socks Off. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli ERI1 SA PU2. Mårten sai EH:n, Inga oli ERI3 ja Leyla sai ERIn.


07.-08.11. Tarto KV, Eesti
Huippureissu Tartoon kannatti sillä Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off oli lauantaina VSP saaden sertin ja CACIBin ja on nyt EE, LV CH. 9-kuinen Inga l. Drover's Like No Other oli ERI1 ilman SA:ta. Sunnuntaina Inga antoi revanssia ollen VSP ja ROP-juniori saaden jun.sertin. Saga oli PN2 CACIBin kera. Tuomarina oli lauantaina Eugeny Kuplayaskas Venäjältä ja sunnuntaina Anna Albrigo Italiasta.


24.10. Seinäjoki KV
Taisimme Riitan kanssa herätä ennen kukkoa kun kohteena oli etelä-Pohjanmaa ja Seinäjoki. Reissu kannatti sillä Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off oli ROP saaden CACIBin, vasta 9-kuinen Inga l. Drover's Like No Other oli PN3 ensimmäisen serttinsä kera ja siskonsa Leyla l. Drover's Limited Edition oli PN4 varasertin kera. Tuomarina oli viime hetken tuomarimuutoksen jälkeen Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.


23.10. N-pennut silmätarkastuksessa
Disan ja Urhon kaksoset kävivät silmätarkastuksessa puhtain paperein.


17.-18.10. Rakvere, Viro
Mahtiviikonloppu Viron Rakveressä takana. Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off oli ROP sertin kera molempina päivinä ja kruunasi reissun ollen RYP3 molempina päivinä. Vasta 9-kuinen Inga l. Drover's Like No Other oli lauantaina PN2 ja ROP-juniori napaten jun.sertin. Sunnuntaina Inga oli ERI2 PN3. Lauantaina rodun arvosteli italialainen Antonio di Lorenzo ja sunnuntaina romanialainen Roberto Schill.


17.10. Utajärvi, pelastushakua
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here suoritti pelastushaun peruskokeen hyväksytysti.


17.09. M-pennut silmätarkissa
M-pennut kävivät silmätarkastuksessa ja kirkassilmäistä sakkia oli.


12.09. Porvoo
Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention ja Saga l. Multi V Drover's Knocks Your Socks Off olivat PU2/PN2. Tuomarina oli Charlotte Höier, Tanska.


10.09. N-pennut syntyivät!
Disa l. Drover's Kind of Mystery synnytti kaksi pentua, yhden uroksen ja yhden nartun. Pentujen isä on CH Doubleyou's Winter Love. Molemmat pennut on varattu.


09.08. Joensuu
Tiina ja Pulla l. Drover's Kilroy Was Here koukkasivat kotimatkalla Joensuun kautta. Tuloksena ERI1. Tuomari oli Patsy Hollings, Englanti.


08.08. Hyvinkää, erikoisnäyttely
Whohoo! Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off räjäytti potin uusien viime vuoden erkkarivoiton! C.I.B. Drover's Counting Sheep oli VSP veteraani. Meillä oli paras kasvattajaryhmä. ERI1 PU2 oli C.I.B. Drover's Infinite Attention ja ERI2 PU4 oli CH Drover's Joyrider. Muut tulokset, kaiken kaikkiaan 16 Drover'sia, voitte lukea facebook sivuiltamme. Päivän 83 aussieta arvosteli Claudia Bosselmann, knl Rafter Creek's, Saksa.


06.08. N-pentuja odotellaan
Disa l. Drover's Kind of Mystery odottaa pentuja viikolle 37 Urhon l. Doubleyou's Winter Love kanssa. Tiedustelut tervetulleita!


02.08. Kaarina, luonnetesti
Meillä on kaksi uutta Suomen Muotovaliota kun veljekset Wille l. Drover's Joyrider ja Knut l. Drover's Jack of Diamonds läpäisivät luonnetestit.


30.07. M-pennut syntyivät!
Hjördis synnytti seitsemän potraa pentua. Lisää infoa linkistä astutuksia.


25.07. Âdazi KV, Latvia
Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off oli VSP sertin ja CACIBin kera. Tuomarina oli Pedro Sanchez Delerue, Portugal.


19.07. Kemi KV
Tiinalta tuli textari, että Pulla l. Drover's Kilroy Was Here oli PU3 ja sai ensimmäisen serttinsä. Onnea! Tuomarina oli Carsten Birk, Tanska.


18.07. Hyvinkää
Isä ja tytär pitivät lippua korkealla tänään. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli VSP ja tyttärensä Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off oli ROP ja poimittiin ryhmässä kahdeksan parhaan joukkoon. Disa l. Drover's Kind of Mystery oli EH3. Tuomarina oli Francesco Cochetti, Italia.


16.07. Forssa, TOKO
Satu K ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly kisasivat viimeisen VOI-kisansa kun Rhonda sai 281p. KP:n kera. TK3:sen kruunasi luokkavoitto! Tuomarina oli Ilkka Stén.


14.07. M-pentuja odotellaan
Hjördis kävi ultrassa ja näimme useamman pennun köllivän Hjördiksen vatsassa. Lisää infoa yhdistelmästä Astutuksia sivulla.


12.07. Laukaa
Tuula kävi reilu 10-vuotiaan Beckyn l. Drover's Breakthrough kanssa Laukaassa. Becky oli hienosti PN2 ja ROP-veteraani. Tuomarina oli Jean Lawless, Irlanti.


05.07. Hyvinkää, TOKO
Emmi ja Rodi l. Drover's I'll Do The Talking saivat kasaan 174p mikä oli heidän kolmas ykköstulos alokasluokassa ja näin on siis TK1 plakkarissa. Upeaa :) Sijoitus oli 5/20. Tuomarina oli Pernilla Tallberg.


28.06. Karjaa
Kaunis kesäpäivä Karjaalla oli mitä parhain. Saga l. Drover's Knock Your Socks Off räjäytti potin ollen ROP kera viimeisen serttinsä ja nappasi RYP3 sijoituksen. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli VSP ja Mårten l. Drover's King of the Hill oli PU2 myös viimeisen serttinsä kera. Rodun arvosteli Leni Finne ja ryhmän Astrid Lundava Virosta.


18.06. Forssa, TOKO
Satu K ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly saivat kasaan hyvän kakkostuloksen luokkavoiton kera voittajalauokassa. Viimeisen ykkösen metsästys siis jatkuu. Tuomari oli Tiina Heino.


31.05. Mänttä
Rune l. Drover's Knight n Shiny Armor oli ROP saaden ensimmäisen serttinsä ja Zelda l. CH Drover's In a Nutshell oli VSP. Tuomari oli Saija Juutilainen.


30.05. Haukipudas, LTE
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here läpäisi luonnetestin pistein +170p. Tuomareina olivat Reijo Hynynen ja Riitta Lehmuspelto.


26.05. Hyvinkää, TOKO
Milla ja Mårten l. Drover's King of the Hill korkkasivat TOKOuransa tänään hyvällä kakkostuloksella 153p. Tuomarina oli Hannele Pörsti.


24.05. Keuruu
Tuula kävi 10-vuotiaan Beckyn l. Drover's Breakthrough kanssa Keuruulla tuloksena hienosti PN3 ja ROP-veteraani. Tuomarina oli Paavo Mattila.


23.05. Helsinki KV
Meillä on ollut pitkä näyttelytauko. Tänään saimme toisia sijoja. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli ERI1 PU3, Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI1 PU2 vasert ja vara CACIB, Saga, Drover's Knock Your Socks Off sama sijoitus kuin veljellään ja Rodi l. Drover's I'll Do the Talking oli EH3. Yhdessä nelikko muodosti rodun parhaan kasvattajaryhmän. Tuomarina oli Meg Purnell-Carpenter, Englanti.


22.05. Vantaa, TOKO
Riitta ja Disa l. Drover's Kind of Mystery TOKOIlivat alokasluokan kakkostuloksen pistein 145,5p. Tuomarina oli Harri Laisi.


20.05. Espoo, TOKO
Riitta ja Disa l. Drover's Kind of Mystery TOKOIlivat toisen alokasluokan ykköstuloksensa pistein 164. Tuomarina oli Pernilla Tallberg.


17.05. Rauma
Rune l. Drover's Knight n Shiny Armor oli ERI1 PU3 ja Zelda l. CH Drover's In a Nutshell oli PN4. Tuomarina oli Tim Thomas, Australia.


16.05. Varkaus KV
10-vuotias Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli PN3 ja ROP-veteraani. Tuomarina oli Lena Danker.


09.05. Kirkkonummi, TOKO
Emmi ja Rodi l. Drover's I'll Do The Talking hakivat toisen alokasluokan ykkösensä mahtipistein 191 luokkavoiton ja KP:n kera. Tuomarina oli Ilkka Stén.


09.05. Harjavalta
Rune l. Drover's Knigh n Shiny Armor oli ERI2 ja Zelda l. CH Drover's In a Nutshell oli ERI1 PN4. Tuomarina oli Suncica Latic, Serbia.


07.05. Kauniainen, TOKO
Satu K ja Rhonda l. CH Drover's I Believe I Can Fly saivat toisen voittajaluokan ykköstuloksensa pistein 263. Tuomarina oli Hannele Pörsti.


07.05. Silmätarkastus
Drover's Kilroy Was Here kävi silmätarkastuksessa huomautuksitta.


05.05. Riihimäki, TOKO
Milla ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm saivat kasaan 163p ja siis kolmannen ykköstuloksensa, joten Gretaa voi nyt tituleerata entisten titteleiden lisäksi uudella tittelilla: TK1. Tuomarina oli Juha Kurtti.


03.05. Lohja, agility
Sonja ja Iines l. Drover's I Told You So hakivat Lohjalta kakkosten hyppäriltä LUVAn puhtaalla radalla ja sijoittuivat agissa 5:lla toiseksi.


03.05. Halikko, TOKO
Riitta ja Disa l. Drover's Kind of Mystery saivat kakkostuloksen pistein 152 ja Emmi ja Rodi l. Drover's I'll Do The Talking saivat myös kakkostuloksen pistein 148. Tällä kertaa luokkavoiton ottivat Milla ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm pistein 173/200. Tämä oli Gretan toinen ykköstulos alokaslukasta. Tuomarina oli Ossi Harjula.


28.04. Helsinki, TOKO
Riitta ja Disa l. Drover's Kind of Mystery korkkasivat TOKOuransa upeasti luokkavoitolla pistein 178/200. Milla ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm saivat kakkostuloksen pistein 149,5/200. Tuomarina oli Pernilla Tallberg.


05.04. Tukholma KV, SEV-15
Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI2. Tuomarina tuomarimuutoksen jälkeen oli Patsy Hollings Englannista.


28.03. Turku KV
Rodi l. Drover's I'll Do the Talking oli ERI4. Tuomarina tuomarimuutoksen jälkeen oli Stefan Sinko Sloveniasta.


22.03. Tuulos, TOKO
Milla ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm ja Emmi ja Rodi l. Drover's I'll Do the Talking tokoilivat ykköstulosten verran tänään. Greta oli alokasluokan 2. ja Rodi 3. Onnea molemmille :)


15.03. Hopeisia ansiomerkkejä
Tänään oli Australianpaimenkoirat r.y.:n vuosikokous, jossa meille molemmille myönnettiin yhdistyksen hopeinen ansiomerkki.


05.03. L-pennut silmätarkastuksessa
L-pennut kävivät silmätarkisssa. Mustalla pennulla silmät puhtaat, mutta valitettavasti blue merlellä on toisessa silmässä iris coloboma.


24.1. Turku KV
Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI2 SA PU4 ja Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off oli ERI1 SA PN2 varaCACIBilla. Tuomarina oli Robert Kotlár Unkarista.


15.1. L-pennut syntyivät!
L-pennut syntyivät! Lisää infoa astutuksia-sivulla.


11.1. Lahti ryhmis
Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI2, Disa l. Drover's Kind of Mystery sai ERIn ja Rodi l. Drover's I'll Do the Talking sai EH:n. Tuomarina oli Päivi Eerola.


10.-11.1.2015 Tartto tuplasertti, Viro
Saga l. Multi V Drover's Knock Your Socks Off kävi kääntymässä Tartossa. Saga oli lauantaina PN2 ja sunnuntaina PN3. Lauantaina arvosteli irlantilainen Anthonyt Kelly ja sunnuntaina espanjalainen Jose Vidal Montero.


14.12. Tukholma KV, SEV-14
Tämän vuoden Tukholmaan meille tuli tuomarimuutos kun alun perin kutsuttu tuomari perui kokonaan tulonsa. Tilalle tuli Manuel L Borges Portugalista. Reissu oli nauruhermoja kutkuttava kaikin puolin, kiitos vain matkaseuralaisille :) Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli PU3. Nuorten luokan ERI2 SA:lla oli Mårten l. Drover's King of the Hill. Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli PN4 ja Disa l. Drover's Kind of Mystery oli ERI2 SA:lla. Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli veteraanien ERI2 ilman SA:ta. Kasvattajaryhmämme oli 1, KP.


06.-07.12. Voittaja-näyttelyt
Tämän vuoden jättiurakka, Voittaja-näyttelyt on takanapäin. Lauantaina rodun arvosteli Elena Ruskovaara ja menestys oli huima. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli ROP CACIBin kera ja sai yhden tittelin lisää HeV-14. PU2 sertin ja varacacibin kera oli poikansa Mårten l. Drover's King of the Hill. Folken CACIB siirtyy Mårtenille. VSP sertin ja CACIBin kera ja myös uusi HeV-14 oli Saga l. Drover's Knock Your Socks Off ja Disa l. Drover's Kind of Mystery oli EH3. Yhdessä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka oli 1, KP. Folke kruunasi päivän sijoittumalla ryhmässä upeasti kolmanneksi. Sunnuntaina rodun arvosteli Minna-Liisa Koltes USA:sta. Nuorten luokat oli siirrettu intialaiselle Philip Johnille. Folke oli ERI1 SA PU2. Mårten oli ERI2, Saga ERI1 SA ja Disa EH4. Kasvattajaluokkamme oli jälleen 1 KP.


23.11. L-pennut
Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home kävi riiureissulla viikko sitten ja toivomme pentuja tammikuulle. Pentueessa on mahdollista kaikki värit ja hännän pituudet.


11.11. Silmätarkastus
Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention ja Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home kävivät silmätarkastuksessa puhtain paperein.


05.10. Tuulos
Ihanat kasvatinomistajamme ovat pitäneet lippua korkealla. Velmu l. Drover's Fearless Knight oli PU2 varasertin kera. Mårten l. Drover's King of the Hill oli PU4 ja Disa l. Drover's Kind of Mystery oli PN2 saaden toisen serttinsä. Päivän 39 aussieta arvosteli Jaana Hartus.


01.10. Uusi osoite
Kolmen vuoden aktiivisen etsinnän jälkeen löysimme haluamamme ja muutimme maalle Siuntioon.


14.09. Porvoo, agility
Sonja ja Iines l. Drover's I Told You So hakivat LUVAn agilityn ykkösluokassa nollaradalla. Onnea!


14.09. Hämeenlinna, TOKO
Satu K ja Rhonda l. FI, EE CH TK1 TK2 BH Drover's I Believe I Can Fly hakivat voittajaluokan luokkavoiton pistein 256. Tuomarina oli Marita Packalén. Onnea!


13.09. Porvoo
Wille l. Drover's Joyrider sai viimeisen serttinsä ollen VSP. Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli PU2, Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli PN2 varasertin kera ja Cindy l. Drover's Key to My Heart oli EH1. Yhdessä nelikko muodosti KP:n saaneen kasvattajaryhmämme. Tuomarina oli Markku Kipinä.


06.09. Terveystuloksia
Loistouutisia terveysrintamalla. Pulla l. Drover's Kilroy Was Here (Folke-Hjördis) lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0.


06.09. Helsinki
Aurinkoinen ja harvinaisen lämmin päivä Tuomarinkartanolla mitä parhaimmassa seurassa. ROP ja toinen sertti Willelle l. Drover's Joyrider. PU2 oli Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention. Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli PN2. Reetu l. Drover's Fair and Square oli EH2 ja sisarukset Disa l. Drover's Kind of Mystery ja Cindy l. Drover's Key to My Heart olivat EH1 ja EH2. Kasvattajaryhmämme sai KP:n. Wille poimittiin ryhmässä seitsemän finalistin joukkoon. Rodun arvosteli Toni Jackson Englannista.


23.08. Tallinna KV, Viro
Sanna ja Knut l. Drover's Jack of Diamonds kävivät päiväreissulla Tallinnassa. Tuloksena PU2 sert -> uusi EE CH ja CACIB! Tuomarina oli Zvi Kupferberg, Israel.


11.08. Hyvinkää, erikoisnäyttely
Maanantaina oli vuorossa tämän vuotinen erikoisnäyttely. 85 aussieta oli ilmoitettu englantilaisen Angie Allanin (Allmark aussiet) kehään. Yllätys oli melkoinen kun vasta 18-kuinen Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli ROP! Isoäitinsä Thyra, C.I.B. Drover's Crown Jewel oli PN3 ja ROP-veteraani. Lisäksi saimme mukavia luokkasijoituksia. Drover's esitti myös parhaan kasvattajaryhmän. Kuvia näyttelystä löytyy fb-sivultamme.


10.08. Helsinki, FCI Maailmanvoittajanäyttely
Monella tapaa varsin mielenkiintoinen MV-viikonloppu on takana. Perjantain vietimme shoppaillen ja ihmetellen. Sunnuntaina oli vuorossa aussiekehä. Emme tällä kertaa menestyneet sileitä ERI-arvosanoja kummemmin paitsi Thyra, C.I.B. Drover's Crown Jewel, joka oli veteraaninartuissa ERI3. Tuomarina oli Ron Menaker, USA.


05.08. Somero, FCI Paimennustaipumustesti
Taas on koettu jotain uutta kun kävimme paimennustaipparissa Somerolla. K-pennuista Mårten l. Drover's King of the Hill, Disa l. Drover's Kind of Mystery ja Saga l. Drover's Knock Your Socks Off läpäisivät paimennustaipumustestin ja saivat koulutustunnuksen PAIM-T! Tuomarina oli Maija-Liisa Pasanen.


27.07. Tampere, FINASC Open show
Kärvennyimme 30,5C helteessä, mutta ei haittaa :) Hjördis, C.I.B. Drover's Honey I'm Home oli BIS! Oswald, C.I.B. Drover's Counting Sheep oli BIS veteraani ja PU2. Folke, C.I.B. Drover's Infinite Attention voitti red merlet urokset ja oli PU3. Mårten l. Drover's King of the Hill oli punaisten urosten 3. ja blue merlet veljekset Wille l. Drover's Joyrider ja Knut l. Drover's Jack of Diamonds olivat 3. ja 4. luokassa. Nartuissa Disa l. Drover's Kind of Mystery voitti punaiset nartut ja oli PN5. Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli red merlejen toinen ja Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli veteraanien 2. Neljästä kasvattajaryhmästä meidän toinen ryhmä, joka koostui mustista ja blue merleistä vei voiton. Tuomarina oli ASCA Senior breeder judge Richard Pittman, Sundown aussies, USA. Kiitos taas porukalle ratkiriemukkaasta hellepäivästä :)


11.-12.07. Tvååker KV ja Nat/Ruotsi
Mårten l. Drover's King of the Hill on viettänyt viikonloppua Ruotsissa. Eilen tuloksena oli ERI1 SA PU4 ja tänään ERI1 SA PU2 varasert. Tuomarina oli eilen Martha Kips, Luxembourg ja tänään Patsy Hollings, Englanti.


06.07. Karjaa
Knut l. Drover's Jack of Diamonds oli ROP saaden viimeisen serttinsä ja Disa l. Drover's Kind of Mystery oli VSP saaden ensimmäisen serttinsä. Tuomarina oli Branislav Rajcic, Slovenia.


05.07. Trondheim KV/Norja
Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli PU2 varasert ja CACIB. Tuomarina oli Carin Åkesson, Ruotsi.


28.06. Forssa
Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli VSP ja Disa l. Drover's Kind of Mystery PN2 varasertillä. Tuomarina oli Giuseppe Alessandra, Italia.


15.06. Tromssa KV/Norja
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here ja Tiina kävivät Norjassa tuloksella PU2 vasert ja varaCACIB. Tuomarina oli Anna-Chatarina Edoff, Ruotsi.


14.06. Paimennusta Somerolla
Lauma Droversseja vietti jälleen päivän lammashaassa Somerolla. Aikamoisia suorituksia nähtiin useita, upeaa!


08.06. Lohja
Punaiset sisarukset Mårten ja Disa kävivät tänään Lohjalla. Mårten l. Drover's King of the Hill oli ROP ja sai ensimmäisen serttinsä. Disa l. Drover's Kind of Mystery oli ERI2 SA PN4. Tuomarina oli Derek Smith, GB.


18.05. Oulu KV
Pulla l. Drover's Kilroy Was Here esiintyi nuorten luokassa ollen EH3. Tuomarina oli Britt Siegstad Tanskasta.


17.05. Helsinki, pk-tapahtuma
Meillä on uusi valio kun Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli ROP ja sai viimeisen serttinsä! Päivän kruunasi Wille l. Drover's Joyrider, joka oli VSP ensimmäisen serttinsä kera. Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.


10.05. Helsinki KV
Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli VSP, Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI1 SA PU3 varasertillä ja koska Folke on jo intti siirtyy Folken CACIB Mårtenille. Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli ERI1 SA PN2 varasertillä ja varacacibilla ja karvansa heittänyt Disa l. Drover's Kind of Mystery oli jälleen ERI4. Yhdessä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka oli 1. KP:llä. Tuomarina oli Nina Karlsdotter Ruotsista.


04.05. Tampere KV
Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli ERI1 SA PU2, Mårten l. Drover's King of the Hill oli ERI1 SA PU4, Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli ERI1 SA PN3 VASERT ja karvansa heittänyt Disa l. Drover's Kind of Mystery oli ERI4. Yhdessä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka oli 2. KP:llä. Tuomarina oli kanadalainen Richard Paquette.


03.05. Harjavalta
Zelda l. CH Drover's In a Nutshell oli ROP, siskonsa Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli PN3 varasertillä ja Rune l. Drover's Knight n Shiny Armor oli ERI2. Tuomarina oli Igor Selimovic, Kroatia.


27.04. Raasepori, BH-koe
Rhonda l. TK1 TK2 Drover's I Believe I Can Fly lisäsi titteliriviään BH:n verran. Tuomarina oli Kauko Makkonen.


27.04. Lahti KV
Knut l. Drover's Jack of Diamonds oli PU3 varasertin ja varacacibin kera ja siskonsa Jazzi l. Drover's Jubilee Queen sai EH:n. Tuomarina oli Danielle Dryburgh, Australia.


26.04. Vaasa KV
Rune l. Drover's Knight N Shiny Armor debytoi näyttelyrintamalla ollen juniorilukassa EH1. Tuomarina oli Dick Baars, Hollanti.


22.02. Jyväskylä KV
Meidän ollessa kotona piti Tuula Drover's lippua ylhäällä kun lähes 9-vuotias Becky l. Drover's Breakthrough oli PN2 ja ROP-veteraani. Tuomarina oli romanialainen Petru Muntean.


18.01. Turku KV
Turussa oli mieletön menestys. ROP Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention ja VSP sertin kera Saga l. Drover's Knock Your Socks Off. Junnu-urosten ERI2 SA Mårten l. Drover's King of the Hill ja sama tulos junnunartuissa Disalle l. Drover's Kind of Mystery. Nelikko muodosti rodun parhaan kasvattajaryhmän. Tuomarimuutoksen jälkeen kehän keskellä nähtiin Päivi Eerola.


12.01.2014 Kajaani KV ja Lahti ryhmis
Vuoden 2014 ensimmäinen näyttelyviikonloppu on takana. Tiina ja 11-kuinen Pulla l. Drover's Kilroy Was Here käväisivät Kajaanissa hyvällä menestyksellä ERI2 SA PU4. Kajaanin 30 aussieta arvosteli Maija Sylgrén. Lahden ryhmiksessä essintyi kaksi enemmän tai vähemmän karvatonta yksilöä. Reetu l. Drover's Fair and Square oli EH2 ja Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly ERI3. Tuomarina oli Hilkka Salohalla.


13.-15.12. Helsinki KV, HeV-13, PMV-13 ja V-13
Vuoden viimeinen näyttely olikin todellinen voimainkoetus kun Messaria kesti peräti kolme päivää. Tulokset olivat upeita meidän osalta. Hattutempun teki Saga l. SEJV-13 SEV-13 Drover's Knock Your Socks Off, joka 10-kuisena keräsi tittelin joka päivältä! Perjantaina Saga voitti junnunartut saaden HeJV-13 tittelin. Lauantaina Saga räjäytti potin ollen ROP ja sai ensimmäisen serttinsä ja PMJV-13 ja PMV-13 tittelit. Sunnuntaina plakkariin tuli JV-13 titteli. Isänsä Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli PU2 perjantaina ja lauantaina ja ERI1 SA:lla sunnuntaina. Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli kehässä vain lauantaina ollen PN4 ja Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home oli kehässä vain sunnuntaina saaden ERIn. Sagan veli Mårten l. Drover's King of the Hill sai perjantaina ERIn, lauantaina EHn ja sunnuntaina Mårten oli ERI2 SA:lla ja sisko Disa l. Drover's Kind of Mystery oli lauantaina ERI3 SA:lla ja sunnuntaina ERI4. Wille l. Drover's Joyrider oli lauantaina avoimessa luokassa ERI4. Indy l. C.I.B. Drover's Bath'n Brushed oli sunnuntaina veteraanien ERI3. Rhonda l. TK1 TK2 Drover's I Believe I Can Fly oli kehässä sunnuntaina ja se on vieläkin varsin karvaton, joten se sai EH:n. Kasvattajaluokkamme esitettiin lauantaina ja sunnuntaina ja se oli molempina päivinä rodun paras KP:llä. Perjantain tuomarina oli Anna Albrigo Italiasta, lauantaina Nina Janger ja sunnuntaina junnut arvosteli Zaur Agabeyli Azerbaidzhanista ja aikuiset Guido Schäfer Saksasta.


07.12. Tukholma KV, SEV-13
Perinteinen Tukholman reissu oli kaikin puolin onnistunut. 56 aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen Bo Wibergin kehään, joista seitsemän tuli meidän tallista. Päivän jymypaukun järjesti pikku Saga l. Drover's Knock Your Socks Off, joka vajaa 10-kuisena oli VSP sertin ja Voittaja-titteleiden kera! Isänsä Folke l. C.I.B. Drover's Infinite Attention oli PU4 ja äitinsä Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home oli PN4 ja mummu Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli PN3. Nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka oli rodun paras KP:n kera. Muu porukka pärjäsi myös hienosti. Sagan veli Mårten l. Drover's King of the Hill oli junnujen ERI3 ja sisko Disa l. Drover's Kind of Mystery oli ERI4. Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly sai hienon arvostelun, mutta totaalinen karvattomuus tiputti palkintosijan H:lle.


07.-08.12. Agilitya Liedossa ja Lempäälässä
Pia ja Zelda l. CH TK1 TK2 BH AG1 AG2 AG3 Drover's In a Nutshell agiliitivät lauantaina nollatuloksen tuloksella -6.38, sijoituksena 4. ja sunnuntaina toisen nollan tuloksella -5.62, sijoituksena 11. Lauantaina tuomarina oli Henri Luomala ja sunnuntaina Sari Mikkilä.


24.11. Kirkkonummi, agility
Terhi ja Gizmo l. CH TK1 TK2 BH AG1 AG2 Drover's Can't Help It agiliitivät nousunollan kakkosiin tuloksella -2.09, sijoituksena 2. Tuomarina oli Allan Mattsson.


17.11. Jyväskylä KV
Jyväskylässä oli huima määrä, nelisenkymmentä aussieta. K-pennut ovat juuri täyttäneet yhdeksän kuukautta ja ensimmäisenä virallisiin luokkiin ehtivät Tiinan Pulla l. Drover's Kilroy Was Here ja meidän Saga l. Drover's Knock Your Socks Off. Junnuja oli molemmissa sukupuolissa paljon ja Pulla oli hienosti ERI4 ja Saga ERI2. Kakaroiden iskä Folke l. CH Drover's Infinite Attention voitti valioluokan ja oli PU2. Tuomarina oli Zvi Kupferberg Israelista.


09.11. Riika KV/Latvia, BALTV-13
Reissu Riikaan oli superonnistunut. Folke l. CH Drover's Infinite Attention kävi pokkaamassa viimeisen CACIBinsa kera Latvian sertin ja BaltV-13 tittelin ollen VSP ja valmistui siis intiksi ja Latvian valioksi. Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home oli PN2 sertin ja CACIBin kera ja sai myös kaksi titteliä: LV CH ja BaltV-13. Päivän 23 aussieta arvosteli Elena Ruskovaara.


02.11. Karjaa, BH-koe
Folke l. CH Drover's Infinite Attention ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm suorittivat tänään BH-kokeen hyväksytysti. Tuomarina oli Kauko Makkonen.


02.11. Vantaa, TOKO
Lara l. Drover's Joy of My Life ja Tiiu tokoilivat tänään alokasluokan ykköstuloksen verran pistein 160,5p. Tuomarina oli Riikka Pulliainen.


20.10. Lahti, pentunäyttely
Disa l. Drover's Kind of Mystery oli PN2 seitsemästä narttupennusta. Tuomarina oli Antti Nieminen.


22.09. Somero, luonnetesti
Rhonda l. TK1 TK1 Drover's I Believe I Can Fly sai +146p ja oli laukausvarma. Hilda l. Drover's Heiress of the Crown sai +87p, mutta oli valitettavasti laukausaltis. Tuomareina olivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


22.09. Tuulos, pentunäyttely
Mårten l. Drover's King of the Hill oli tänään VSP-pentu. Tuomarina oli Tanya Ahlman-Stockmari.


15.09. Helsinki
Trulli l. Drover's Fortuneteller ei ole käynyt 3,5-vuoteen kehissä, mutta teki tänään mahtavan come backin ollen ROP viimeisen serttinsä kera. Tuomarina oli Johan Juslin.


14.09. Porvoo
Folke l. CH JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli ROP ja teki upean tempun voittaen ryhmän. Disa, Drover's Kind of Mystery oli VSP-pentu. Rodun arvosteli Valerie Gervais Kanadasta ja ryhmän saksalainen Hassi Assenmacher-Feyel.


08.09. Vantaa
Folke l. CH JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli ROP ja poimittiin ryhmässä jatkoon. Rodun arvosteli irlantilainen Michael Leonard ja ryhmän Elena Ruskovaara.


07.09. Lieto, agility
Pia ja Zelda l. CH BH TK1 TK2 AG1 AG2 Drover's In a Nutshell nappasivat menolipun kolmosiin kun tekivät kakkosissa kaksi nollaa luokkavoitoin.


25.08. Helsinki, erikoisnäyttely
Tämän vuoden erkkari pidettiin Tuomarinkartanon vinttikoiraradan upeissa puitteissa. 109 aussieta oli ilmoitettu tanskalaiselle Janne Kronstamille, Khetashio aussiet, joista 18 oli Drover'sia :) Upeita sijoituksia keräsimme, tarkemmat tulokset kuvineen fb-sivuilla. 8-vuotiaat sisarukset Indy l. C.I.B. Drover's Bath'n Brushed ja Becky l. EUJV-06 BaltV-08 Drover's Breakthrough olivat ROP- ja VSP-veteraani. Reetu l. Drover's Fair and Square räjäytti potin ollen avointen urosten ERI1 ja PU2 varasertillä! Reetu oli myös paras Euroopassa kasvatettu uros. PU3 ja PU4 meni veljeksille Wille l. Drover's Joyrider ja Knut l. EE JCH Drover's Jack of Diamonds. Upeaa! Valiourosten ERI2 SA:lla oli Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep ja ERI3 SA:lla oli Folke l. Drover's Infinite Attention. Nartuissa Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli avointen ERI4 ja Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home oli valioiden ERI3 SA:lla. 9-vuotias Kielo l. C.I.B. Drover's Almost Unreal oli veteraaneissa ERI2. SA jäi karvattomuuden takia. 5-7kk narttupennuissa Cindy l. Drover's Key to My Heart oli 2. KP:llä ja Saga l. Drover's Knock Your Socks Off oli 3. KP:llä. Kasvattajaluokkamme oli paras viidestä ryhmästä.


21.08. Terveystulos
Kylläpä kesti Willen l. Drover's Joyrider tulosten saaminen, mutta kannatti odottaa: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0.


18.08. Turku, pentunäyttely
Rune l. Drover's Knight n Shiny Armor jatkoi menestystä ollen taas ROP-pentu ja myös RYP1. Tuomari oli Tarja Löfman.


17.08. Sastamala, pentunäyttely
Rune l. Drover's Knight n Shiny Armor oli ROP-pentu. Tuomari oli Olli Kokkonen.


14.08. Forssa, TOKO
Satu K. ja Rhonda l. TK1 Drover's I Believe I Can Fly nappasivat avoimen luokan kolmannen ykköstuloksen upealla tuloksella 198p, KP ja luokkavoitto! Onnea TK2:sta :) Tuomari oli Juha Kurtti.


10.08. Porvoo
Sanni l. Drover's Heart and Soul oli ROP saaden viimeisen serttinsä ja on nyt FI CH. Wille l. Drover's Joyrider oli ensimmäisessä näyttelyssään ollen nuorten luokan EH1. Tuomarina oli Beata Petkevica Latviasta.


10.08. Turku, agility
Pia ja Zelda l. CH TK1 TK2 BH AGI1 AGI2 Drover's In a Nutshell nappasivat luokkavoiton vitosella MAXI kakkosissa.


04.08. Svenstavik KV, Ruotsi
Mikä viikonloppu. Meillä on kaksi uutta Ruotsin valiota kun Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep oli ROP sertin kera ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm oli PN2 sertin kera. Paljon Onnea Sanna ja Milla :) Tuomarina oli Hilkka Salohalla.


03.08. Helsinki, pentunäyttely ja ryhmis
Taas vietettiin helteistä päivää Tuomarinkartanossa. Folke l. CH Drover's Infinite Attention oli ROP. Vasta 5,5-kuinen Folken tytär Saga l. Drover's Knock Your Socks Off räjäytti potin ollen pentunäyttelyn BIS! Rodun arvosteli Maritha Östlund-Holmsten Ruotsista.


28.07. Helsinki KV
Tänään meni ns. putkeen Tuomarinkartanossa. Folke l. CH Drover's Infinite Attention oli ROP CACIBin kera. Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep oli PU2 VACAn kera ja Knut l. Drover's Jack of Diamonds oli PU3 sertillä. Nartut voitti Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel, joka oli VSP. PN2 ja sertti oli Thyran tytär Hilda l. Drover's Heiress of the Crown. Folke, Oswald, Thyra ja Hilda muodostivat kasvattajaryhmämme, joka sai KP:n. Tuomarina oli kanadalainen James G Reynolds.


17.07. Kaarina, luonnetesti
Zelda l. TK1 TK2 BH Drover's In a Nutshell on uusi FI MVA kun se läpäisi luonnetestin hienoin pistein +170 ja laukausvarma. Kaikki osa-alueet olivat plussalla.


14.07. Hyvinkää
Hikinen päivä Hyvinkäällä oli ikimuistoinen. Folke l. CH Drover's Infinite Attention oli ROP, RYP1 ja BIS4! Sanni l. Drover's Heart and Soul oli VSP saaden toisen serttinsä. Rodun ja ryhmän arvosteli Marja Talvitie ja BISsin italialainen Francesco Cochetti.


29.06. Pieksämäki, TOKO SM
Satu K. ja Rhonda l. TK1 Drover's I Believe I Can Fly kisasivat TOKO SM:ssä tavoitellen viimeistä ykköstulosta AVO-luokasta. Harmittavasti hyppy meni nollille, joten pisteet 156.27 riittivät kakkostulokseen ja sijoitus oli 32/111.


29.06. Vantaa Ojanko, agility
Tiiu ja Lara l. Drover's Joy of My Life kisasivat agilityssä ykkösluokassa. Hyppäriltä upea nolla sijoituksella 5. ja ensimmäinen LUVA ja agiradalta vitonen sijoituksella 4.


15.06. R.I.P. Pinja
Kantanarttumme Pinja l. C.I.B. Multi Ch Multi V BISS Tres Colores Gabrielina sairastui äkisti eilen illalla. Pinjaa ehdittiin hoitaa jonkin aikaa YES:n teho-osastolla, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Pinja olisi täyttänyt ensi kuussa 12 vuotta. Suru on suuri.


15.06. Kotka KV ja Vännäs KV, Ruotsi
Sanna ja pojat kävivät Kotkassa ja Taija kävi Vännäsissä. Indy l. C.I.B. Drover's Bath'n Brushed debytoi veteraaneissa ollen VSP ja ROP-veteraani. Knut l. Drover's Jack of Diamonds oli PU4 varasertin ja varaCACIBin kera ja Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep ei tuomari Soile Bisterin mielestä nauttinut näyttelystä ja oli EH2. Ruotsissa Folke l. CH Drover's Infinite Attention oli VSP sertin ja CACIBin kera ja Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli ERI2. Tuomarina tuomarimuutoksen jälkeen oli Anna-Lena Munkvall, Easy aussiet, Ruotsi.


09.06. Salo, ryhmis ja Tuuri
Salossa Zelda l. TK1 TK2 BH Drover's In a Nutshell oli ROP ja sai viimeisen serttinsä. Rodun arvosteli irlantilainen John Bond. Iltapäivällä tuli vielä hieno RYP2 sijoitus. Tuurissa taas Becky l. EuV-06 BaltV-09 Drover's Breakthrough esiintyi ensimmäisen kerran veteraaneissa ollen ROP-vet ja PN2. Tuomarina oli Nina Janger.


20.05. Saarbrücken KV/Saksa
Hienoja uutisia Terhiltä ja Antilta, jotka ovat tänään olleet Saksassa. Lakka l. CH Drover's Happened That Summer sai viimeisen CACIBinsa ja on nyt C.I.B.. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli yksi niistä kolmesta uroksesta, jotka saivat ERIn, mutta harmittavasti vierestä vietiin, sillä Gizmo oli PU3. Molemmat saivat sertit. Tuomarina oli saksalainen Guido Schäfer.


18.05. Mynämäki ja Svendborg, Tanska
Tänään oli aivan uskomaton menestys. Mynämäellä Folke l. CH Drover's Infinite Attention oli ROP ja RYP3 ja siskonsa nappasivat narttujen voitot kun Rhonda l. TK1 Drover's I Believe I Can Fly oli VSP sertin kera ja Zelda l. TK1 TK2 BH Drover's In a Nutshell oli PN2 varasertin kera. Rodun arvosteli Maija Sylgrén. Tanskassa Terhi ja Antti keräsivät taas yhden tittelin kun Lakka l. CH Drover's Happened That Summer oli VSP saaden sertin ja on nyt myös DK CH. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It sai H:n, koska tuomari Zorica Salijevic ei hyväksynyt hammastodistusta.


15.05. Inkoo, BH-koe
Sanna ja Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep läpäisivät tänään BH-kokeen. Onnea!


11.05. Helsinki KV
Tänään Aptus Showssa Folke l. CH Drover's Infinite Attention PU2. Siskonsa Zelda l. TK1 TK2 BH Drover's In a Nutshell oli ROP toisen serttinsä kera ja Knut l. BaltJV-11 JV-11 Drover's Jack of Diamonds oli ERI2 PU4. Tuomarina tuomarimuutoksen jälkeen oli Hans Lehtinen.


10.05. Luustotulos
Lara l. Drover's Joy of My Life kuvattiin jonkin aikaa sitten. Tänään tuli vihdoin tulokset: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0.


09.05. Rauma, TOKO
Satu K. ja Rhonda l. TK1 Drover's I Believe I Can Fly kävivät keräämässä ykköstuloksen KP:n kera avoimesta luokasta pistein 181. Pisteet riittivät kolmanteen sijaan luokassa. Tuomarina oli Ilkka Stén.


09.05. Helsinki, pk-tapahtuma
Folke l. CH Drover's Infinite Attention oli ROP saaden viimeisen Suomen serttinsä. Valtavassa ryhmässä Folke poimittiin kuuden parhaan joukkoon. Reetu l. Drover's Fair and Square oli EH1 ja Sanni l. Drover's Heart and Soul oli PN2 varasertin kera vaikka oli aivan karvaton juuri päättyneen karvanlähdön jäljiltä. Päivän tuomari oli Nina Janger.


28.04. Lahti KV
Sannan pojilla oli hieno päivä tänään. Knut l. EE JCH BaltJV-12 JV-12 Drover's Jack of Diamonds oli PU2 varasertin ja ensimmäisen CACIBinsa kera ja Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep oli PU4. Folke l. CH Drover's Infinite Attention oli valioiden ERI2 SA:lla. Päivän tuomari oli australialainen Theo Horchener.


27.04. Lieto, agility
Pia ja Zelda l. TK1 TK2 BH Drover's In a Nutshell nappasivat tänään ensimmäisen nousunollansa kakkosissa ja sijoittuivat toiseksi. Nappasivat samalla aussieiden rotumestaruuden kakkosissa. Onnea!


27.04. Hyvinkää, TOKO
Satu K ja Rhonda l. TK1 Drover's I Believe I Can Fly korkkasivat avoimen luokan tänään ykköstuloksella vaikka hyppy menikin nollille. Pisteitä kertyi 176 ja sijoitus oli kolmas. Tuomarina oli Marita Packalén.


27.03. K-pennut silmätarkastuksessa
K-pennut kävivät silmätarkissa ja silmät olivat moitteettomat sekä ennen että jälkeen tippojen.


15.03. Silmätarkastus
Folke l. CH Drover's Infinite Attention kävi silmätarkissa ja silmät olivat moitteettomat sekä ennen että jälkeen tippojen.


10.02. K-pennut syntyivät!
Folken ja Hjördiksen yllätyspennut syntyivät 10.02.2013. Meillä on kolme urosta, joista kaksi on red trikkiä ja yksi red merle ja kolme narttua, joista kaksi red merleä ja yksi red trikki. Vain yhdelä nartulla on pitkä häntä, muilla on eripituisia töpöjä. Kuvia pennuista on fb-sivullamme ja jonkin verran astutuksia sivulla. Tiedustelut tervetulleita!


26.01. Narva, Viro
Reissu Narvaan oli täydellinen. Folke l. Drover's Infinite Attention esiintyi ensimmäisen ja viimeisen kerran avoimessa luokassa ollen ROP viimeisen serttinsä kera. Näin Folkesta leivottiin EE, DK CH. Siskonsa Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli VSP sertin kera. Päivän kruunasi Folken ryhmävoitto. Rodun arvosteli puolalainen Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska.


19.01. Turku KV
Talven kylmimmän yön jälkeen mittari näytti täällä rannikolla varhain aamulla -25C ja vain viisi kilometriä sisämaahan päin oli pakkasta -30C. Pakkasen takia me jäimme kotiin, mutta urheat ajoivat Turkuun. Knut l. Drover's Jack of Diamonds oli ERI2 ja Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli ERI3. Päivän tuomari oli espanjalainen Mario Gil de Biedma.


13.01.13 Lahti
Vuoden ensimmäinen näyttely oli Lahden ryhmis, jossa oli vajaat 1200 koiraa, joista 26 oli aussieita. Rodun arvosteli Johan Juslin. Folke, JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention esiintyi viimeistä kertaa nuorten luokassa ollen ROP sertin kera. Iltapäivällä Folke pisti parastaan ryhmässä ja sijoittui hienosti toiseksi Rainer Vuorisella.


16.12 Tukholma KV, SEV-12
Vuoden viimeinen näyttelyviikonloppu takana. Lauantaina illansuussa lähti Drover's karavaani kohti Turkua ja punaista laivaa määränpäänä Tukholman Mässan. Yhdeksän Drover'sia ja Pinja-muori oli ilmoitettu Ruotsin Voittaja-näyttelyyn. Hjördis tosin joutui jäämään hoitoon kun sillä sattui juoksun tärpit päällekkäin reissun kanssa. 58 aussieta oli ilmoitettu Rainer Vuorisen kehään. 11v 5kk vanha Pinja l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina keräsi vielä yhden tittelin jo pitkään rivistöön olemalla VSP ja ROP-veteraani. Pinja on nyt siis myös SEV-12. Knut l. BaltJV-12 JV-12 Drover's Jack of Diamonds oli ERI2 suuressa junnuluokassa häviten ROP-koiralle. Folke, JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli PU2 varasertin ja CACIBin kera. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli valioiden ERI3 SA:lla. Nartuissa Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli ERI SA:lla, Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli ERI2 PN3 ja Signe l. C.I.B. Drover's Evryboyzdream oli ERI4 SA:lla. Jazzi l. Drover's Jubilee Queen ja totaalisen karvaton Greta l. CH Drover's Good Luck Charm saivat EH:t. Drover's esitti rodun parhaan kasvattajaryhmän.


08.-09.12 Helsinki KV, HeV-12 & V-12
Vuoden viimeinen kotimainen näyttelyviikonloppu takana. Lauantaina tuli viime hetken tuomarimuutos Euroopassa vallinneen lumimyrskyn takia. Unkarissa ei osattu pitää lentokenttää auki, mutta Slovakiassa osattiin ja niin saapui Vladimir Piskoy arvostelemaan 51 aussieta. Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention voitti nuoret urokset SA:lla. Thyra l. C.I.B. Multi V Drover's Crown Jewel oli ERI3 PN4. Knut l. BaltJV-12 Drover's Jack of Diamonds oli junnujen EH4. Jazzi l. Drover's Jubilee Queen ja Gizmo l. CH Drover's Can't Help It saivat molemmat EH:t. Lauantai huipentui siihen kun Sadulle luovutettiin Suomen Kennelliiton Vuolasvirta palkinto ansiokkaasta australianpaimenkoirien kasvatuksesta. Sunnuntaina oli ilmoitettu 64 aussieta ja ne pisti järjestykseen käyttölinjaisten gordonin settereiden kasvattaja Ruotsista, Martin Johansson. Folke taas ERI1 SA, Knut voitti junnut ja sai tittelin JV-12. Gizmo ja Jazzi EH:t. Rico l. CH Drover's Excalibur, Thyra ja Signe l. Drover's Evryboyzdream saivat ERIt. Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli EH2 nuorten luokassa.


06.12 Janakkala, agility
Terhi ja Gizmo l. CH Drover's Can't Help It uskaltautuivat vihdoin virallisiin agikisoihin ja nappasivat heti kaksi nousunollaa!


18.11 Janakkala, agility
Pia ja Zelda l. Drover's In a Nutshell saivat ensimmäisen nousunollansa tänään ja sijoittuivat toiseksi. Upeeta tytöt!


11.11 Jyväskylä KV
46 auspaita oli ilmoittautunut kyproslaisen John Watsonin kehään. Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli VSP sertin ja CACIBin kera. Sanni l. Drover's Heart and Soul oli parahiksi näyttelyyn tiputtanut karvansa. Bikinilookistaan huolimatta tuli hyvä sijoitus ERI2 SA:lla.


03.-04.11 Herning KV/Tanska
Teemamatka Wet in Denmark on takana, nimittäin vettä satoi joko sopivasti tai kaatamalla lähes koko ajan. Molempina päivinä oli aussieita ilmoitettu 36. Molempien päivien tuomarit suosivat räikeästi töpöhäntiä, lauantai tuli nyt koettua kalleimman omakätisesti = matka ym. kulut. Lauantaina Tanskan Voittajassa tuomaroi uusi tuttavuus Thord Byström Ruotsista. Herra arvosteli ihan OK kunhan koiralla ei ollut sitä rumaa uloketta perässään. Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention voitti nuorten luokan urokset SA:lla, mutta PU-sijoitukset menivät valioille ja veteraanille. Thyra l. C.I.B. Multi Ch Multi V Drover's Crown Jewel oli valionarttujen ainoa hännällinen ja sijoitus sen mukainen: ERI4 ilman SA:ta! Sunnuntaille PMV-näyttelyyn oli sitten tullut paha tuomarimuutos, jonka johdosta Thyra ei mennyt ollenkaan kehään. Sama meno jatkui mikä alkoi jo MV-10:ssä Herningissä. Kaikki hännälliset käteltiin ulos. Folke sentään toi jotain kotiin oltuaan PU4 sertin kera. Tanskan sertti ei ole niitä kaikkein helpoimpia saada. Ja tuomarina oli siis alkuperäisen portugalilaisen sijaan Hanne Laine Jensen Tanskasta.


31.10 Terveystuloksia
Ransu l. Drover's Jolly Roger kävi kuvissa pari viikkoa sitten. Tänään tupsahtivat tulokset SKL:stä: lonkat C-C ja kyynärpäät 0-0. Veljensä Elmo l. Drover's Jumping to the Moon on käynyt silmätarkastuksessa puhtain paperein. Odottelemme Elmon röntgentuloksia SKL:stä.


21.10 Turku KV
Aada l. Drover's Just Wait and See oli ainoa Drover's koira Turussa. Junioriluokassa tuli ERI. Tuomarina oli norjalainen Anne Indergaard.


21.10 Rakvere/Viro
Toinen päivä Rakveressä. Knut l. BaltJV-12 Drover's Jack of Diamonds oli PU2 jun.sertin kera ja on nyt EE JCH. Knut oli myös ROP-juniori. VSP jun.sertin kera ja VSP-juniori oli Jazzi l. Drover's Jubilee Queen. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It ja Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly saivat EH:t. Kasvattajaryhmämme ei tänään saanut KP:tä. Rodun arvosteli Beata Petkevica Latviasta. Kiitos porukalle kun pidätte Drover's lippua korkealla!


20.10 Rakvere/Viro
Knut l. BaltJV-12 Drover's Jack of Diamonds oli PU3 jun.sertin kera ja Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli PU4. Jazzi l. Drover's Jubilee Queen ja Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly saivat EH:t. Kasvattajaryhmämme sijoittui ryhmäkilpailussa toiseksi. Rodun arvosteli Elena Ruskovaara. Kiitos porukalle kun pidätte Drover's lippua korkealla!


17.10 Terveystulos
Sanni l. Drover's Heart and Soul kävi silmätarkastuksessa puhtain paperein.


05.10 Terveystulos
Jazzi l. Drover's Jubilee Queen kävi kuvissa pari viikkoa sitten. Tänään saatiin hienot tulokset Kennelliitosta: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0.


23.09 Somero, luonnetesti
Neljä kasvattiamme kävi testauttamassa luonnettaan Someron kaatosateessa. Kaikki läpäisivät testin upein pistein, kaikki osiot kaikilla plussalla. Muut olivat laukausvarmoja paitsi Sanni, joka oli paukkuärtyisä. Oma Hjördiksemme l. Honey I'm Home valioitui sekä Suomessa että Ruotsissa saatuaan +144p. Veljensä Thor l. Hell of a Thunder sai +142p ja sisarensa Sanni huimat +215p. Reetu l. Fair and Square sai +165p. Tuomareina toimivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


17.09 Kirje Kennelliitosta
Tänään saapui SKL:stä kirje, että meille on myönnetty Vuolasvirta palkinto menestyksekkäästä australianpaimenkoirien kasvatuksesta toisena aussiekennelinä Suomessa. Ensimmäinen on kantanarttumme kasvattaja, knl Tres Colores.


26.08 Porvoo, Aussie Open
Vuoden 2012 Aussie Open järjestettiin hieman yllättäen, joten meidän edustus oli normaalia pienempi, mutta sitäkin voitokkaampi. 100 aussieta oli ilmoitettu Maarten Walterin, Malpaso aussiet, USA kehään. Meillä oli edustus kaikissa luokissa paitsi red trikeissä. Voitimme mustat urokset ja nartut sekä red merlet urokset ja nartut ja saimme sijat 2. ja 3. sekä blue merleissä uroksissa että nartuissa. Kasvattajaluokkia esitimme kaksi, joista ryhmämme uroksia vei voiton ja ryhmämme narttuja sijoittui kolmanneksi viiden ryhmän joukosta. Tarkemmat tulokset ja paljon kuvia on nähtävissä facebook sivullamme.


26.08 Ulvila, TOKO
Pia ja Zelda l. TK1 Drover's In a Nutshell hakivat kolmannen avoimen luokan ykköstuloksensa upeilla pisteillä 192/200 KP:n ja luokkavoiton kera. Näin on plakkarissa TK2. Tuomarina oli jälleen Ilkka Stén.


25.08 Tervakoski KV
21 aussieta oli ilmoitettu Maija Sylgrénin kehään. 11-vuotias Pinja l. C.I.B. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina näytti taas takatassua nuoremmilleen ollen ROP ja ROP-veteraani. Pojanpoikansa Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli VSP sertin ja ensimmäisen CACIBinsa kera. Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly ehti tiputtaa karvansa parahiksi näyttelyyn. Rhonda voitti luokkansa ERIllä, mutta SA jäi saamatta karvattomuuden takia.


22.08 Masku, TOKO
Pia ja Zelda l. TK1 Drover's In a Nutshell hakivat tänään toisen ykköstuloksen avoimesta luokasta pistein 177. Tuomarina toimi Ilkka Stén.


19.08 Tallinna KV, Viro/BALTV-12
Porukalla matkustettiin lauantaina kohti Tallinnaa ja Baltian Voittaja-näyttelyä. Tulokset olivat mukavat. Knut l. Drover's Jack of Diamonds nappsi itselleen BALTJV-12 tittelin voittamalla junnu-urokset. Mukaan tarttui myös jun.sertti ja PU2 sijoitus. 11-vuotias Pinja l. C.I.B. Multi V Tres Colores Gabrielina oli ainoa veteraani ja koska se sai ERIn tuli myös titteli BALTVV-12. Lopullinen sijoitus oli PN4, korvista tuli taas sanomista :D Folke, JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli PU4. Jazzi l. Drover's Jubilee Queen oli junnunarttujen EH4 ja Lakka l. CH Drover's Happened That Summer, joka vuosi sitten oli tällä tuomarilla VSP Ruotsissa oli nyt harvinaisen täynnä virheitä tuloksella EH3. Kasvattajaluokkamme palkittiin KP:llä. Rodun arvosteli ruotsalainen Gunilla Skallman.


19.08 Veikkola, TOKO
Satu K. ja Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly starttasivat viimeisen kerran alokasluokassa kun tulos oli 181,5/200p KP ja sijoitus 4/18. Nyt on plakkarissa TK1. Tuomarina oli Harri Laisi.


18.08 Rauma, TOKO
Pia ja Zelda l. TK1 Drover's In a Nutshell starttasivat ensimmäisen kerran avoimessa luokassa tuloksella 191/200p KP ja sijoitus 2. Tuomarina oli Ilkka Stén.


12.08 Helsinki
Tänään oli Folken l. Drover's Infinite Attention päivä. Folke oli ROP sertin kera ja järjesti jymypaukun sijoittumalla ryhmässä kolmanneksi. Junnunarttujen ERI2 oli Jazzi l. Drover's Jubilee Queen. Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli PN2 varasertin kera ja Pinja l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina oli PN3 ja ROP-veteraani. Rodun arvosteli romanialainen Augustin Ionescu ja ryhmän hollantilainen Jo Schepers.


11.08 Raisio
Tänään Pinja-muori 11v (C.I.B. Tres Colores Gabrielina) näytti takatassua nuoremmilleen ollen ROP ja ROP-veteraani. VSP sertin kera oli Pinjan pojanpoika 19-kuinen Folke l. Drover's Infinite Attention. Junnu-urosten ERI1 oli Knut l. Drover's Jack of Diamonds ja junnunarttujen EH2 oli Jazzi l. Drover's Jubilee Queen. Päivän tuomari oli unkarilainen Peter Harsanyi.


05.08 Nokia, TOKO
Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly ja Satu K. tokoilivat toisen ykköstuloksensa pistein 175. Sijoitus oli 8/16. Tuomarina toimi Juha Kurtti.


04.-05.08 Pärnu KV, Viro
Neljä Droverssia oli ilmoitettu Pärnun tuplainttiin. Lauantaina rodun arvosteli latvialainen Ligita Zake. Finn l. CH Drover's Huckleberry the Finn oli PU3. Veljensä Thor l. Drover's Hell of a Thunder oli PU4. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli ERI3 ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm oli PN2 sertin ja varaCACIBin kera. Gretasta leivottiin EE CH! Sunnuntaina mielipiteitään jakoi venäläinen Valentina Ivanicheva, jolla ilmeisesti oli mittaustekniikka pahasti hakusessa monen muun asian lisäksi. Finn oli jälleen PU3, Thor ERI2, Gizmo EH ja mittaustulos 47cm!!! ja Greta jälleen PN2 varaCACIBilla.


04.08 Nokia, ryhmis
Knut l. Drover's Jack of Diamonds oli EH1 ja siskonsa Jazzi l. Drover's Jubilee Queen PN4 varasertillä. Päivän tuomari oli Beata Petkevica Latviasta.


22.07 Mäntsälä
Knut l. Drover's Jack of Diamonds räjäytti potin ollen ROP kera ensimmäisen serttinsä vain 10-kuisena. Päivän tuomari oli Jaana Hartus.


15.07 Forssa
Tänään ajoimme Forssaan Mustialan kartanonpuistoon. Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention nappasi toisen serttinsä ROP:n kera ja Hjördis l. C.I.B. Drover's Honey I'm Home oli VSP. Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli EH1 ja Zelda l. Drover's In a Nutshell oli EH3. Päivän 16 aussieta arvosteli tuomarimuutoksen jälkeen latvialainen Ligita Zake.


08.07 Kaarina, luonnetesti
Meillä on kaksi uutta FI CH tittelin omaavaa koiraa kun sisarukset Lucas l. Drover's Hide and Seek ja Lakka l. Drover's Happened That Summer kävivät testauttamassa pääkoppansa sisällön. Lucas keräsi kasaan huimat +209p ja Lakkakin sai hienot +172p., molemmat olivat laukausvarmoja. Lakasta tuli myös SE CH. Tuomareina oli Sirkka Lempinen ja Sirpa Säilä.


08.07 Karjaa KV
Zelda l. Drover's In a Nutshell oli PN2 varasertin ja varaCACIBin kera. Tuomarina tuomarimuutoksen jälkeen oli Harry Tast.


01.07 Ryttylä, erikoisnäyttely
115 aussieta oli ilmoittautunut tämän vuoden erikoisnäyttelyyn. Tuomarina oli Randall K. Sheets USA:sta. Meidän porukasta oli 18 Droverssia ja kantaäiti Pinja kehässä, joka menestyikin parhaiten ollen ROP-veteraani ja PN4. Saimme kasaan myös muutaman mukavan luokkasijoituksen. Kiitokset kaikille mukavasta päivästä auringossa :-)


30.06 Harju/Viro
Terhi ja Emmi matkustivat Viroon ja reissu oli erittäin onnistunut. Lakka l. Drover's Happened That Summer oli VSP saaden viimeisen Viron serttinsä. Lakka on nyt sitten NO, EE, LT CH. Rodi l. Drover's I'll Do The Talking oli PU2 saaden urosten sertin ja Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli PU3 varasertin kera. Päivän tuomarina oli venäläinen Oleg Yanchev.


27.06 R.I.P. Gösta
Tänään on ollut raskas päivä. Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please kuoli yllättäin tänä aamuna Yliopiston eläinsairaalassa. Parhaat lähtevät ensin.


20.06 Lucas tarvitsee uuden kodin
Lucas l. Drover's Hide and Seek etsii pikaisesti uutta kotia. Lucaksen omalla sivulla on perustiedot herrasta. Tiedustelut puhelimitse, s-postilla tai fb-viestillä.


17.06 Helsinki KV
Tänään vietettiin pitkä päivä kaatosateessa Tuomarinkartanossa. Ei haittaa, sillä meillä on uusi Intti kun Hjördis l. EE, NO CH Drover's Honey I'm Home oli VSP saaden viimeisen CACIBinsa :-) Veljekset Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention ja Rodi l. Drover's I'll Do The Talking olivat nuorten luokan ERI1 ja ERI2, Folke SA:n kera. Rico l. FI, EE, LV CH TK1 Drover's Excalibur oli valiourosten ERI2. Rhonda, Drover's I Believe I Can Fly voitti juniorinartut SA:lla, oli ROP-juniori ja PN4. Lakka l. Drover's Happened That Summer voitti avoimet nartut SA:lla. Kasvattajaluokkamme oli rodun paras KP:llä. Päivän tuomarina oli Leni Finne. Kiitos kaikille mukavasta sadepäivästä :-)


16.06 Ulvila, TOKO
Zelda l. Drover's In a Nutshell kävi nappaamassa kolmannen alokasluokan ykköstuloksen pistein 162,5 ja sijoittui toiseksi. Nyt on koulari TK1 plakkarissa. Tuomarina oli Tiina Heino.


16.06 Kotka KV
Rodi l. Drover's I'll Do The Talking oli ERI3 ja Lakka l. Drover's Happened That Summer PN4. Päivän tuomari oli Sylvie Desserne Ranskasta.


13.06 Lonkkatuloksia
Zelda l. Drover's In a Nutshell on jo kuudes koira I-pennuista, jonka lonkat ovat A-A ja kyynärpäät 0-0 :)


05.06 Janakkala, TOKO
Satu K. ja Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly starttasivat ensimmäisissä tokokisoissaan tänään upealla tuloksella 191p, KP ja 3. sija. Tuomarina oli Marita Packalén.


03.06 Tallinna KV, Viro
Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli ERI2 PU4 junioriluokasta ja Lakka l. Drover's Happened That Summer oli ERI1 ja sai sertin. Tuomarina toimi Linda Jürgens Virosta.


02.06 Rauma, TOKO
Pia ja Zelda l. Drover's In a Nutshell jatkoivat uskomatonta tulostentahkoamista. Edes kaatosade ei menoa haitannut vaan Zelda vetäisi uskomattomat täydet 200p. KP:n ja luokkavoiton. Tuomarina oli Ilkka Sten.


30.05 Uusikaupunki, TOKO
Pia ja Zelda l. Drover's In a Nutshell 16kk starttasivat ekoissa TOKO-kisoissaan. Tulos oli mahtavat 193p. KP ja luokkavoitto. Tuomarina oli Ilkka Sten.


27.05 Vallentuna KV, Ruotsi
Terhi ja Antti putsasivat tänään pöydän Vallentunassa. Lakka l. Drover's Happened That Summer oli ROP sertin ja CACIBin kera ja plokkasi hienon RYP 3 sijoituksen. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli VSP CACIBin kera. Tuomarina rodussa oli saksalainen Guido Schäfer.


26.05 Helsinki ja Österbybruk KV, Ruotsi
Tänään oli aivan loistopäivä. Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly debytoi virallisisssa luokissa Suomessa ollen ROP ensimmäisen sertin kera. Iltapäivällä Rhonda plokkasi vielä RYP4 sijoituksen. Rodun arvosteli Marja Talvitie ja ryhmän Leni Finne. Samaan aikaan Ruotsissa Terhi ja Antti pistivät parastaan Lakan ja Gizmon kanssa. Tekstari kertoo, että Lakka l. Drover's Happened That Summer oli VSP sertin ja CACIBin kera ja Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli PU2 varaCACIBin kera. Liettualainen tuomari Jurate Butkiene totesi Lakan hävinneen ROP:n liian hyvin laitetun turkin takia?!


17.05 Helsinki, pentunäyttely
Neljä pentua J-pennuista osallistui pentunäyttelyyn, jossa päivän 14 aussiepentua arvosteli partiskasvattaja Tarja Löfman. Päivän ROP ja seitsemän parhaan joukossa ryhmässä oli Knut l. Drover's Jack of Diamonds. Kolmas luokassaan oli Elmo l. Drover's Jumping to the Moon. Nartuissa voiton luokassaan vei Jazzi l. Drover's Jubilee Queen, joka oli lopulta PN2. Kolmas luokassa KP:llä oli Aada l. Drover's Just Wait and See. Yhdessä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka palkittiin KP:llä. Kasvattajaryhmän kanssa emme jääneet ryhmiin sillä kasvattajaryhmä oli tyhmästi sijoitettu viimeiseksi ennen BIS-kisaa.


13.05 Hamina KV
Tänään jatkui Terhin ja Emmin näyttelyviikonloppu Haminassa. Rodi l. Drover's I'll Do The Talking oli EH1 junioriluokassa. Lakka l. Drover's Happened That Summer korjasi koko potin ollen ROP ensimmäisen CACIBinsa kera. Päivän tuomari oli tanskalainen Gert Christensen.


12.05 Tampere KV
Terhi ja Emmi ajoivat Tampereelle Rodin ja Lakan kanssa. Rodi l. Drover's I'll Do The Talking sai ERIn junioriluokassa. Lakka l. Drover's Happened That Summer oli ERI2 SA:lla. Päivän tuomari oli Lydmila Nikitina Venäjältä.


10.05 Terveystuloksia
Sisarukset Iines l. Drover's I Told You So ja Peppi l. Drover's In Your Dreams kävivät kuvissa jokunen viikko sitten. Tänään tuli upeat tulokset molemmille: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0 :)


06.05 Rauma ja Nybro/Ruotsi
Göstan tyttäret ovat loistaneet tänään kehissä. Raumalla ROP ja ensimmäinen sertti Zeldalle l. Drover's In a Nutshell. Zelda jatkoi menestystään ollen BIS juniori. Sekä rodun että BIS juniorin otti kanadalainen Janet Lobb. Ruotsissa Nybrossa oli ROP sertin kera Missnutt's Enjoyfull Himmla. Rodun arvosteli ruotsalainen p.k. colliekasvattaja Eva Eriksson.


28.04 Lahti KV
Tänään opittiin taas uutta rodustamme :) Tuomarina Suomeen muuttanut venäläinen Irina Poletaeva. Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli nuorten luokan ERI2 häviten venäläiselle urokselle. Hjördis l. EE, NO CH Drover's Honey I'm Home oli PN2 vara CACIBilla ja arvostelussa luki, että liikaa valkoista vasemmassa etujalassa! Onnittelut venäläiselle ROP-urokselle ja suomalaiselle VSP-nartulle valkoisine etujalkoineen :)


21.04 Terveystuloksia
Rodi l. Drover's I'll Do The Talking kuvattiin muutama viikko sitten. Tuloksia on odoteltu ja hienothan ne olivat: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0. Myös Rodin polvet tsekattiin ja ne olivat myös 0-0. Polvitarkastuksessa on käynyt myös seuraava porukka: Thor l. Hell of a Thunder, Folke l. Infinite Attention, Gizmo l. Can't Help It ja Lakka l. Happened That Summer. Kaikilla tuloksena 0-0 :)


15.04 Bergen KV/Norja
Terhi ja Milla ajoivat pitkän matkan Bergeniin maisemia ihailemaan ;) Gizmo l. CH Drover's Can't Help It oli PU3 varaCACIBin kera ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm oli ERI1 ilman SA:ta.


31.03.-01.04 Rakvere/Viro
Finn l. EE CH Balt JCH Drover's Huckleberry the Finn kävi näytillä molempina päivinä. Lauantaina Finn oli ROP latvialaisella Rita Kadike-Skadinalla ja sunnuntaina PU2 venäläisen Lessi Tchistiakovan arvostelemana.


17.03. Harstad KV/Norja
Rankka reissu Heidin kanssa Jänkhälle kannatti. Hjördis l. EE CH Drover's Honey I'm Home nappasi ROP:n sertin ja CACIBin kera ja on nyt myös NO CH. Loppukeväästä tulee vuosi ekasta CACIBista täyteen ja sitten metsästämme sitä viimeistä. Valitettavasti Folke joutui jäämään kotiin, koska myös ROP:n voittaneella lammaskoira Miisalla oli juoksun tärppipäivät. Aussiet arvosteli Rodi Hübenthal Norjasta. Ryhmiin emme jääneet, piiiitkä kotimatka odotti.


12.03. Silmätarkastuksia
Tänään oli kolme koiraa silmätarkastuksessa. Rodi l. Drover's I'll Do The Talking ja Greta l. CH Drover's Good Luck Charm saivat puhtaat paperit. Signen l. C.I.B. Drover's Evryboyzdream GRD oli tallella. Samalla tutkittiin Rodin polvet tuloksella 0-0 ja kuvattiin lonkat ja kyynärpäät - tuloksia odotellaan.


14.03. Folken lonkkakuvat
Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention kuvattiin jo viikkoja sitten. Tuloksia on odoteltu kuin kuuta nousevaa. Tänään tuli vihdoin s-postiin mukavia uutisia Kennelliitosta: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0. Myös Folken selkä kuvattiin ja se oli normaali.


25.02. Lohja, pentunäyttely
Knut l. Drover's Jack of Diamonds oli ROP-pentu ja pääsi ryhmässä kahdeksan finalistin joukkoon. Rodun arvosteli Nina Janger ja ryhmän Jaana Hartus. Onnea Sanna!


22.02. Silmätarkastuksessa
Folke l. Drover's Infinite Attention ja Thyra l. Drover's Crown Jewel kävivät silmätarkastuksessa tänään. Molemmilla oli kirkkaat silmät sekä ennen tippoja että tippojen jälkeen.


11.02. Tallinna KV/Viro
Tallinnan reissu oli varsin mukava. Göstan, C.I.B. Drover's Attent'n Please jälkeläiset loistivat kehässä. Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli PU2 kera toisen jun.sertin ja iltapäivällä Folke sijoittui suuressa BIS juniori kisassa kolmanneksi. Tuomarina oli Kari Järvinen. Signe l. CH Drover's Evryboyzdream oli VSP saaden viimeisen CACIBinsa ja on nyt C.I.B. Rodun arvosteli Elina Tan-Hietalahti.


08.02. Terveystuloksia
Thor l. Drover's Hell of a Thunder kuvattiin pari viikkoa sitten viimeisenä H-pennuista. Kuvat tulivat takaisin tuloksella lonkat C-A ja kyynärpäät 0-0. Samalla tutkittiin silmät huomautuksitta. Tänään käväisi Hjördis l. CH Drover's Honey I'm Home silmätarkastuksessa ja paperiin ei tullut merkintöjä.


21.01. Turku KV
26 aussieta oli ilmoitettu saksalaisen Horst Kliebensteinin kehään. Päivä oli upea ja myös yllätyksiä täynnä...kehässä kaikki ei aina mene kuten Strömsössä vaikka niin odottaisi kun ilmoittautumismaksun maksaa! Jokatapauksessa lopulta ROP, CACIB ja vika sertti Hjördikselle l. EE CH Drover's Honey I'm Home ja VSP CACIBin kera Gizmolle l. FI, SE, LT CH Drover's Can't Help It. Folke l. JV-11 HeJV-11 Drover's Infinite Attention oli junnu-urosten ERI1 ilman SA:ta vaikka arvostelu oli parempi kuin monella muulla SA:n saaneella! Sisarensa Zelda l. Drover's In a Nutshell oli junnunarttujen ERI1 SA ja sai varasertin. Yhdessä nelikko muodosti kasvattajaryhmämme, joka oli toinen KP:llä. Pinja l. C.I.B. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina oli veteraanien ERI2 SA:lla ja sijoittui PN4-sijalle.


15.01.2012 Lahti
Vuoden ensimmäinen näyttely ei olisi voinut mennä paremmin. Sisarukset Lucas l. Drover's Hide and Seek ja Lakka l. Drover's Happened That Summer kävivät hakemassa molemmat viimeiset serttinsä. Lucas oli PU2 ja Lakka vei koko potin ollen ROP. Paljon onnea Tiina ja Terhi! Päivän 26 aussieta arvosteli kotimainen Elina Haapaniemi. Kiitos Terhi kun muistutit, että päivitykset on tekemättä :-)


03.-04.12 Helsinki KV, Voittaja-näyttelyt
Raskas viikonloppu takana jokavuotisessa Messarissa. Lauantaina jaettiin HeV-tittelit. Viime tingassa tulleen tuomarimuutoksen jälkeen 43 aussieta siirrettiin espanjalaisen Juan Navedan kehään, joten jonkin verran oli pois jäämisiä. Meiltä kehään meni kolme koiraa. Folke l. Drover's Infinite Attention debytoi virallisissa kehissä kotimaassa napaten HeJV-11 tittelin PU2-sijoituksen kera. Hjördis l. EE CH Drover's Honey I'm Home voitti avoimet nartut ja päätyi PN4 sijalle varasertin ja varaCACIBin kera. Pinja l. C.I.B. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina oli PN2 ja ROP-veteraani. Tuomarimme oli hämmästynyt 10 v 5 kk vanhan Pinjan upeasta kunnosta. Sunnuntaille olimme ilmoittaneet vain Folken osaksi sen takia, että osasimme ennakoida, että päivän tuomari Elina Tan-Hietalahti ei oikein pidä pitkistä hännistä rodullamme. Kehässä nähtiin 53 aussieta. Folke viihtyy kehässä ja nappasi taas tittelin itselleen, JV-11. Loppusijoituskin oli sama kuin eilen PU2, tällä kertaa lisäherkkuna ensimmäinen sertti.


23.11 Terveystulos
Sanni l. Drover's Heart and Soul kävi kuvissa pari viikkoa sitten. Vihdoin saapuivat kauan odotetut tulokset: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0. Samalla tarkastettiin Sannin silmät ja nekin olivat kunnossa.


13.11 Lohja, aussie open
Tänä vuonna australianpaimenkoirat r.y. ei järjestänyt virallista erikoisnäyttelyä vaan parin vuoden tauon jälkeen oli suosittu Aussie Open ASCA-tuomarin kera. Näyttelyyn oli ilmoitettu 100 aussieta saksalaisen Angela Kleinhansin, knl Moonrise kehään. Meiltä osallistui 14 Drover'sia sekä teräsmummo Pinja l. C.I.B. Multi Ch Multi V Tres Gabrielina, joka nyt 10v 5 kk vanhana näytti jälleen kilpakumppaneilleen takatassua voittaen BISsin! Muut upeat sijoitukset meidän porukalta olivat: red merle urosten voitto ja PU3 vain vajaa 10-kuiselle Folkelle l. Drover's Infinite Attention ja kolmas sija Thorille l. Drover's Hell of a Thunder. Blue merlejen urosten toinen sija Oswaldille l. C.I.B. FI, EE, LV CH EEV-08 Drover's Counting Sheep ja neljäs sija Lucakselle l. Drover's Hide and Seek. Mustissa uroksissa esiintyi Gizmo l. FI, SE, LT CH Drover's Can't Help It sijoittuen neljänneksi ja punaisissa uroksissa pokkasi voiton Folken veli Rodi l. Drover's I'll Do The Talking, joka oli sitten myös PU4. Narttumme pokkasivat sitten koko potin. Pinja siis voitti blue merlet. Tyttärensä Thyra l. C.I.B. Multi Ch Multi V Drover's Crown Jewel voitti red merlet ollen PN3 ja Kielo l. C.I.B. NO, EE, LV CH EUV-06 Drover's Almost Unreal voitti punaiset nartut ollen PN4. Red merleissä tuli kolmanneksi Thyran tytär Lakka l. Drover's Happened That Summer ja punaisissa toiseksi Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly. Mustat nartut vitti Thyran tytär Hjördis l. EE CH Drover's Honey I'm Home, joka oli sitten PN2 isoäitinsä jälkeen. Pinjalla oli paras jälkeläisryhmä. Esitimme kolme kasvattajaryhmää, joista ryhmä mustia sijoittui toiseksi ja ryhmä kahdella blue merlellä ja kahdella red merlellä sijoittui neljänneksi. Kiitos kaikille ikimuistoisesta päivästä!


09.11 Kolme pentua vielä vailla omaa kotia!
Kolme pentua J-pentueesta etsii vielä omaa kotia. Kurkkaa astutuksia sivulle.


19.10 J-pennut silmätarkastuksessa
Kuudella pennulla silmät puhtaat. Blm uros #1:llä on iris hypoplasia toisessa silmässä ja blm uros #4:lla molemmissa silmissä.


15.10 Rakvere, Viro
Menestyksekäs reissu Rakvereen on takana. 14.10 kaksi vuotta täyttäneestä H-pentueesta valmistui ensimmäiset valiot kun Finn l. Drover's Huckleberry the Finn oli PU2 saaden sertin ja Hjördis l. Drover's Honey I'm Home oli ROP sertin kera. I-pennut täyttivät 9 kuukautta näyttelypäivänä ja Folke l. Drover's Infinite Attention järjesti jymypaukun ollen VSP ja ROP-juniori jun.sertin kera. Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli PN3. Kasvattajaryhmämme oli näyttelyn paras ryhmä. Rodun arvosteli liettualainen Igoris Zizevskis.


08.10 Somero, luonnetesti
Tänään käytiin hakemassa upeita luonnetestituloksia Somerolta. Greta l. Drover's Good Luck Charm on nyt uusi FI CH saatuaan kasaan +173p ollen laukauskokematon. Fara l. Drover's Forevermore sai hienot +174p ollen laukausvarma. Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois sai kasaan +150p, mutta yllätti ollen laukausaltis. Ellehän ei ole koskaan reagoinut laukauksiin, joita se on kuullut tottistreeneissä pienestä pitäen eikä se liioin reagoinut enää testin jälkeen kun parkkipaikalla parantelimme maailmaa koirat jaloissa seisten. Seuraavana testatulle koiralle ammuttiin ja Elle seisoi paikalla Sirpan vieressä rauhallisena. Outoa käytöstä, mutta näin tänään. Tuomareina Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


18.09 Lohja, pentunäyttely
Folke l. Drover's Infinite Attention esiintyi ensimmäistä kertaa kotimaan kehissä ollen ROP-pentu ja RYP2. Siskonsa Rhonda l. Drover's I Believe I Can Fly oli kolmas luokassaan. Tuomarina oli Kirsti Louhi.


10.09 Porvoo
John Walsh Jr Irlannista oli saanut kehäänsä 33 aussieta. Lucas l. Drover's Hide and Seek oli PU3 varasertin kera. Thor, Drover's Hell of a Thunder oli PU4. Sanni l. Drover's Heart and Soul oli PN4. Hilda l. Drover's Heiress of the Crown ja Fara l. Drover's Forevermore saivat EH:n.


05.09 J-pentue syntyi
J-pennut syntyivät tänään aamutuimaan. Viisi urosta ja kolme narttua. Kuvia tulee piakkoin astutuksia-sivulle ja facebookkiin: Drover's Australian Shepherds. Tiedustelut tervetulleita!


03.09 Vantaa
Lakka l. Drover's Happened That Summer oli VSP sertin kera. Hilda l. Drover's Heiress of the Crown ja Fara l. Drover's Forevermore saivat molemmat EH:n tuomarin mukaan huonon esittämisen takia! Tuomarina oli Cristian Stavarache Romaniasta.


27.08 Tervakoski KV
Englantilainen Frank Kane vaihtui kotimaiseen Tapio Eerolaan. Hjördis l. Drover's Honey I'm Home oli PN2 sertin ja CACIBin kera ja 10-vuotias Pinja l. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina oli veteraaneissa ERI2 SA:lla.


21.08 Heinola
Hilda l. Drover's Heiress of the Crown ja Fara l. Drover's Forevermore kävivät Heinolassa näytillä. Fara sai EH:n, mutta Hilda sai toisen serttinsä VSP:n kera. Tuomarina oli tuomarimuutoksen jälkeen kroatialainen Dubravka Reicher.


14.08 Helsinki
Sanni l. Drover's Heart and Soul debytoi tänään kehissä voittaen ensimmäisen serttinsä ROP:n kera. Tuomarina oli Reijo Tuovinen.


07.08 Salo
Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois esiintyi ensimmäistä kertaa kehässä mammaloman jälkeen. Sijoitus isossa avoimessa luokassa ERI3. Pinja l. C.I.B. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina oli PN2 ja ROP-vet. Emme jääneet veteraaniryhmään. Rodun arvosteli puolalainen Andrzej Stepinski.


06.08 Svenstavik KV/Ruotsi
Zelda l. Drover's In a Nutshell oli ROP-pentu. Tuomarina oli ruotsalainen Eva Liljekvist-Borg.


30.-31.07 Tallinna-Varsova-Tarto-Tallinna
Taijan serkku Heidi oli löytänyt Esmeraldalleen sulhasen Varsovasta Puolasta. Essun piti aloittaa juoksu elokuun puolivälin jälkeen, mutta sepä päättikin järjestää matkasuunnitelmiin muutoksen. Koiria oli ilmoitettu Ülenurmen tuplaserttinäyttelyyn jo aikaa sitten 2+2. Essun tärpit osuisivat loppuviikolle ennen näyttelyä. Hmm...mitäs nyt tehdään? Essun veli Tosse joutui jäämään kotiin juoksun takia. Pikkumies Folke ei onneksi vielä tajua tyttöjen päälle. Se leikkii vielä autoilla, joten Folke pääsi mukaan todistamaan olevansa Folke West(best). Kartta pöydälle ja laskemaan etäisyyksiä. Nou hätä, kyllä me polkastaan Tallinnasta Varsovaan yhdessä päivässä. Eli laivalippuihin muutos lähtöpäivä keskiviikkoaamuun perjantain sijaan. Tallinnassa oltiin aamulla 9.30 ja edessä reilut 1000km via Balticaa. Kumpikin olemme olleet Riiassa muutaman kerran ja tie on aivan loistava, joten luulimme, että posottaisimme satasen keskinopeudella matkan. Voi kuinka väärässä olimmekaan. Ensinnäkin, koska oli keskiviikko oli tie täynnä rekkoja. Niitä oli aivan psykedeelinen määrä. Lisäksi, koska on kesä, oli tietyö poikineen vastassa varsinkin Latvian läpi menevällä osuudella. Ja kolmanneksi, poliiseja joka puskassa, varsinkin Liettuassa ja Latvoiassa, josta saimmekin 10:n euron pikavoiton, JESS! Onneksi ei ollut lateja, koska summa olisi ollut 10 latia, joka on noin 13 erkkiä. Sujuvasti palautti poliisisetä vaihtorahat 20:stä. Yhtä sujuvasti he olivat poimineet ainoastaan Suomen kilvissä olevan auton letkasta, joka ajoi 80km/h 70:n alueella :D. Poistuimmne tajuamattamme via Balticalta Puolassa yhdessä isossa rondellissa, jossa via Baltica olisi jatkunut muualle, me menimme luonnollisesti Varsovan kyltin perässä ja päädyimme tielle, jossa oli kylä/kaupunki noin 10:n km välein. Toisin sanoen matka ei oiken edennyt. Olimme 2.4 miljoonan asukkaan Varsovassa yhdeltä yöllä! Pyörittyämme aikamme kuin puolukka molskihousuissa hotelliamme etsiessämme kysäisimme taksikuskilta missä Best Western Felix mahtaa olla. Hieman hymyilytti kun saimme vastaukseksi, että 300 metriä eteenpäin ja oikealle. Vihdoinkin unta palloon ja aamulla oli tarkoitus olla puoli 11:n maissa sulhasta tapaamassa. Vaan emmepä olleet. Kaksi tuntia pyörittiin ihan kulmilla kunnes menimme kysymään ajo-ohjetta läheisestä hotellista, josta kartalta näimme kuinka lähellä oikeasti olimme. Sulhaspari tapasi toisensa ja sitten kahvittelimme. Takaisin hotellille mennessämme oli tarkoitus käydä vanhassa kaupungissa. Hävettää ihan sanoa, että emme koskaan löytäneet sitä...ajelimme sitten keskustassa siksakkia ja Heidi napsi kameralla kuvia, hah haa. Poikkesimme hotellin lähellä olevaan kauppakeskukseen, josta ostimme Varsovan kartan. Ilman karttaa olisimme siellä varmaan vieläkin, kartan avulla löysimme tiemme illalla toisen tutun luo iltaa istumaan ja aamulla uudestaan sulhasen luo. Tosin jälleen meni n.15km:n matkaan kaksi tuntia! Pikainen astutus ilman kahvituksia ja sitten baanalle kohti Tarttoa. Varsovasta ulos pääsy perjantaiaamupäivän ruuhkissa oli kanssa kokemus. Valitettavasti sitä kaupunkia ei tullut ikävä, liian iso ja sekava. Via Baltica veti perjantaina huomattavasti paremmin. Edessä oli 930km ajoa, jonka teimme sissinä melkein yhden pysähdyksen taktiikalla. Toisin sanoen kun autoa piti tankata ja koirat pissittää. Bialystokissa kävimme Mäcissa helpotushuoneessa, mutta kun nälkä ei oikein silloin vielä ollut tyydyimme kahviin ja pirtelöön. Sillä mentiin sitten Tarttoon asti, jonne saavuimme puolen yön tienoilla. Ai niin, Liettuan poliisi yritti nyhtää meiltä ylimääräistä taskurahaa. Ajoimme letkassa ihan rauhassa kun vastaantulevat kissalan pojat bongasivat taas Suomen rekkarin. Näin peilistä kun he löivät liinat kiinni ja kääntyivät ympäri ja hetken päästä välähtivät siniset valot. Ei helvata...poliisi tuli ja pyysi "car documents". Heidi meni kaivamaan green cardia auton takaosasta ja minä annoin rekkarin ja ajokortin. Poliisisetä sanoi, että this road is a xxxxliettuaaxxx and you are driving a van. So? Sama lause uudelleen, eli että tämä tie on xxxliettuaaxxx ja sinä ajat pakulla, se on kiellettyä. Tässä vaiheessa tajusin, että on parasta unohtaa kaikki oppimansa englanti ja olin vain kysymysmerkkinä. Sitten äijä sanoi, että teidän pitää maksaa. Siinä vaiheessa huusin Heidille, että et usko toi haluaa rahaa siitä hyvästä, että ajetaan pakulla tällä tiellä ja pääsi pari rumaa sanaakin siinä. Heidi vastas samalla mitalla takaisin, jonka jälkeen aivan yllättäen poliisi suorastaan heitti auton rekkarin takaisin minulle ja poistui autoonsa ja jatkoi matkaansa. Täytyy sanoa, että Liettuasta ei jäänyt hyvä kuva muutenkaan ja tämä oli piste iin päälle. Sinne en halua! Ai niin ne näyttelyt. Folke l. Drover's Infinite Attention oli ekassa näyttelyssään ollen VSP-pentu molempina päivinä super arvosteluin. Hjördis l. Drover's Honey I'm Home oli PN2 sertin kera molempina päivinä. Lauantain arvosteli tsekkiläinen Bozena Ovesna, jonka kehässä oli plussaa jos osasi venäjää ja sunnuntaina tuomaroi kreikan lahja Stelios Makaritis, joka ei poikennut vanhasta linjastaan suosia töpöhäntiä. Rättiväsyneinä kotiuduimme sunnuntai-iltana onnistuttuamme buukkaamaan itsemme Viikkarille päästen joitakin tunteja aiottua aikaisemmin kotiin.


30.07 J-pentuja odotellaan!
Sillä välin kun Taija oli Puolassa ja Virossa käyttivät Satu ja Hanna Trullin l. Drover's Fortuneteller ultrassa. Pentuja kölli useampi Trullin vatsassa, joten J-pentuetta odotellaan viikolla 36.


20.07 Terveystulos
Hienoja uutisia Virosta. Finn l. Drover's Huckleberry the Finn kävi kuvissa pari viikkoa sitten: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0.


17.07 Harju/Viro
Tänään oli Terhin ja Antti turneen viimeinen näyttely. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It aloitti ja lopetti turneen menestymättä, tänään oli tuloksena EH. Lakka l. Drover's Happened That Summer keräsi plakkariinsa taas yhden sertin ollen PN2. Tuomarina oli Augustin Ionescu, Romania.


16.07 Taurage/Liettua
Terhi ja Antti jatkavat uskomatonta menestystä turneellaan. Giz l. CH Drover's Can't Help It oli VSP saaden sertin ja on nyt LT CH! Lakka l. Drover's Happened That Summer oli ROP sertin kera. Tuomarina oli Nijole Zieniene, Liettua. Mahtavat onnittelut taas!


09.07 Hyvinkää ja SBK/Årjäng, Ruotsi
Mieletön helteinen lauantai. Greta l. Drover's Good Luck Charm oli Hyvinkäällä ROP saaden viimeisen serttinsä. Rico l. CH Drover's Excalibur oli PU2. Tuomarina oli Leni Finne. Terhi ja Antti jatkavat menestystä turneellaan. Tällä kertaa oli Gizmon vuoro putsata pöytä. Giz l. CH Drover's Can't Help It oli ROP saaden sertin ja on nyt S CH! Lakka l. Drover's Happened That Summer oli VSP sertin kera. Tuomarina oli Gunilla Skallman, Ruotsi. Mahtavat onnittelut kaikille osallisille!


03.07 Karjaa
Thyra l. C.I.B. Multi Ch Multi V Drover's Crown Jewel ei ole ollut kehissä vuoteen eikä ollut pysyä nahoissaan kun pääsi juoksemaan ympyrää :D Innostus helteessä kannatti sillä Thyra oli ROP. Thyran kakarat Lucas l. Drover's Hide and Seek ja Hilda l. Drover's Heiress of the Crown voittivat molemmat luokkansa ERIllä. Greta l. Drover's Good Luck Charm oli PN2 saaden toisen serttinsä. Kasvattajaluokkamme palkittiin KP:llä. Tuomarina oli Marja Talvitie.


02.07 Trondheim KV/Norja ja Tuusula
Terhi soitti Norjasta ja kertoi uutisia. Gizmo l. CH BH TK2 Drover's Can't Help It oli saanut valioluokassa T:n!! Lakka l. Drover's Happened That Summer oli PN2 saaden sertin, mutta valitettavasti tuomari pidätti VACAn. Voittajan ollessa intti olisi CACIB siirtynyt Lakalle. Tuomarina oli Eva Ekstam Uudesta-Seelannista. Tuusulassa taas Lakan sisko Hilda l. Drover's Heiress of the Crown sai ensimmäisen serttinsä ollen VSP. Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen.


27.06 Silmätarkastuksessa
Trulli l. Drover's Fortuneteller kävi silmätarkastuksessa tänään. Kirkkaat oli silmät sekä ennen että jälkeen tippojen.


19.06 Pärnu KV/Viro
Toinen päivä Pärnussa ja textari Stormin Sadulta kertoo, että Thor l. Drover's Hell of a Thunder sai toisen serttinsä. VSP ensimmäisen CACIBin kera oli Finn l. Balt J Ch Drover's Huckleberry the Finn. Päivän tuomarina oli puolalainen Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska.


18.06 Pärnu KV/Viro
Textari Stormin Sadulta kertoo, että Thor l. Drover's Hell of a Thunder sai sertin. PU4 varaCACIBin kera oli Finn l. Balt J Ch Drover's Huckleberry the Finn. Päivän tuomarina oli puolalainen Piotr Krol.


11.06 Vännäs KV/Ruotsi
Tällä kertaa karavaani matkasi pohjois-Ruotsiin Vännäsiin. Koiria oli ilmoitettu kolme aussieta; Indy, Pinja ja Hjördis ja Heidin lampurit Sampo ja Esmeralda. Sanna oli tällä kertaa lähdössä mukaan Indyn huoltajaksi. Pari viikkoa ennen matkaa sai Sannan sisko Niina päähänsä, että lähtee mukaan. Onneksi lähti, koska täten tarvittiin toinen auto ja juuri parahiksi iskenyt helleaalto teki ajosta aikamoisen. Pakuissa ei ole ilmastointia...olisi ollut koetus istua kolmestaan edessä ja viiden koiran olla romujen kanssa takana. Nyt saimme jaettua kahteen pakuun tavaroita. Kuten asiaan kuuluu meidän reissuilla sattuu ja tapahtuu. Heti ensimmäinen sattuma oli torstai-iltana Turun väylällä. Onneksi lähdimme ajoissa kohti Turkua sillä ennen vanhan Turuntien haarautumista oli jono isolla J:llä. Mitä??? Palokunta siellä pesi veristä asfalttia, tien vieressä rusina, joka oli ollut henkiläauto ja solmussa oleva hirven raato. Inhottavaa. Nopsaan pääsimme kuitenkin hirvikolarin ohi ja matka jatkui. Laivaan pääsimme sen kummemmitta kommelluksitta. Sampolla on taipumus availla ovia, joten hytistä poistuminen aiheuttaa aina pientä uudelleen sisustusta. Onneksi Sampo ei ole maailman ketterin otus, joten jakkara oven edessä riittää sille. Aikaisen aamupalan jälkeen sitten Tukholman aamuruuhkassa tulee Sannalta tekstari, että seuraavalle huoltsikalle kiitos...no eihän niitä ole E4:lla keskustan alueella! Ei auttanut kuin toivoa, että ken apua tarvitseekin pystyy rypistämään rusettia ja 25min myöhemmin madeltuamme läpi keskustan olimme jossain Karoliinisen toisella puolella ja löytyi huoltsikka. Shit happens, niin kuin sanonta kuuluu, tällä kertaa ihan kunnolla. Pienen auton tuuletuksen jälkeen ja kunnon naurukohtauksesta selvittyämme matka jatkui. Lämpötila nousi sitä mukaa kun Vännäs lähestyi hipoen välillä 30:ä. Suunnitelma käydä Umeåssa isossa marketissa shoppailemassa piti unohtaa, koska koirat eivät olisi selviytyneet mitenkään autoissa ja ruoat olisivat olleet pilalla ennen kuin olisimme perillä Angsjön campingalueella. Poikkesimme siis puotiin Vännäsiin ja samalla tsekkasimme näyttelypaikan. Majapaikkamme oli 35 km eteenpäin Vännäsistä, mutta ajo kannatti. Aivan ihana rauhallinen paikka ison joen rannalla ja mökki kaikkine mukavuuksineen oli iso ja tilava. Hjördis tartti muutaman tiukan EI:n ja uskoi sitten, että tällä kertaa veteen ei ollut menemistä. Kesäyö oli lämmin ja valoisa, grilliruoka hyvää ja juoma vielä parempaa. Aamu oli vähän ankea, mutta kyllä siitä selvittiin. Aussiet tietenkin taas kehässä heti aamusta. Ehkä hyvä niin, silloin ei ollut "kuin" 25 astetta lämmintä. Kävimme putsaamassa pöydän. Georgialainen George Schogol tykästyi viikonlopun aikana 9v 11kk täytttäneeseen Pinjaan l. INT CH Multi V Tres Colores Gabrielinaan niin, että teki siitä ROPn ja RYP2:sen. Nina Karlsdotter sijoitti Pinjan veteraaneissa neljänneksi. Indy l. INT CH Drover's Bath'n Brushed oli VSP saaden CACIBin ja sertin ja valmistui Ruotsin valioksi. Hjördis l. Drover's Honey I'm Home oli PN2 ja sai sertin ja CACIBin. Kun vielä Sampo oli VSP ja Esmeralda ROP ja kuuden parhaan joukossa ryhmässä oli karavaani aika muikea kuumuudesta huolimatta. Koivujen alla varjossa ryhmiä odotellessa Niina, joka ei ole koiranäyttelyihin ollenkaan perehtynyt tosin totesi: "Tämän takiako tänne ajettiin?"


05.06 Virkkala
Hilkka Salohalla oli saanut 14 aussieta kehäänsä. ROP ja ensimmäinen sertti Gretalle l. Drover's Good Luck Charm.


28.05 Varkaus
Tuli puhelu iloiselta Terhiltä Varkauden näyttelystä. Portugalilainen Manuel Loureiro Borges oli saanut 18 aussieta kehäänsä. Vain neljä urosta ja yksi narttu sai SA:n. Gizmo l. CH Drover's Can't Help It voitti valiourokset ja oli PU2. Totaalisen karvaton Lakka l. Drover's Happened That Summer debytoi kehissä voittaen nuorten luokan SA:lla, ollen PN1 ensimmäisen serttinsä kera ja lopulta VSP. Kannatti sittenkin viedä Lakka kehään Terhi ;-)


22.05 Helsinki KV
Saksalainen Josef Pohling oli saanut 24 aussieta kehäänsä. Thor l. Drover's Hell of a Thunder debytoi virallisessa luokassa. Täysin karvattomana Thor oli nuorten luokan ERI2 SA:lla ja PU4. Siskonsa Hjördis l. Drover's Honey I'm Home voitti nuorten luokan nartut ERIllä ja SA:lla ja oli PN2 valionartun jälkeen saaden sertin ja VACAn. Hjördis sai superarvostelun eikä tuomari saanut silmiään irti kaunottarestamme! Hilda l. Drover's Heiress of the Crown on ollut ruoka-aikaan kotona, joten siitä EH. Kuntokuuri alkaa nyt! Fara l. Drover's Forevermore oli avoimen luokan ERI2. Kiitoksia kaikille mukavasta päivästä auringossa!


17.05 Silmätarkastus
Gizmo l. Drover's Can't Help It ja Lakka l. Drover's Happened That Summer kävivät silmätarkastuksessa tänään puhtain paperein.


14.-15.05 Pentunäyttelyitä Ruotsissa
Kuluneen viikonlopun aikana ovat Göstan kakarat debytoineet kehissä. Jossainpäin Skoonea on näytelty sekä eilen että tänään. Eilen oli ROP ja BIS3 Missnutt's Enjoyful Himmla. Tänään oli ROP Missnutt's Enjoyful Boogie ja VSP Missnutt's Enjoyful Miss Dynamite. Hieman pohjoisempana Sundsvallissa kävi kehässä pyörähtämässä Zelda l. Drover's In a Nutshell ollen ROP ja RYP3. Gösta on jälkikasvustaan ylpeä :-)


08.05. Kristiansand KV/Norja
Kerrotaanpa ensin tulokset. Aussieille tuli tuomarimuutos, jonka johdosta Taija ei olisi halunnut lähteä koko reissuun, mutta Heidi puhui Taijan ympäri ja onneksi Taija lähti kuin lähtikin matkaan sillä Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed sai viimeisen CACIBinsa ja valmistui intiksi :-) Hjördis l. Drover's Honey I'm Home oli ainoa nuortenluokan narttu ja oli ERI1 ilman SA:ta sellaisella arvostelulla, että oikea palkinto olisi kuulunut olla H :D Mielipiteitään kehän keskellä jakoi norjalainen Anders Tunold-Hansen. Kilometrejä auton mittariin tuli 2075. Ruotsissa, ja varsinkin Norjassa oli jo täysi kesä. Norjassa kukkivat omenapuut ja syreenit. Ensimmäinen "hulluja nuo norjalaiset" kokemus tuli autolla ajaessa. Ohituskaistat päättyvät Norjassa Y-mallisina ja edessä olevaan yhteen kaistaan sukelletaan kuin villissä lännessä. Meinasin saada kylkeen yhden norjalaiskaahaajan ja kun soitin torvea löi hän liinat kiinni kostoksi. Seuraava konflikti oli kun kävimme illalla tsekkaamassa näyttelypaikan ja sieltä lähtiessämme seisoin risteyksessä vilkku vasemmalle ja odotin, että voin lähteä niin saan oikeaan kylkeen norjalaispyöräilijän, joka heristi nyrkkiä kun tukin hänen pyörätiensä!!! Näille vielä jaksoi nauraa, mutta se näyttelypäivä. Huh Huh mitä oli tulossa. Parkkipaikka, joka meille osoitettiin oli pienen rinteen päällä niin, että aussiekehä oli suoraan auton edessä rinteen alapuolella. Oikea reitti kentälle olisi tehnyt iiisoooon kierron, joten totesimme Heidin kanssa, että emme roudaa häkkejä ym. kamoja alas vaan laitamme koirat auton luona kun sää suosi ja juoksemme rinteen alas kehään. Kävimme näyttämässä rokotustodistukset asiaan kuuluvasti ja homma OK. Keltaliiviset vahtivat rinnettä, että kukaan ei mene nauhan alta. Kävin kysymässä meidän kohdalla seisseeltä järkkäriltä luvan mennä nauhan alta suoraan kehään ja homma oli hänelle OK kunhan meillä on leimat kädessä. Mitkä leimat??? Ja taas marssimme rokotuspisteelle. Olivat unohtaneet laittaa leimat käteen sen merkiksi, että rokotukset on katsottu. Homma hoidossa. Aussiet olivat aamulla heti kehässä, vain yksi kelpie ennen aussieita. Katsoin, että kelpie meni kehään ja sanoin Heidille, että nyt mennään alas. Minulla oli Indy ja Heidillä Hjördis ja lähdimme kohti nauhaa. Siinä seisoikin uusi järkkäri, joka alkoi huutaa raivohulluna norjaksi, että siitä ei saa mennä ja veti minua kädestä pois!! Sanoin, että en osaa norjaa (ymmärsin toki mitä hän sanoi), että puhutko englantia ja ihmettelin kun mies kävi käsiksi. Mies alkoi huonolla englannilla mesoamaan ja me Heidin kanssa yritimme selittää, että meillä on lupa mennä tästä ja kehä alkoi juuri. Ei auttanut. Hullu mies repäisi Hjördiksen Heidin kädestä, jolloin Hjördis pelästyi ja minä vielä enemmän. Huusin miehelle, että näpit irti minun koirasta ja minä menen nyt kehään, se alkoi jo! Tässä vaiheessa se mies repi Heidiltä hänen lammaskoiran numerolapun irti ja lähti marssimaan kohti rokotustarkistusta. Heidi juoksi perään ja joku norjalainen tuli auttamaan Heidiä sanoen tälle järkkärille, että hänellä ei ole mitään oikeutta repiä numerolappua, että siitä on maksettu. Minä käskin ruotsiksi miehen pitää turpansa kiinni ja lähdin koirien kanssa alas rinnettä. Tovin kuluttua Heidi tuli kehän laidalle. Minulla tärisi polvet ja kädet, olin niin "tilassa". Kehässä oli jo junnu-urokset kun tämä äijä saapuu kehänlaidalle ja jatkaa huutamistaan. Sanoin, että minun koira menee kehään tuon koiran jälkeen ja jos minä en kehään nyt pääse niin sinä maksat minun matkakulut Suomesta. Äijä repäisi Indyn kädestäni tällä kertaa, jolloin hiillyin todella ja otin koiran takaisin ja huusin, että näpit irti koirastani. Kaikki tämä kehän laidalla! Äijä tarttui jälleen minun käsivarteen ja repäisi kun yritin mennä kehään, jolloin huusin, että koskepa vielä kerran minuun niin kutsun poliisit paikalle! Tässä vaiheessa joku partiskasvattaja tuli puhumaan norjaksi tälle hullulle järkkärille, että jos nyt estät näitä menemästä kehään niin mieti mitä tapahtuu. Joudut maksamaan näiden matkakulut Suomesta ja eikö se nyt ole kohtuullista, että ne rokotustodistukset voi näyttää arvostelun jälkeen. Äijä jatkoi huutoa tälle partisnaiselle ja ymmärsin, että nainen kysyi, että onko hän näyttelytoimikunnassa. Mies vastasi, että ei ole niin tämä partisihminen vastasi, että no niin, siinä tapauksessa sinulla ei ole mitään oikeutta vaatia rokotustodistuksia. Pääsin kehään Indyn kanssa ja ykskaks kädessä oli CACIB-lappu. Ihan sairas fiilis. Äijä oli kirjoittanut Indyn numeron jollekin post-it - lapulle ja tämä ystävällinen partisnainen oli saanut sen ymmärtämään, että rokotukset voi näyttää (jälleen kerran) arvostelun jälkeen. Hjördis kun ei saanut mitään juoksimme samantien lammaskoirakehälle, missä valittiin jo PU:ta. Yhtäkkiä Esmeralda oli ROP ja fiilis oli ihan ufo. Veimme koirat autolle ja lähdimme hakemaan palkintoja. NKK:n standilla sitten virkailija katsoi Indyn arvostelua ja sanoi, että ai te olette nämä tyypit. Onko näyttää rokotustodistuksia? Häh, taas! Se järkkäri oli vienyt post-it lappunsa toimistoon ja nyt ne halusivat taas nähdä rokotukset. Virkailija tosin totesi, että tietenkin teillä on rokotukset kunnossa, ettehän muuten pääsisi takaisin Suomeen. Selitimme vielä, että mies oli todella aggressiivinen ja väkivaltainen eikä uskonut, että olimme käyneet näyttämässä paperit vaikka meillä oli leimat kädessä. Siinä vaiheessa virkailija meni todella noloksi ja pyysi anteeksi ja yritti piristää mieltämme laukomalla ainoita osaamiaan suomenkielen sanoja. Itse ihmettelimme, että mikä ihmeen logiikka on leimata käsiä, miksi sitä leimaa ei laiteta siihen numerolappuun kuten täällä tehdään. Silloinhan tuollaiset meidän kokemat keltaisen nesteen päähän nostamat virkaintoiset järkkäritkin tajuaisivat, että rokotukset on käyty näyttämässä. Myöhemmin kävimme vielä kehän laidalla kysymässä tulokset Carolinelta niin kehän kehäsihteeri tuli vielä kysymään minulta, että onko kaikki hyvin, myös minulla! Ryhmiä odotellessa istuimme auton edessä auringosta nauttien olutta siemaillen ja katselimme kuinka virkaintoinen järkkäri oli loppupäivän niin mielinkielin näyttelyyn saapujille, että oksat pois. Meihin päin hän ei kääntänyt katsettaan kertaakaan. Ihan heti ei tee mieli lähteä Norjaan!


28.04. Hjördiksen lonkka- ja kyynärtulokset
Hjördis l. Drover's Honey I'm Home kuvattiin joku aika sitten ja tuloksia on odoteltu. Tänään saapui vihdoinkin s-postilla lausunto. SKL se ei lakkaa yllättämästä. Kyynärpäät tulivat takaisin 0-0 niin kuin pitikin, mutta ne lonkat...kuvat katsoi radiologian specialisti, joka sanoi omana mielipiteenään, että Hjördiksen lonkat ovat A:t, toinen max. B, jos haluaa olla tiukka. SKL:ssä lonkat lausuttiin C-B:ksi! Valitus lähtee eteenpäin, eipä ole sitä tarvinnut ennen tehdä.


22.04. Lahti KV
Hans Lehtinen oli saanut 38 auspaita kehäänsä. Ensimmäisenä meidän koirista marssi kehään Lucas l. Drover's Hide and Seek, joka voitti nuorten luokan urokset ERIllä ja SA:lla. Oswald l. C.I.B. Drover's Counting Sheep voitti valioluokan ERIllä ja SA:lla ja oli lopulta PU2. Hjördis l. Drover's Honey I'm Home voitti nuorten luokan nartut ollen PN2 sertin ja ensimmäisen CACIBinsa kera. Päivän potin korjasi Oswaldin äippä ja kakaroiden isoäiti Pinja l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina. Pinja jatkoi menestystään plokaten RYP3 sijan itselleen. Veteraaneissa ei tullut sijoitusta.


11.04. Hjördis polvitarkastuksessa
Hjördis l. Drover's Honey I'm Home kävi polvitarkastuksessa tuloksella 0-0.


09.-10.04. Rakvere/Viro
Finn l. EE, LV, LT JCH BALT JCH Drover's Huckleberry the Finn osallistui kotikaupunkinsa tuplanäyttelyyn. Lauantaina arvosteli romanialainen Cristian Stefanescu, joka sijoitti Finnin ERI2 PU4. Sunnuntaina Marja Talvitiellä Finn oli EH1.


01.04. Silmätarkastus
Velmu l. Drover's Fearless Knight kävi tarkistuttamassa yhäkin kirkkaat silmänsä.


27.03. Siauliai/Liettua
Textari toi uutisia, että Finn l. EE, LV JCH Drover's Huckleberry the Finn kävi valloittamassa Liettuan. Finn oli ROP saaden juniorisertin ja on nyt BALT JCH. Tuomarina oli puolalainen Ewa Marcinkowska. Paljon onnea Merle!


19.03. Harstad KV/Norja
Indy l. FI, EE, LV CH Drover's Bath'n Brushed oli PU2 varasertin ja varaCACIBin kera. Signe l. EE, LV CH JV-08 Drover's Evryboyzdream räjäytti potin ollen ROP sertin ja CACIBin kera. Näin Signestä leivottiin uusi N CH! Rodun arvosteli Nina Karlsdotter Ruotsista. Emme jääneet ryhmiin tällä kertaa.


16.03. Blue merle narttupentu vailla omaa kotia
Blue merle narttu Drover's Icing on the Cake, jolla lyhyt häntä, on vailla omaa kotia. Rohkea ja reipas, esim. agility/tokoharrastukseen. Kuvankaunis, mutta toisessa silmässä iris coloboma, jonka takia rekisteröity EJ-rekisteriin ja myydään edullisemmin. Iris coloboma ei haittaa koiran elämää eikä se etene ajan kanssa. Kuvia sekä astutuksia-sivulla että pennun omalla sivulla I-pentue linkin alla.


09.03. Kaksi pentua vailla omaa kotia
Meillä on kaksi pentua vielä vailla omaa kotia. Blue merle uros. Rohkea, reipas ja rakenteeltaan lupaava. Silmätarkastettu OK. Blue merle narttu, jolla lyhyt häntä. Rohkea ja reipas, esim. agility/tokoharrastukseen. Kuvankaunis, mutta toisessa silmässä iris coloboma, jonka takia rekisteröity EJ-rekisteriin ja myydään edullisemmin. Pennut valmiita muuttamaan omiin koteihinsa tulevana viikonloppuna. Kuvia kaksikosta astutuksia-sivulla.


28.02. I-pennut silmätarkastuksessa
Pennut kävivät tänään autoajelulla silmälääkärin vastaanotolle. Valitettavasti uutiset eivät olleet ihan sitä mitä toivoimme. Molemmilla blue merleillä NBT nartuilla vahvistui jo etukäteen epäilemämme iris coloboma toisessa silmässä. Muut pennut olivat OK.


20.02. Valmiera, Latvia
Toinen päivä Valmierassa. Finn l. EE JCH Drover's Huckleberry the Finn tällä kertaa PU1 ja VSP. Tuomarina oli Anna Brankovic Serbiasta.


19.02. Valmiera, Latvia
Finn l. EE JCH Drover's Huckleberry the Finn oli junioreiden ERI1 jun.SERTin kera ja PU2. Näin Finnistä leivottiin LV JCH. Tuomarina oli latvialainen Beata Petkevica.


12.02. Tallinna KV, Viro
Ruotsalainen Karl-Erik Johansson toimi päivän tuomarina. Nuorten luokan urosten ERI2 ja PU4 oli Finn l. EE JCH Drover's Huckleberry the Finn.


23.01. Turku KV
Ruotsalainen Åke Cronander oli saanut 37 auspaita kehäänsä. Nuorten luokan urosten ERI2 oli Lucas l. Drover's Hide And Seek.


16.01. Lahti
Sillä välin kun me ihailemme pupseja pentulaatikon laidalla pitävät ihanat ihmiset Drover's-lippua korkealla. Rainer Vuorisen kehään oli ilmoitettu 37 auspaita. VSP kera toisen serttinsä oli Lucas l. Drover's Hide And Seek. PN2 oli Signe l. CH Drover's Evryboyzdream ja PN3 varasertin kera oli Greta l. Drover's Good Luck Charm. Paljon onnea!


15.01. I-pennut syntyivät
Kahdeksan I-pentua näki tänään päivän valon. Lisää tietoa astutuksia-sivulla.


13.01.2011 Terveystulos
Jälleen yksi koira H-pennuista on käynyt kuvissa. Hildan l. Drover's Heiress of the Crown tulokset tulivat: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0.


23.12. Terveystulos
Jälleen yksi koira H-pennuista on käynyt kuvissa. Lucaksen l. Drover's Hide and Seek tulokset tulivat: lonkat B-B ja kyynärpäät 1-0.


12.12. Helsinki KV, V-10
Messari-viikonloppu on takana. Tällä kertaa olimme ilmoittaneet vain sunnuntaille ja vain juniorit. Finn l. EE JCH Drover's Huckleberry the Finn oli junioriurosten ERI3 ja siskonsa Hjördis l. Drover's Honey I'm Home oli juniorinarttujen ERI3. Tuomarina toimi kreikkalainen Stelios Makaritis.


08.12. Vihdoinkin pentuja
Kahden epäonnekkaan yrityksen jälkeen on Drover's I-pentue vihdoinkin totta. Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois kävi ultrassa ja siellähän niitä pupeloita kölli useampi Ellen vatsassa. Lisää tammikuun puolivälissä syntyvästä pentueesta astutuksia-sivulla.


27.11. Terveystuloksia
Ensimmäinen koira H-pennuista on nyt kuvattu. Lakka l. Drover's Happened That Summer omaa A-lonkat, mutta kyynärpäät ovat 3-0. Lakan vasen kyynärpäähän leikattiin toukokuussa irtopalan takia. Kliinisesti kyynärpää on nyt ykkönen, mikä on hyvä Lakan kannalta. Kaikki leikatut kyynärpäät ja lonkat tulevat aina SKL:stä takaisin huonoimmalla mahdollisella tuloksella mikäli omistaja on rehellisesti kertonut leikkauksesta kuvaavalle eläinlääkärille kuten me teimme. Mielestämme lomakkeeseen tulisi saada muutos, koska siinä ei asiaa kysytä ja on olemassa koiria eri roduissa, jotka ovat saaneet jopa 0-0 tuloksen aikuisena onnistuneen irtopalan poiston jälkeen. Hyviä uutisia toi Greta l. Drover's Good Luck Charm, joka kävi polvitarkastuksessa tuloksella 0-0.


07.11. Tarto KV, Viro
Toinen päivä Tartossa. Tekstari Sannalta kertoo, että Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed oli EH3. Tuomarina oli Pedro Sanchez Delerue Portugalista.


06.11. Tarto KV, Viro
Tekstari Sannalta kertoo, että Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed oli ERI3. Tuomarina oli Lena Danker.


02.11. Silmätarkastuksessa
Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please ja Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois kävivät aamulla silmätarkastuksessa. Molemmat katsovat maailmaa kirkkain silmin.


31.10. Lahti KV
30 aussieta oli lähtenyt hakemaan vanhemman australialaisherran Robert Lottin mielipidettä koiristaan. Rico, CH Drover's Excalibur oli ERI3 PU3. Elle, Danka Red NBT de l'Oree des Charmois oli ERI2 PN4 ja Signe, CH Drover's Evryboyzdream oli ERI2.


16.10. Rakvere, Viro
Finn l. Drover's Huckleberry the Finn oli ROP-juniori ja VSP. Tuomarina oli Elena Ruskovaara.


10.10. Somero, luonnetesti
Rico l. EE, LV CH TK1 Drover's Excalibur kävi testauttamassa pääkoppansa ja kovin aussiemaiset pisteet sieltä tulivatkin: +143p ja laukausvarma. Kun testi meni läpi leivottiin Ricosta FI MVA. Onnittelut! Tuomareina oli Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


10.10. Hämeenlinna, ryhmis
Päivän 31 aussieta arvosteli tuomarimuutoksen jälkeen belgialainen Ingrid Hectors. Velmu l. Drover's Fearless Knight oli ERI3.


25.09. Karkkila
Työpäivä keskeytyi jälleen mukaviin uutisiin. Rico l. EE, LV CH TK1 Drover's Excalibur oli päivän ROP saaden toisen Suomen serttinsä. Päivän 20 aussieta arvosteli tuomarimuutoksen jälkeen ruotsalainen Kristina Purens.


11.09. Porvoo
Päivän 30 aussieta arvosteli Elena Ruskovaara. Lucas l. Drover's Hide and Seek pokkasi ensimmäisen serttinsä ollen VSP ja VSP-juniori. Paljon Onnea Tiina! Hjördis l. Drover's Honey I'm Home esiintyi ensimmäistä kertaa junioriluokassa ollen PN2 ensimmäisen serttinsä kera. Hjördis oli myös ROP-juniori. Hilda l. Drover's Heiress of the Crown sai EH:n. Kakaroiden mummi Pinja l. INT CH Multi V Tres Colores Gabrielina putsasi pöydän ollen ROP ja ROP-veteraani. Ryhmässä Pinja sijoittui hienosti neljänneksi. Veteraaniryhmässä ei Pinja sijoittunut niin kuin ei Hjördiskään junnuryhmässä.


02.09. Silmätarkastus
Becky l. Drover's Breakthrough kävi eilen silmätarkastuksessa ja edelleen oli tuloksena terveet silmät.


28.08. Tervakoski KV
Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed oli ERI1 PU4 ja Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli juniorinarttujen EH2. Päivän tuomarina oli Lena Danker.


14.08. Väimela/Viro
Finn l. Drover's Huckleberry the Finn esiintyi tänään kolmatta kertaa junioriluokassa saavuttaen tittelin EE JCH voittamalla kolmannen junioriserttinsä ROP:n kera. Päivän kruunasi iltapäivän RYP2 sijoitus. Rodun arvosteli virolainen Maret Kärdi.


14.08. Raisio
Lucas l. Drover's Hide and Seek esiintyi tänään ensimmäistä kertaa junioriluokassa. Päivän tuomari Soile Bister oli tapansa mukaan tiukka eikä liiemmin ERIä jaettu, mutta Lucas oli hienosti PU2 varasertin kera.


31.07. Siuntio, mölliagi
Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel ja Taija starttasivat tänään ekoissa möllikisoissaan. Kaksi rataa ja molemmista hylky. Koira oli loistava, ohjaaja ei :D Onnistuneista esteistä joitakin kuvia treeni-sivulla.


26.07. Silmätarkastus
Gizmo l. Drover's Can't Help It ja Lakka l. Drover's Happened That Summer kävivät Päivi Vanhapellon syynissä tänään puhtain paperein.


18.07. Ogre/Latvia
Tänään leivottiin kaksi uutta Latvian valiota kun Rico l. CH Drover's Excalibur oli ROP sertin kera ja Signe l. CH Drover's Evryboyzdream oli VSP sertin kera. Ryhmässä Rico sijoittui hienosti kolmanneksi. Tuomarina oli Zorica Salijevic Ruotsista.


17.07. Mäntsälä
Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli junioriluokan ERI1. Fara l. Drover's Forevermore sai H:n, koska pää ja korvat muistuttaa liikaa border collieta! Niin sitä vaan tiputaan viikossa erikoisnäyttelyn paras pää-kilpailusta H:hon pään takia. Lienee sanomattakin selvää minkä verran arvostamme tämän päivän lausuntoa :-) Tuomarina oli Philip John Intiasta.


17.07. Pärnu KV/Viro
Finn l. Drover's Huckleberry the Finn oli VSP saaden toisen junioriserttinsä. Rico l. CH Drover's Excalibur oli PU2, mutta tuomari pidätti CACIBin. Signe l. CH Drover's Evryboyzdream oli PN3. Tuomarina oli puolalainen Anna Redlicka.


16.07. Pärnu/Viro, ykkösryhmän erikoisnäyttely
Finn l. Drover's Huckleberry the Finn esiintyi ensimmäistä kertaa junioriluokassa ollen ROP juniorisertin kera. Päivä päättyi upeaan BIS4 sijaan! Tuomarina oli venäläinen Lessi Tsisjakova. Paljon onnea Merle!


10.07. Espoo, erikoisnäyttely
Vuosittainen erikoisnäyttely oli kerännyt 106 aussieta viettämään hellepäivää tuttuun Puolarmaarin puistoon. Gail Karamalegos, Callisto aussiet, USA oli päivän tuomarina. Pinja-muori 9v l. INT CH Multi V Tres Colores Gabrielina näytti nuoremmilleen takatassua ja putsasi pöydän ollen ROP ja voittaen erikoispalkinnon päivän parhaille liikkeille. Pinja otti myös osaa kisaan päivän parhaasta päästä. Poikansa Gizmo l. TK2 BH Drover's Can't Help It valmistui upeaakin upeammin valioksi ollen VSP. Myös Gizmo otti osaa kisaan päivän parhaista liikkeistä. Nuorisokin pisti parastaan kun Lucas l. Drover's Hide And Seek oli VSP-pentu ja siskonsa Hjördis l. Drover's Honey I'm Home oli ROP-pentu. Thor l. Drover's Hell of a Thunder oli kolmas luokassaan ja narttupennuissa Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli neljäs luokassaan. Fasu l. Drover's Friggn Fabulous sai H:n avoimessa luokassa. Gösta l. INT CH Drover's Attent'n Please oli valioissa ERI2 ja otti osaa päivän parhaat liikkeet-kisaan. Rico l. CH Drover's Excalibur sai EH:n. Nuorissa nartuissa Greta l. Drover's Good Luck Charm oli EH4. Avoimissa nartuissa parhaiten pärjäsi Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough, joka oli ERI3. Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois, Fara l. Drover's Forevermore ja Trulli l. Drover's Fortuneteller saivat kukin EH:n. Fara osallistui kisaan "päivän paras pää". Myös Edith, Drover's Dream de l'Oree des Charmois kävi näyttelyssä saaden H:n. Valioissa oli meiltä kolme narttua. Thyra l. INT CH Multi V Drover's Crown Jewel oli ERI3 ja osallistui kisaan päivän parhaasta päästä. Totaalisen kalju Kielo l. INT CH EUV-06 Drover's Almost Unreal oli ERI3 ja Signe l. CH Drover's Evryboyzdream sai ERIn. Kasvattajaluokkamme oli päivän paras kolmesta ryhmästä. Kiitos kaikille kun jaksoitte olla ilonamme helteessä. Hellikää lemmikkejänne jatkossakin, ilman teitä emme olisi tässä!


04.07. Forssa
Helteen pitoa jatkettiin tänään Forssassa lämpömittarin näyttäessä +27C. Olimme ensimmäistä kertaa Mustialan kartanon puistossa ja porukkamme äänesti näyttelypaikan yksimielisesti Suomen parhaaksi. Ihana vanha kartanon puisto suurine jalopuineen, jotka antoivat varjoa kuumalta auringolta ja nurmikot kohtuu hyvässä kunnossa. Mikäs oli siellä päivää viettäessä. Tuomarimuutoksen jälkeen rotumme arvosteli kroatialainen Igor Selimovic. Gizmo l. TK2 BH Drover's Can't Help It oli PU2 varasertin kera. Ranskatar Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois räjäytti potin ollen ROP toisen Suomen serttinsä kera. Ryhmässä Elle pääsi hienosti seitsemän finalistin joukkoon.


03.07. Pori KV
Kuumaakin kuumempi päivä Porissa takana, mutta päivä oli kaiken hikoilemisen arvoinen. Elena Ruskovaara oli saanut 18 aussieta kehäänsä. Gizmo l. TK2 BH Drover's Can't Help It nappasi toisen serttinsä ja ensimmäisen CACIBinsa ollen VSP. ROP:n vei Gizin sisko Thyra l. INT CH Multi V Drover's Crown Jewel. Sisarusten äiti Pinja l. INT CH Multi V Tres Colores Gabrielina oli PN2 ja ROP-veteraani. Ranskatar Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois on tiputtanut kaiken karvansa, mutta sai silti ERIn ja ainoana avo-narttuna oli siis ERI1. Ryhmässä Thyra pääsi kahdeksan finalistin joukkoon ja Pinja veteraaneissa seitsemän parhaan joukkoon.


03.07. Luige, Viro
Finn l. Drover's Huckleberry the Finn esiintyi viimeistä kertaa pentuluokassa ollen ROP-pentu. Tuomarina oli Nijole Zieniene Liettuasta.


24.-25.06. Herning KV, MV-10 ja Studsgård erikoisnäyttely, Tanska
Loma Tanskassa on takana. Vietimme viikon länsi-Jyllannissa Atlantin rannalla pienessä Fjandin kylässä kera ystävien ja kahdeksan koiran. Upeat dyynit ja hiekkarannat on koettu. Karu ja kuiva maasto aiheuttanut ihmetystä. Sää oli kuiva, mutta viileä, joten vain koirat kävivät kastautumassa Atlantissa, jonka vesi oli vielä aika kylmää kertoi Taija, joka kahlasi siellä polvia myöten. Koirilta kiellettiin uiminen, koska aallot olivat aika kovat rauhalliseen itämereen tottuneille ja oikeasti esitteissä varoitettiin vaarallisista pohjavirtauksista, joten koirat saivat luvan pysytellä asiallisella etäisyydellä rannasta. Matkan päätarkoitus oli kuitenkin maailmanvoittajanäyttely Herningissä keskisessä Jyllannissa. Olimme tarkoituksella varanneet lomatalomme Atlantin rannalta, koska kukaan meistä (Sadut T ja S, Heidi, Riitta ja Taija) ei ollut koskaan käynyt Tanskan länsirannikolla. Merkille pantavaa poikkevan luonnon lisäksi oli se, että vähintään joka toisen talon pihalla oli kyltti "til salu" l. myytävänä. Kyltti oli myös meidän vuokraaman lomatalon portilla. Taitaa seutu olla aikamoista kehitysaluetta kansantaloudellisesti...no asiaan, eli itse näyttelyihin. MV:seen oli DKK varannut kaksi tuomaria ja jo ilmohinnat ja tuomarilistat nähtyään pystyi kokenut näytteilleasettaja sanomaan, että aivan turhaan ja näinhän siinä kävi. Pennut ja junnut, joita oli yhteensä 20 arvosteli suomalainen Gunnel Holm ja loput 62 koiraa tanskalainen Hanne Laine Jensen, joka debytoi aussieiden arvostelun MV-näyttelyssä! Aivan käsittämätöntä ja täysin vastoin FCI:n MV-näyttelyiden tuomarisääntöä. Meillä oli viisi koiraa kehässä, joista yhtäaikaa kehiin marssivat Hjördis l. Drover's Honey I'm Home ja Gösta l. INT CH Drover's Attent'n Please. Eli Gunnel Holmin kehässä aloitettiin pennuilla ja toisessa kehässä valiouroksilla. Pentuja oli vain kaksi, yksi uros Saksasta ja Hjördis. Hjördis oli VSP-pentu. Gösta sai ERIn, kuten kaikki valiot, mutta kun tuli aika karsia jonoa ei tuomarimme miettinyt ns. sekuntiakaan vaan kätteli kehästä ulos kaikki hännälliset koirat! Ja sama meno jatkui läpi arvostelun. Thyra l. INT CH Drover's Crown Jewel ja Signe l. CH Drover's Evryboyzdream olivat valioissa ja saivat ERIt. Luokan ainoina hännällisinä ne käteltiin heti ulos kun tuli sijoitusten aika. Veteraaninarttuja oli kolme. Pinja l. INT CH Tres Colores Gabrielina sai ERIn, koska kehänlaita aplodeerasi sille kuten viimeksikin Tukholman MV:ssä :-) Tuomarin ilme oli ihmettelevä ja hän "päätyi" antamaan ERIn. Eli siis Pinja oli ERI3, ja ainoa hännällinen vetskunarttu. Kasvattajaluokkamme sai sentään KP:n, mutta emme vieneet sitä isoon kehään emmekä tajunneet mennä valokuvattaviksi SKL:n kuvauspisteeseen. Toki tiedämme, että maailmanvoittajaan ei lähdetä voittamaan, mutta harvoin on jäänyt noin peen makua suuhun kuin nyt jäi. Ja kun ei edes saneltu arvosteluja niin ei ole mitään hajua mitä rouva Jensen olisi sanonut koiristamme. Seuraavana päivänä oli vuorossa erikoisnäyttely. Aussiet kuuluvat Tanskassa paimen- ja karjakoirakerhoon, johon kuuluu useita rotuja, joten erkkarissa oli 41 eri rotua edustettuna. Aussieita oli vain 33. Yhdistys oli varannut kaksi tuomaria USA:sta, mutta joutui perumaan heidät alhaisen osallistujamäärän takia. DKK oli määrännyt rotuyhdistykset ottamaan saman ilmohinnan erkkareistaan kuin mitä MV:ssä oli, joten oli myös aika odotettua, että erkkari ei vedä niin paljon. Korvaava tuomari oli etelä-Afrikkalainen Rochelle Ehrlich, joka kasvattaa pk collieita. Erkkarissa Hjördis voitti edellisen päivän urospennun ja oli siis ROP-pentu. Menestys jatkui iltapäivällä ryhmässä kun Hjördis oli BIS-pentu. Gösta oli avoimessa luokassa ja sai EH:n. Signe oli valioissa ja oli ERI1 PN4. Thyra oli avoimissa sijoittuen ERI2 sijalle ja Pinja oli PN2 ja ROP-vet ja jatkoi menestystään isossa kehässä ollen BIS-veteraani. Kasvattajaluokkamme ei sijoittunut isossa kehässä. Erkkarissa saimme sentään arvostelut koirista, joten rahoille sai edes jotain vastinetta. Loman viimeisenä päivänä lämpeni vihdoin sääkin joten ajoimme sitten helteessä helteiseen Suomeen.


06.06. Tallinna KV, ESTV-10
Textari kertoo, että Finn l. Drover's Huckleberry the Finn oli ROP-pentu. Tuomarina oli bulgarialainen Kamen Litov. Illalla saapui Merleltä iloinen meili, että Finn oli päässyt penturyhmässä kuuden finalistin joukkoon australialaisen Joey Limin toimiessa tuomarina.


06.06. Virkkala, ryhmis
Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois oli avointen narttujen EH3. Ei riittänyt Ellen olemus norjalaiselle Maija Heinilälle vaan kaikkea olisi pitänyt olla lisää.


30.05. Järvenpää
Tänään haettiin varaserttejä Lena Dankerilta. Rico l. EE CH TK1 Drover's Excalibur oli ERI2 PU3 varasertin kera ja bikinikunnossa ollut Trulli l. Drover's Fortuneteller oli PN2 varasertin kera. Lisäksi kehässä pyörähti Trullin veli Fasu l. Drover's Friggn Fabulous, joka oli luokassaan EH2.


23.05. Hamina KV
Sisarukset Rico l. CH TK1 Drover's Excalibur ja Signe l. CH Drover's Evryboyzdream käväisivät Haminassa tänään. Rico oli ERI2 ja Signe ERI1 PN3. Tuomarina oli Jaana Hartus.


22.05. Helsinki KV
Thyra l. C.I.B. Multi V Drover's Crown Jewel palasi mammalomaltaan kehiin eikä ollut pysyä nahoissaan kehässä. Arvostelussakin todetaan, että esiintyy tarkkaavaisena :-) Tuloksena ROP ja ryhmässä poiminta yhdeksän finalistin joukkoon. Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois oli PN4. Tuomarina oli ruotsalainen Annmarie Maeland.


15.05. Helsinki, pentunäyttely
Juuri seitsemän kuukautta täyttänyt Hjördis l. Drover's Honey I'm Home debytoi tänään kehissä. Hjördis nautti esillä olosta ja pokkasi itselleen ROP:n ja iltapäivällä ryhmäkehässä tuli hieno toinen sija. Siskonsa Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli toinen KP:n kera luokassaan. Tuomarina oli jälleen Teija Salmi-Aalto.


13.05. Hollola, pentunäyttely
Tekstari toi uutisia, että Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli PN2. Tuomarina oli Teija Salmi-Aalto.


09.05. Salo, ryhmis
Gizmo l. TK2 BH Drover's Can't Help It sai ensimmäisen Suomen serttinsä ollen VSP ja ranskatar Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois teki saman tempun ollen ROP. Rodun arvosteli Pirjo Aaltonen. Jäätävän kylmä sää ja ajoittain vihmova tihkusade sai meidät jättämään tällä kertaa ryhmäkehät väliin.


01.05. Hilleröd KV, Tanska
Sisarukset Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please ja Kielo l. C.I.B. Drover's Almost Unreal viettivät 6-vuotis synttäreitään Ruotsinlaivalla. Vappua vietettiin sitten Tanskassa Hillerödin näyttelyssä, jossa aussiet arvosteli Janne Kronstam, Khetashio aussiet. Gösta oli PU4 Kielon putsatessa pöydän. Kielo oli ROP sertin ja cacibin kera ja on nyt myös sitten DK CH.


29.04. Polvitarkastuksessa
Yliopistolliseen eläinsairaalaan tarvittiin materiaalia polvitarkastusklinikalle, joten emme tietenkään kieltäytyneet mahdollisuudesta saada polvitarkastukset. Kaikilla koirilla oli 0-0 polvet. Mukana olivat: Tres Colores Gabrielina, Drover's Attent'n Please, Drover's Almost Unreal, Drover's Fortuneteller, Drover's Crown Jewel ja Danka Red NBT de l'Oree des Charmois.


28.04. Albin in memoriam
Suru ja järkytys on suuri. Albin jouduttiin lopettamaan viime yönä vain vajaa 3-vuotiaana. Albin eli lyhyen elämänsä täysillä niin hyvässä kuin pahassa ja tämä paha koitui lopulta sen kohtaloksi. Albinin terävyys ja vartiointivietti yhdistettynä pohjalla olevaan pelkoon vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan oli koko sen elämän ajan koetinkivi meille. Sen kanssa tehtiin mieletön määrä töitä sosiaalistamisen kanssa ja tuttujen ihmisten ja koirien, sukupuoleen katsomatta, kanssa se oli aivan ihana. Vieraat koirat saivat sen kilahtamaan täysin, kokoon ja sukupuoleen katsomatta, ja vieraita ihmisiä kohtaan se oli epävarma. Koimme, että koska se oli ennätysajassa valmistunut intiksi näyttelyistä ja meille sen arkielämän luonne kertoi, että emme sitä koskaan tulisi käyttämään jalostukseen laitoimme sille kemiallisen kastraation (implantti nahan alle) nähdäksemme auttaisiko se käytökseen, jotta se voitaisiin kastroida lopullisesti ja mahdollisesti antaa eläkekotiin. Ainoa asia mihin se auttoi oli narttujen perään keuhkoaminen, asia, jossa Albin myös kävi aivan ylikierroksilla. Muu turhanpäiväinen agressiivisuus jäi jäljelle. Eilen sitten tapahtui se mitä ei koskaan pitäisi tapahtua. Se pääsi livahtamaan portista ja hyökkäsi koirille tutun naapurinrouvan luokse puraisten häntä. Emme ota riskiä, että moinen pääsisi tapahtumaan uudestaan vaan teimme raskaan päätöksen päästää Albin puolustamaan taivaallista reviiriään.


17.04. Sillamäe, Viro
Finn l. Drover's Huckleberry the Finn aloitti näyttelyuransa hienosti ollen ROP-pentu. BIS-pentu kilpailussa Finn pääsi kahdeksan parhaan joukkoon. Tuomarina rodussa oli Kirill Barbosov, Venäjä.


17.04. Sysmä
Gizmo l. BH TK2 Drover's Can't Help It oli EH1. Tuomarina oli Päivi Eerola.


10.04. Rakvere, Viro
Elle l. Danka Red NBT de l'oree des Charmois on ollut kotona kasvamassa viime kesästä asti. Vuosi alkoi mukavasti ensimmäisen sertin ja PN2 sijan kanssa. Tuomarina oli puolalainen Elzbieta Chwalibog.


08.04. Hilda silmälääkärissä
Hilda l. Drover's Heiress of the Crown kävi silmätarkastuksessa. Pentutarkastuksessa epäilyttävänä ollut toisen silmän pienempi näköhermo oli nyt normaali ja tyttö sai terveen paperit.


04.04. Lappeenranta
Gizmo l. TK2 BH Drover's Can't Help It oli EH1. Tuomarina oli Agnes Ganami Israelista.


30.03. Kielo onkin tyhjä
Kielon mukavasti pyöristynyt vatsa katosi kuin pieru Saharaan, joten eilen illalla kävimme varmistamassa sen minkä jo tiesimme. Kielo on abortoinut pentunsa :-( Yritämme uudestaan seuraavasta juoksusta toivottavasti paremmalla onnella.


28.03. Helsinki, pentunäyttely
Kaapelin pentunäyttelyyn oli ilmoitettu 13 pentua Elisa Koivusen kehään. Hilda l. Drover's Heiress of the Crown oli 3. kp:n kera 5-7-kuisten luokassa.


13.03. I-pentuja odotellaan
Kielo kävi ultrassa ja on tiine! Pähkähullu reissu Tanskaan, jossa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut oli kaiken jännityksen väärti. Kiitokset matkaseurasta Heidi ja Satu S! Nyt odottelemme mitä matkalta tarttui mukaan :-)


28.02. Vuoden aussie tuloksia
Yhdistyksen tämän päiväisessä vuosikokouksessa julistettiin Vuoden aussie-kisan tulokset. Albin l. C.I.B. Multi V Drover's Evrybodys Talkn oli vuoden näyttelyaussie! Isänsä Gösta, C.I.B. TK1 Drover's Attent'n Please oli kolmas vuoden toko-aussie kisassa ja Albinin veli Rico l. CH TK1 Drover's Excalibur oli neljäs. Hienoa pojat!


18.02. Reetun tulokset
Reetun l. Drover's Fair And Square lonkka- ja kyynärtulokset saapuivat vihdoinkin: lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0!


14.02. Tampere
Täysin epäinhimillisissä oloissa käyty näyttely oli kerännyt Hans Lehtisen kehään 31 aussieta. Kylmä ratsastusmaneesi helmikuun pakkasilla on jo kuolleena syntynyt ajatus, saati sitten toteutus. Koskaan emme vielä ole olleet näyttelyssä, jossa koiramme palelevat!!! Onneksi kaikki paleleminen oli vaivan arvoista sillä tuloksiin voimme vain olla tyytyväisiä. Pinja-muori l. C.I.B. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina putsasi pöydän ollen ROP ja BIS-veteraani ja päästen ryhmässä kahdeksan semifinalistin joukkoon. Poikansa Maisteri Gösta l. C.I.B. TK1 Drover's Attent'n Please ei ollut pysyä nahoissaan piiiitkän näyttelytauon jälkeen. Voi sitä riemua kun pääsi taas kehään. Tuloksena PU2 ja upeaakin upeampi arvostelu, joka on pakko julkaista tässä: Hyvin kauniit ääriviivat. Kaunis päätyyppi. Erinomaiset korvat. Hyvä kaula ja tasainen ylälinja. Kaunis sininen väri. Erinomainen liikkuja. Kiitos Hasse erityisesti oikeanlaisten aussiekorvien huomioimisesta tässä enemmän tai vähemmän luppakorvia suosivassa harrastuksessa :-) Göstan puoliveli Gizmo l. TK2 BH Drover's Can't Help It oli avoimessa luokassa EH2. Nuorten luokassa kilpaili Velmu l. Drover's Fearless Knight sijoituksella EH2. Nartuissa Velmun sisko Trulli l. Drover's Fortuneteller voitti nuorten luokan ja päätyi sijalle PN3 saaden toisen serttinsä. Valiot voittanut Signe l. EE CH Drover's Evryboyzdream oli sitten isoäitinsä jälkeen PN2. Kasvattajaluokkamme palkittiin kp:llä ja isossa kehässä teimme hienon läpijuoksun. Kiitoksia kaikille, jotka jaksoivat kanssamme palella. Ensi kerralla hieman lämpimämmissä oloissa :-)


28.01. Reetu kuvissa
Reetu l. Drover's Fair And Square kävi lonkka- ja kyynärkuvissa tänään. Toivotaan, että SKL:ssä ollaan samaa mieltä kuvaavan eläinlääkärin kanssa. Samalla tarkastettiin Reetun silmät ja puhtaat paperit tulivat.


17.01. Lahti
Tekstari toi mukavia uutisia Lahden ryhmiksestä. Velmu l. Drover's Fearless Knight voitti nuorten luokan urokset ja sijoittui sijalle PU4. Päivän 29 aussieta arvosteli Tapio Eerola.


04.01.10. Silmätarkastuksessa
Kielo l. C.I.B. NO, EE, LV CH EUV-06 Drover's Almost Unreal käväisi tänään silmälääkärin vo:lla saaden täysin puhtaat paperit. Jatkamme siis sulhasasioiden selvittelyä Kielon viimeistä pentuetta silmällä pitäen.


13.12. Helsinki KV, PMV-09
Aamutuimaan tavattiin taas Messarissa. Tällä kertaa vuorossa Pohjoismaiden Voittaja-näyttely. Norjalais-ruotsalainen Annika Ulltveit-Moe oli saanut 58 aussieta kehäänsä. Albin, C.I.B. FI, NO, EE CH JV-08 V-08,-09 EEV-09 Drover's Evrybodys Talkn, jatkoi uskomatonta voittoputkeaan ollen ROP ja lisäsi titteliriviään vielä yhdellä: PMV-09. Oswald, C.I.B. Drover's Counting Sheep oli valiourosten ERI4. Greta l. Drover's Good Luck Charm sai junioriluokassa EH:n. Signe l. CH JV-08 Drover's Evryboyzdream paransi eilisestä huimasti ollen avoimessa luokassa ERI2. Kielo l. C.I.B. NO, EE, LV CH EUV-06 Drover's Almost Unreal sai upean arvostelun kera kommentin karvastaan sijoittuen valioissa sijalle ERI3. Pinja l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina voitti veteraaninartut ja oli PN4 ja VSP-veteraani. Kasvattajaryhmämme, joka ROP-koiran lisäksi sisälsi neljä ERI:llä palkittua luokissaan sijoittunutta koiraa oli toinen kp:llä neljän ryhmän joukosta. Albin keräsi taas katseita ryhmässä sijoittuen kahdeksan parhaan joukkoon valtavassa ykkösryhmässä. Tuomarina oli kotimainen Marja Talvitie. Kiitokset kaikille onnitteluista!


12.12. Helsinki KV, V-09
Näyttelymaratonviikonloppu Messarissa alkoi Voittaja-näyttelyllä. Gunnel Holm oli saanut 54 aussieta kehäänsä. Päivän stara oli Albin, C.I.B. FI, NO, EE CH JV-08 V-08 EEV-09 Drover's Evrybodys Talkn, joka korjasi päivän potin ollen ROP ja lisäsi titteliriviään vielä yhdellä: V-09. Rico, EE CH Drover's Excalibur oli avointen urosten ERI3. Kaljussa kunnossa oleva Indy, CH Drover's Bath'n Brushed miellytti tuomaria valioluokassa ERIn verran. Nartuissa marssi ensimmäisenä kehään Greta l. Drover's Good Luck Charm, joka sai junioriluokassa EH:n. Signe l. CH JV-08 Drover's Evryboyzdream sai avoimessa luokassa H:n. Kielon l. C.I.B. NO, EE, LV CH EUV-06 Drover's Almost Unreal piti pitää upea karvansa Jouluun asti. Toisin kävi ja reilut pari viikkoa karvan tiputusta on takana. Sijoitus hienosti ERI2 valioissa. Pinja l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina voitti veteraaninartut ja oli PN2 ja VSP-veteraani. Kasvattajaryhmämme oli toinen kp:llä neljän ryhmän joukosta. Albin kruunasi päivän sijoittumalla yhdeksän parhaan joukkoon valtavassa ykkösryhmässä. Tuomarina oli belgialainen Norman Deschuymere.


07.12. H-pennut silmälääkärissä
H-pennut kävivät tänään silmälääkärin vo:lla. Kaikki muut saivat täysin puhtaat paperit, mutta blue merlellä nartulla oli toisen silmän näköhermo hieman pienempi kuin toisen (mikropapilla), mutta näköhermo ei kuitenkaan ollut vajaakehittynyt, vain pienempi kuin toisessa silmässä. Samassa silmässä oli myös pienen pieni CRD-muutos. Koska muutokset olivat epätyypillisiä oli diagnoosin tulos avoin molempien löydösten kohdalla ja tohtori vielä painotti, että avoin ei ole sairas. Meille suositeltiin uusintatarkastusta parin kuukauden päähän, jonka tietenkin teemme.


03.12. Terveystulos
Greta l. Drover's Good Luck Charm kuvattiin joku aika sitten. Tänään saapuivat hyvät uutiset SKL:stä: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0.


29.11. Turku KV
Sveitsiläinen Christel Senn oli saanut liikkeelle 33 auspaita. Albin l. C.I.B. Drover's Evrybodys Talkn oli ROP CACIBin kera. Siskonsa Signe l. CH Drover's Evryboyzdream oli PN3 saaden myös CACIBin. Pinja l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina oli veteraaninartuissa ERI2.


28.11. Sillamäe/Viro
Riitta, Satu ja handleri-Sanna matkasivat Sillamäkeen Ricon l. TK1 Drover's Excalibur ja Signen l. JV-08 Drover's Evryboyzdream kanssa. Iloinen puhelu kertoi, että molemmat olivat saaneet viimeiset serttinsä valioituen tänään. Kaikki kolme "E:tä" ovat nyt valioita. Päivän tuomarina oli Elena Borisova valko-Venäjältä.


21.11. Jyväskylä KV
Paluu näyttelykehiin sitten syyskuun alun oli enemmän kuin onnistunut. Englantilainen Meg Purnell-Carpenter oli saanut 47 aussieta kehäänsä. Albin l. NO, EE CH JV-08 V-08 EEV-09 Drover's Evrybodys Talkn oli ROP saaden viimeisen serttinsä ja CACIBinsa valmistuen valioksi ja intiksi vain 2v 4kk vanhana. Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream voitti avoimet nartut päätyen PN4:ksi ja sai myös viimeisen serttinsä. Signeltä puuttuu vielä luonnetesti valioitumisesta. Kakaroiden mummi Pinja l. C.I.B. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina oli ROP-veteraani ja PN2. Kiitokset kaikille Albinia onnitelleille :-)


11.11. Lisää terveystuloksia
Iloinen Kati soitti Sadulle Velmun l. Drover's Fearless Knight käyneen kuvissa pari viikkoa sitten. Tänään oli saapunut tulokset SKL:stä: lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0.


10.11. Terveystulos
Fasu l. Drover's Friggn Fabulous kävi kuvissa pari viikkoa sitten. Tänään saapuivat tulokset SKL:stä: lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0. Samalla peilattin Fasun silmät puhtain paperein.


15.10. H-pennut syntyivät!
Thyra synnytti kolme komeaa poikaa ja neljä simpsakkaa tyttöä eilen. Äiti ja pennut voivat hyvin.


11.10. Somero, luonnetesti
Albin l. Drover's Evrybodys Talkn ja Oswald l. Drover's Counting Sheep testauttivat pääkoppansa tänään Somerolla. Molemmat läpäisivät testin; Albin pistein +240 ja Oswald sai +108 pistettä. Molemmat ovat laukausvarmoja. Oswaldista leivottiin näin FI MVA, Albinilta puuttuu vielä viimeinen sertti. Tuomareina toimivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


27.09. Karkkila
Gizmo l. Drover's Can't Help It oli PU3. Päivän tuomarina oli Päivi Eerola.


20.09. Inkoo, TOKO
Taija ja Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please kisasivat viimeisen alokasluokan kisan tänään Göstan saatua ykköstuloksen pistein 162,5 ja niinpä ennestäänkin pitkään titteliriviin napsahti uusi titteli; TK1. Tuomarina oli Harri Laisi.


14.09. Terveystulos ja uusi LV CH
Tänään on tullut hyviä uutisia. Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois kuvattiin pari viikkoa sitten. Sähköposti toi tänään hyviä uutisia: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0! Kielo l. C.I.B. Drover's Almost Unreal sai tänään vahvistuksen Latvian valionarvosta.


12.09. Tallinna ja Porvoo
Tänään on koettu kahden ruotsalaisherran arvostelua. Riitta ja Satu K. kävivät Tallinnassa mukanaan Rico l. Drover's Excalibur, Signe l. Drover's Evryboyzdream ja CH Shannon des Chemins Cathares. Tuomarimuutoksen jälkeen kehän keskellä seisoi Marko Johansson. Google löysi herran kotisivut, hän kasvattaa käyttölinjaisia gordonin settereitä. Todella pöyristyttävää oli kuulla, että hän oli kommentoinut kehäsihteerille kuinka hän ei pidä aussieiden arvostelusta, koska kokee rotumme vaikeaksi arvostella! Kukaanhan ei pakota laaajentamaan rotuja...no tuloksiin sitten. Rico EH2, Signe EH1 ja Shannon VSP ja ROP-vet. Sanomattakin selvää, että tuon tason kommenttien jälkeen Shannonin veteraaniryhmä ei jaksanut kiinnostaa, joten Riitta ja Satu tulivatkin aikaisemmalla laivalla takaisin lahden yli. Me kävimme Porvoossa tutustumassa toiseen ruotsalaiseen nimeltä Bo Wiberg. Albin l. CH Drover's Evrybodys Talkn oli PU3. Trulli l. Drover's Fortuneteller sai ensimmäisen serttinsä ollen PN2 isoäitinsä Pinjan l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina jälkeen. Pinja debytoi suomalaiskehissä veteraaniluokassa ja oli ROP-veteraanin lisäksi myös ROP ja sijoittui ykkösryhmässä upeasti toiseksi saksalaisen Horst Kliebensteinin arvostellessa. Veteraaniryhmässä ei Pinja saanut belgialaistuomarilta kahta vilkaisua osakseen.


06.09. H-pentuja odotellaan
Thyra kävi ultrassa ja siellähän niitä pikku Thyrannosauruksia kölli mukavasti äidin vatsassa :-) Lisäinfoa astutuksia sivulla.


06.09. Vantaa
Tuomarimuutoksen jälkeen mielipiteitään rodustamme jakoi norjalainen Leif-Herman Willberg. Rico l. Drover's Excalibur oli PU4. Fasu l. Drover's Friggn Fabulous ja Greta l. Drover's Good Luck Charm saivat junioriluokassa H:t keskenkasvuisuuttaan.


30.08. Orimattila, TOKO
Taija ja Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please tokoilivat tänään Orimattilassa. Tuloksena Göstan toinen ykkönen pistein 170,5. Tuomarina toimi Harri Laisi.


23.08. Tallinna/Viro, BaltV-09
Ruotsalainen Kurt Nilsson oli saanut 29 aussieta kehäänsä. CH Drover's Evrybodys Talkn oli PU2 varaCACIBin kera. Trulli l. Drover's Fortuneteller oli junnunarttujen EH4. Totaalisen kalju CH Shannon des Chemins Cathares oli VSP-veteraani saaden uuden tittelin BaltVV-09. Parhaiten suoriutui Shanskin tytär Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough, joka oli VSP sertin ja CACIBin kera. Beckystä leivottiin näin BaltV-09. Paljon onnea Tuula!


22.08. Bjuv, Ruotsi
Titzi l. Drover's Burning Heart teki hienon come backin kehiin parin vuoden tauon jälkeen. Tuloksena VSP ja viimeinen sertti! Tuomarina oli Birthe Larsen-Roswall Ruotsista.


18.08. Riihimäki, TOKO
Satu ja Rico l. Drover's Excalibur kisasivat tänään viimeisen kerran alokasluokassa Ricon saavuttaessa kolmannen ykköstuloksensa pistein 175. Luokkavoitto kruunasi Ricon koularin TK1. Tuomarina oli Ossi Harjula. Paljon onnea Satu ja Rico!


15-16.08. Göstan karkureissu, Oslo KV ja Norrköping KV, Thyran astutus
Huh, -tinmoinen viikonloppu takana. Elämä aussieiden kanssa on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta kulunut viikonloppu tarjosi tilanteita ihmisen sietokyvyn rajoille asti. Alkukesästä oli ilmoitettu kolme otusta ulkomaille näyttelyihin. Thyran juoksua odoteltiin alkavaksi elokuun puolivälissä, mutta neiti päättikin aloittaa juoksunsa hieman etuajassa ja tietenkin niin, että h-hetki ajoittuisi viikonlopulle, jolloin Taija, Riitta ja Sanna matkaisivat Osloon lauantaiksi ja Norrköpingiin sunnuntaiksi. Siispä Satu Thyran kanssa astutusreissulle ja pojat hoitoon. Näyttelyihin oli menossa Indy, Signe ja Pinja. Näyttelyyn matkaavat lähtivät torstain iltalaivalla ja Gösta lähti hoitopaikkaan myös jo torstaina. Laivan irtauduttua satamasta tuli kaamea puhelu, että Gösta on karannut. Hirvittävät epätoivon tunnit alkoivat. Ei ole kiva istua laivassa kun et voi tehdä mitään. Ruokahalu katosi sen siliän tein. Kolme naista istui kuin hautajaisissa laivassa katsoen muun porukan ilakointia. Aamu valkeni yhtä masentavana, mutta matkaa oli jatkettava. Puhelut ja textarit lensivät lahden yli; eikö mitään ole kuulunut? Mitä tehdään Thyran astutuksen kanssa? Kuka sen kanssa lähtee matkaan, Sadun olisi pakko jäädä kotiin jos "lassie palaa kotiin". Matka Karlstadiin sujui aivan zombina, kuinkakohan monta erilaista muistoilmoitusta ehdinkään päässäni muotoilla lehteen ja kotisivuille. Karlstadissa menimme ruokaostoksille paikalliseen "Cittariin". Sinne saapui lyhyt textari Stormin Sadulta: "Gösta kunnossa". Riitta rupesi parkumaan heti suoraa huutoa, minä kaivoin puhelimesta vapisevin käsin Sadun (äitini) puhelinnumeroa ja kun kuulin, että Gösta on hengissä aloin parkua Riitan seuraksi. Sanna katseli kattoon ja puri poskeensa kyynelet valuen. Ruotsalaiset katsoivat meitä suu auki kun halasimme toisiamme ja itkimme helpotuksesta kuin vesiputoukset. Gösta oli juossut itä-Pakilasta Haagaan. Tassunpohjat on ruvella ja lihakset jumissa ja tietenkin sillä oli valtava jano ja nälkä ja shokki päällä, mutta nyt herra kosiskelee Thyraa täysillä. Matkan ilmapiiri muuttui kummasti :-) Siltä seisomalta päätettiin puhelimessa, että Gösta ei mene minnekkään hoitoon vaan Sadut ottavat sen mukaan Thyran astutusreissulle. Siinä sitä sitten olikin säveltämistä, onneksi Gösta ei ulvo narttujen perään. No ne näyttelyt sitten. Mitään ei saatu tällä kertaa. Oslossa oli ensinnäkin aivan kaamea keli. Raviradan lämpötilamittari näytti +15 ja vettä satoi kaatamalla koko päivän. Ensimmäisen kerran ikinä aussiet olivat Norjassa kehässä, tietenkin, päivän viimeisenä. Siinä sitä hytistiin ja paleltiin ja odoteltiin arvostelun alkua. Päivän tuomarina oli Javier Sanchez Fernandez Espanjasta ja kehässä oli myöskin joku varsin määrätietoinen harjoittelijamies, joka ei epäröinyt hetkeäkään tuoda omia mielipiteitään julki :D No, Indy oli PU2 varaCACIBin kera, serttikin meni voittajalle. Signe on aivan kalju, joten sille ei realistisesti mitään edes odotettu. Signe sai ensimmäisen H:nsa, tai norjalaisittain kakkosen. Pinja on ollut tällä tuomarilla ROP Ranskassa. Nyt se hävisi veteraaniluokassa ja jäi jopa ilman SA:ta! Kun arvostelu vihdoinkin puoli 4 oli ohi oli huumorintaju aika vähissä. Tämän takia olemme kastuneet ja palelleet koko hiivatin päivän ja edessä oli reilut 400km ajoa yöpymispaikkaan. Puhelu toi sentään viestin, että Thyra oli kohdannut elämänsä miehen. Jotain hyvää sille päivälle siis. Seuraavana päivänä Norrköpingissä oli sitten tuomarimuutos. Kehän keskellä seisoikin Eva Liljeqvist-Borg. Indy oli hänellä viime vuonna PU3, että ehkäpä...vaan ei, luokkavoitto, mutta ilman SA:ta diipadaapa selityksin. Signe sai sileän ykkösen, eli 1/2 ilman SA:ta turkittomuuden takia. Hieman mietimme, että ovatko Indy ja Signe tässä kunnossa saman palkinnon arvoiset...Pinja sitten hurmasi tuomarin ollen VSP ja ROP-veteraani. Veteraaniryhmä meni läpijuoksuksi. Thyra ehti tavata toisenkin kerran valittunsa ja katselimme rauhassa BISsin, jonka voitti hieno lammaskoira. Kamat autoon ja jostain syystä tsekkaus, että moneltas se paatti lähtikään. Hupsista, vain 2,5 tuntia aikaa ja matkaa 166km! Löpökin riittäisi juuri ja juuri Tukholmaan...talla pohjassa ajoimme kohti Tukholmaa. Södertäljessä meinasi usko loppua kun ruuhka seisoi välillä totaalisesti. Tankkaaminen oli pakko unohtaa ja sormet ja varpaat ristissä ajoimme satamaan toivoen, että löpö ei lopu. Saavuimme lippuluukuille 10 minuuttia ennen laivan lähtöä. Tässä reissussa oli jännitystä kuin 24:ssa ikään ihan loppuun asti. Nyt jännitämme vain tärppäsikö Thyralla :-) Isot kiitokset ja halaukset vielä kaikille Göstan etsintöihin osallistuneille!


09.08. Turku
25 aussieta oli ilmoittautunut slovenialaisen Rajko Rottnerin kehään. Rico l. Drover's Excalibur oli ROP sertin kera ja poimittiin ryhmässä kuuden finalistin joukkoon. Kesäasussa olleet tytöt Fara l. Drover's Forevermore ja Signe l. Drover's Evryboyzdream sijoittuivat luokissaan. Fara oli junnujen EH4 ja Signe avoimen luokan ERI2.


05.08. Silmätarkastus
Becky l. Drover's Breakthrough kävi tarkastuttamassa silmänsä tänään. Kaikki oli kuten pitääkin.


01.08. Ülenurme, Viro
29.07 kaksi vuotta täyttäneet sisarukset Albin l. JV-08 V-08 EEV-09 Drover's Evrybodys Talkn ja Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream matkasivat Viroon Ülenurmeen serttijahtiin. Päivän rotutuomarina nähtiin tanskalainen Marianne Baden, joka oli ihastunut sisaruksiin jo viime vuoden Messarissa. Linja piti, sillä Albin oli ROP ja valmistui Eestin ja Norjan valioksi ja Signe oli PN2 sertin kera. Signeltä puuttuu enää yksi sertti valionarvosta. Päivä olisi siis ollut täydellinen jo näilläkin tuloksilla, mutta jäädäänkö vai eikö jäädä ryhmiin-dilemma oli ratkaisematta. Sää ei ollut mikään mairitteleva sillä aussieiden arvostelun jälkeen taivas repesi ja istuimme autossa miettimässä mitä tehdään. Tarpeeksi kauan kun mietimme niin aurinkokin näytti taas kasvojaan ja päätimme jäädä ryhmiin. Päätös oli varsin onnistunut sillä Albin voitti ryhmän! Saman tempun Ülenurmessa teki muuten Thyra viime vuonna: valmistui valioksi ja kruunasi tittelinsä voittaen ryhmän. Albin päätti pistää vielä paremmaksi ja hurmasi hollantilaisen BIS-tuomarin Jo Schepersin voittaen koko potin. Ei taida kovin moni hännällinen aussie olla voittanut kaikkien rotujen näyttelyn BISsiä ;-)


29.07. Terveystulos
Fara l. Drover's Forevermore kävi kuvissa pari viikkoa sitten. Tänään saapuivat iloiset uutiset Kennelliitosta: lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0.


18.07. Lammi, ryhmis
Fasu l. Drover's Friggn Fabulous kävi Lammin ryhmiksessä tänään tuloksenaan EH2. Tuomarina oli Lena Danker.


12.07. Valga, Viro
Tekstari toi mukavia uutisia Virosta. Rico l. Drover's Excalibur oli VSP toisen Viron serttinsä kera. CH Shannon des Chemins Cathares oli PN2 ja ROP-veteraani. Signe l. Drover's Evryboyzdream oli EH1. Tuomarina oli Werner Hagen Norjasta.


07.07. Fara kävi kuvissa
Fara, Drover's Forevermore kävi tänään tutkimuksissa. Silmät peilattiin puhtaiksi ja lonkat ja kyynärpäät kuvattiin. Jäämme odottelemaan tuloksia Kennelliitosta.


05.07. Espoo, erikoisnäyttely
Huikeat 105 aussieta oli ilmoitettu amerikkalaisen Judy Harringtonin kehään. Albin, JV-08 V-08 EEV-09 Drover's Evrybodys Talkn oli VSP sertin kera. Komea määrä, peräti 16 Drover'sia plus Elle Ja Pinja oli ilmoitettu erkkariin. Luettelemme tässä vain luokkasijoituksen saaneiden tulokset. Vito l. Drover's Good Vibrations oli urospentujen 4. Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please oli valioissa ERI3. Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream oli nuorissa nartuissa ERI2. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli avoimissa nartuissa ERI4. Pinja l. C.I.B. Tres Colores Gabrielina oli ERI2 ja Thyra l. C.I.B. Drover's Crown Jewel oli ERI3 valionartuissa. Kasvattajaluokkamme oli toinen kahdesta ryhmästä. Kiitokset porukalle hyvinkin vaihtelevissa sääoloissa vietetystä päivästä.


27.06. Salo, TOKO
Taija ja Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please tokoilivat tänään Salossa. Tuloksena 168p. ja Göstan ensimmäinen ykköstulos :-) Sijoitus luokassa oli viides. Tuomarina toimi Hannele Pörsti.


25.06. Terveystuloksia
Tänään saimme vihdoinkin SKL:stä Trullin l. Drover's Fortuneteller ja Signen l. Drover's Evryboyzdream lonkka- ja kyynärtulokset. Trullin lonkat B-B ja Signen A-A, molemmilla kyynärpäät 0-0 :-)


13.-14.06. Riika KV, Latvia
Vietimme viikonlopun Latvian kauniissa pääkaupungissa. Lauantaina rotumme arvosteli hollantilainen Marion ten Cate. Oswald l. CH Drover's Counting Sheep oli VSP sertin ja CACIBin kera. Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream oli ERI1 ja PN4 nuorten luokasta. Pinja l. INT CH Tres Colores Gabrielina ja Thyra l. INT CH Drover's Crown Jewel oli vahingossa ilmoitettu avoimeen luokkaan. Pinja voitti luokan ja oli lopulta PN2. Tuomarimme jaksoi päivitellä Pinjan lähes 8-vuoden ikää ja sanoi sillä olleen ehdottomasti päivän parhaat liikkeet. Thyra, joka esiintyi bikineissä, oli ERI4. Kasvattajaluokkamme sijoittui isossa kehässä viidenneksi. Sunnuntaina aussiet arvosteli intialaissyntyinen britti Philip John. Oswald valmistui intiksi ollen VSP! Pinja veti pisimmän korren ollen ROP ja valmistuen Latvian valioksi. Signe voitti taas nuorten luokan ERIllä ja SA:lla ja Thyra oli avointen ERI3. Philip Johnin maku aussieista ei ole muuttunut sillä pari vuotta sitten Porvoossa hänen ROP ja VSP olivat Pinjan jälkeläiset Gösta ja Kielo. Valitettavasti emme voineet jäädä sunnuntaina ryhmiin laivan lähdön takia.


07.06. Tallinna KV, EEV-09
Luxembourgilainen Paul Jentgen oli saanut 18 aussieta kehäänsä. Albin l. V-08 JV-08 Drover's Evrybodys Talkn oli VSP sertin ja CACIBin kera ja sai uuden tittelin; EEV-09! Albinin 8,5-vuotias äiti CH Shannon des Chemins Cathares oli vähällä napata täyspotin, mutta tyytyi PN2 sijaan saaden kaksi uutta titteliä; EEVV-09 ja EE V MVA. Shannonin tyttäristä Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli PN4 ja Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream oli ERI2 nuorten luokassa. Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois debytoi kehissä ollen ERI2 junioriluokassa. Valitettavasti emme voineet jäädä veteraaniryhmään laivan lähdön takia.


07.06. Lahti, TOKO
Rico l. Drover's Excalibur sai toisen ykköstuloksensa alokasluokassa pistein 174,5 sijoituksella 5/21. Tuomarina oli Hannele Pörsti.


06.06. Lohja, agility
Sanna ja Oswald l. CH Drover's Counting Sheep starttasivat tänään ensimmäisissä virallisissa kisoissaan. Ekalta radalta tuli hylly, mutta tokalta 15 virhepistettä, yliaikaa 2.88 ja sijoitus seitsemäs. Tuomarina oli Kati Wala.


06.06. Salo
Rico l. Drover's Excalibur oli ERI2 nuorten luokassa. Gizmo l. Drover's Can't Help It sai H:n, koska päivän tuomari virolainen Lilian Hanniste ei hyväksynyt SKL:n virallista hammastodistusta poistetusta hampaasta!


01.06. Silmiä, lonkkia ja kyynärpäitä
Lammaskoirien järkkäämään joukkokuvaukseen tulikin tilaa, joten tänään peilattiin Ricon l. Drover's Excalibur ja Trullin l. Drover's Fortuneteller silmät. Molemmille puhtaat paperit. Lisäksi Trulli ja Signe l. Drover's Evryboyzdream kuvauttivat luustonsa ja hyvältä näytti. Nyt odotamme kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että Kamreerintiellä ollaan samaa mieltä kuvanneen eläinlääkärin kanssa.


31.05. Mänttä
Satu ja Rico l. Drover's Excalibur ja Milla ja Greta l. Drover's Good Luck Charm ajoivat tänään Mänttään asti. Rico oli PU2 varasertin kera ja Greta oli ROP-pentu. Päivän tuomarina oli Hilkka Salohalla.


24.05. Österbybruk KV, Ruotsi
Marja Talvitie oli saanut 33 aussieta arvosteltavakseen kauniiseen Österbybrukin kartanon puistoon. Pinja l. Multi CH Multi V Tres Colores Gabrielina nautti täysin rinnoin kun pääsi pitkästä aikaa mukaan näyttelyyn. Tuloksena VSP viimeisen CACIBin kera joten juuri parahiksi ennen veteraani-ikää leivottiin Pinjasta "intti".


21.05. Paimennusta Piikkiössä
Tänään vietimme päivän paimennuksen merkeissä. 10 Drover'sia (Kerttu - the lammaskoira ja aussiet) + Shannon kävivät kokeilemassa paimennusvaistojaan Swedun paimennuskoulussa, jossa Kimmo ja Marika Klossner opettivat meitä perusteellisesti paimennuksen saloihin. Kaikki paitsi Shannon tekivät kovasti töitä, jotkut jopa kovin kovasti: Kimmo risti Thyran tyrannosaurus täystuhoksi, Göstan kovakalloksi ja Kertulle tarvittiin hieman paimensauvaa "vahvempaa" apuvälinettä ennenkuin käskyt alkoivat mennä perille :D Loppukommentteina kuulimme, että koirat olivat oikein positiivisia. Luonteet olivat juuri sopivan kovia, kaikilla kesti pää vastaanottaa tiukatkin komennot ilman paineistumista tai laitumelta poistumista ja joukossa nähtiin oikein mukavaakin työskentelyä. Paimennuskärpänen puraisi taas aika montaa :-) Mukana laitumella olivat Thyra, Gösta, Oswald, Rico, Greta, Fara, Fasu, Trulli sekä Signe, Shannon ja Kerttu. Matti paukutti yli 1700 kuvaa, joten niiden selaamisessa mennee tovi, mutta kun jotain tolkkua on kuviin saatu julkaisemme parhaat otokset.


18.05. Silmätarkastus
Gizmo l. Drover's Can't Help It kävi tänään silmätarkastuksessa. Kaikki oli OK.


13.05. Silmätarkastus
Elle l. Danka Red NBT de l'Oree des Charmois kävi tänään silmätarkastuksessa. Kaikki oli OK.


12.05. Forssa, TOKO
Taija ja Gösta l. C.I.B. Drover's Attent'n Please ja Satu ja Rico l. Drover's Excalibur kävivät iltakisoissa Forssassa. Rico räjäytti potin saaden alokasluokan luokkavoiton ja ensimmäisen ykköstuloksensa KP:n kera pisteillä 190/200! Gösta sai 150p ja kakkostuloksen vaikka kaksi liikettä meni nollille. Tuomarina toimi Ilkka Sten.


09.05. Helsinki, pk-tapahtuma
Tuomarimuutoksen jälkeen aussiet tuomaroi Reijo Tuovinen. Rico l. Drover's Excalibur oli nuorissa uroissa EH2. Ennen kuin taivas repesi kaatosateeseen ehdimme ottaa turistina näyttelyyn tulleesta Gretasta 7-kuis valokuvia.


06.05. Silmätarkastus
Patu l. Drover's Dollars Lost kävi tänään silmätarkastuksessa ja kaikki oli OK.


03.05. Ulvila, TOKO
Taija ja Gösta l. C.I.B. (KANS MVA) Drover's Attent'n Please ja Satu ja Rico l. Drover's Excalibur ajoivat Ulvilaan tokoilemaan. Gösta starttasi ekoissa kisoissaan saaden kasaan 142,5 p. kakkostuloksella. Ricon ykköstulos oli niiiiin lähellä kunnes irrallaan seuraamisen lopussa herra päätti tehdä kunniakierroksen moikkaamaan yleisöä. Lopputuloksena oli 141,5 pistettä niinikään kakkostuloksella. Päivän tuomarina oli Tuija Sere.


27.04. Silmätarkastuksessa
Tänään saatiin sitten kylmää vettä niskaan oikein ämpärikaupalla. Gösta l. CH Drover's Attent'n Please, Albin l. Drover's Evrybodys Talkn ja Signe l. Drover's Evryboyzdream kävivät Elina Rusasen vastaanotolla. Pojilla oli kaikki hyvin, oikein kirkkaat silmät, mutta Signe sitten. Järkytys oli hirvittävä kun saimme kuulla, että Signen oikeassa silmässä on GRD. Anteeksi mikä? Never heard??? Geograafinen RD ja näitä tapauksia ei sitten missään rodussa käytetä jalostukseen sanoi tohtori. Tänään on monday, bloody monday :-(


26.04. Lahti KV
Oswald l. CH Drover's Counting Sheep on pitänyt näyttelytaukoa Messarista lähtien. Oswaldilla oli selvästi hauskaa kehässä ja se pokkasikin itselleen VSP:n viimeisen serttinsä ja CACIBin kera. PU2 varasertillä oli virallisissa luokissa debytoinut Velmu l. Drover's Fearless Knight. Veljensä Fasu l. Drover's Frigg'n Fabulous sai H:n. Fasu tarvitsee paljon aikaa. Becky l. EUV-06 Drover's Breakthrough oli PN2. Päivän tuomarina oli ruotsalainen Eva Liljeqvist-Borg.


25.04. Vaasa KV
Uskomaton päivä tänään Vaasassa. Päivän tuomarina oli Petru Muntean Romaniasta. Gösta l. INT CH (uudella tyylillä C.I.B.) Drover's Attent'n Please oli PU2. Thyra eli C.I.B. Drover's Crown Jewel varasti shown ollen ROP CACIBin kera. Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream oli PN2 sertin ja varaCACIBin kera. Koska Thyra on jo intti siirtyy Thyran CACIB Signelle. Thyra juoksi ryhmäkehässä parastaan pistäen ja voitti ryhmän! Valitettavasti meillä ei ollut mitään mahdollisuutta jäädä yöksi Vaasaan saati ajaa sunnuntaina uudestaan pitkää matkaa, joten BIS kehä jäi Thyran osalta väliin.


25.04. Inkoo, TOKO
Terhi ja Gizmo tekivät sen! Tänään natsasi ja Giz sai kolmannen ykköstuloksen avoimesta luokasta luokkavoiton kera pisteillä 178. Gizmo on nyt BH TK2 Drover's Can't Help It. Tuomarina toimi Ilkka Sten.


19.04. Harstad KV, Norja
Huh mikä viikonloppu Drover's koirille! Paljon Onnea kaikille asianosaisille ja kiitokset kun pidätte Drover's lippua korkealla! Taija ja serkkunsa Heidi (Soft Motion's lampurit) ajoivat Norjaan Harstadiin, reissu voisi melkein olla yksi osa Amazing Race TV-sarjaa. Mukanaan Taijalla oli Albin l. JV-08 V-08 Drover's Evrybodys Talkn sekä Kielo l. EE CH EUV-06 Drover's Almost Unreal. Matkaan lähdettiin tuttua kaavaa noudattaen ensimmäisen yöpymisen tapahtuessa tutussa ja hyväksi havaitussa majapaikassa Ruotsin puolella. Lauantaina karavaani ajoi perille Harstadiin, jonne saavuttiin viiden jälkeen iltapäivällä. Netin kautta oli varattu yö retkeilymajasta, koska kaikki kaupungin hotellien koirahuoneet olivat varattu. Kaiken piti olla kunnossa ja retkeilymajakin löytyi helposti. Mutta siihen loppuikin kaikki helppo tämän reissun kohdalla (mitä nyt koko lähtö oli epävarmaa viimeiseen asti, koska Heidin juoksunsa aloittanut narttu on tarkoitus astuttaa matkaan lähteneellä Sampolla). Proget näyttivät torstaina siltä, että matkaan vaan. Eli siis viiden jälkeen lauantai-iltana seisoivat Heidi ja Taija uskomattoman "spookyn" kerrostalon edessä, jossa luki Harstadin retkeilymaja. Paikalla ei ollut ketään, pihaa ei oltu aurattu lumesta, ikkunoita oli rikki ja oveen oli maalattu teksti God Jul...itku ei ollut kaukana kokeneiltakaan matkaajilta! Naiset totesivat, että hotellit tapaavat pitää huoneita varattuina kuuteen asti illalla, jonka jälkeen niitä aletaan antaa kyseleville ja kello oli puoli kuusi. Koirat takaisin autoon (ne ulkoilutettiin retkeilymajan autiolle pihalle!) ja auton nokka kohti kaupungin keskustaa. Ensimmäiseksi kyselemään huonetta Thon hotellista, jonka respa puhui juuri puhelimessa. Puhelun loputtua esitimme asiamme, haluamme kahden hengen huoneen, jonne saa viedä koiran, onkohan sellaista? Kyseinen puhelu oli ollut koirahuoneen peruutus. Jippii, saimme huoneen! Heidi viimeisteli Sampon turkkia samalla kun avasimme rentouttavat siiderit. Sitten yritimme mennä syömään pizzat, mutta sinnepä ei pääsytkään kuin pöytävarauksella ja pizzeria oli siis täynnä. Pihvipaikan murkina oli ihan hyvää, joskin pirun paljon kalliimpaa muutenkin hinnakkaassa Norjassa. Aamulla heräsimme järjettömään lumisateeseen, räntäsateeseen, tikkusateeseen, tuuleen, you name it! Säätila vaihtui minuuteissa ihan psykedeelisesti. Tuuli oli aivan järjetön vieden mennessään jopa häkin päällä olleen trimmauspöydän. Sen enempiä asiaa ihmettelemättä saimme leirimme näyttelyhalliin. Jossain vaiheessa päivää huomasimme, että hallin kattoluukku oli tuulessa auennut ja halliin satoi lunta! Palokunta kutsuttiin paikalle ja vasaran ääni kertoi jonkun urhean pelastajan kiivenneen hallin kaarevalle katolle naulaamaan luukkua kiinni. Tässä välissä olimme ehtineet käydä koirinemme kehässäkin ja kaikki saivat kaiken, mikä tarkoitti sitä, että Kielosta leivottiin Norjan valio ja meidän kolmas intti viikon sisällä Albinin oltua ROP :-) Aussiet, joita muuten oli Harstadin ennätyslukema, 21 koiraa, arvosteli liettualainen Kornelia Butrimova. Ehdimme jopa miettiä, että viitsimmekö jäädä ryhmiin, koska Sampo-lampurilla olisi kiire Suomeen morsmaikun luo. Ollessamme NKK:n standilla hakemassa palkintoja ymmärsi Taija norjalaisten keskustelua sen verran, että järkyttävät sanat "broen är stengt" menivät tajuntaan. What the hell...Harstad on saaressa, jonne menee valtava avoin silta (kts. viime vuoden kuvagalleria Harstadista). Varmistus NKK:n toimihenkilöiltä kertoi karua totuutta siitä, että silta oli tosiaan suljettu kovan tuulen takia ja säätiedotus lupasi kuulemma pahempaa. Soitto Sadulle Suomeen ja pyyntö katsoa netistä tilannetta. Harstadissa oli edellisenä yönä tuullut 45m/sek ja sen hetkinen tuuli oli 35m/sek! Ei ihme, että ulkona ei meinannut pysyä pystyssä. Meidän ei enää tarvinnut miettiä jäämmekö ryhmiin, koska emme jokatapauksessa pääsisi pois kaupungista. Ryhmät olivatkin sitten menestys, Albin vetäisi ryhmävoiton ja Sampokin sijoittui kolmanneksi. Sitten kamat autoon ja pitkää tikkua: hotellihuone vai hasardina matkaan? Päätimme yrittää kotiin mahdollisimman nopeasti, joka tarkoitti, että ei pizzalla käyntiä. Statoililta täytettyä patonkia, sipsiä ym. "pelastuspakettia" autoon ja eikun baanalle. Villi huhu tosin kertoi, että ruotsalaiset olisivat sulkeneet rajan myrskyn takia. Hah haa, sanoimme me, jotka olemme kokeneet aikamoisen lumimyräkän vuorilla eräällä Bergenin reissulla. Silta oli auki, joten pääsimme pois Harstadista, mutta ruotsalaisethan ovat tunnetusti yltiövarovaisia, joten tie Riksgränsenille ja siitä eteenpäin oli osin suljettu. Homma kulki niin, että yksi kaista oli auki kerrallaan, joten pääsimme viimeisenä autona hullun tuurilla letkaan, joka ajoi 10km tunnissa 20 km matkan tullille, jossa autot aseteltiin sumppuun kuin laivalla ikään. Siellä sitten seisoimme yli tunnin ihmetellen maailman=Ruotsin menoa kun letkaa meni Norjaan päin ennenkuin meidän letka päästettiin jatkamaan Norjasta Ruotsiin. Harstadista ajaa Kiirunaan normaalisti maksimissaan kolmessa tunnissa, meillä meni matkaan 5,5 tuntia. Ystävämme, joka oli bussimatkalla käytti matkaan Harstadista Tornioon 15 tuntia! Kun jono vihdoinkin Kiirunassa purkautui ja tie aukeni tyhjänä päätimme vain ajaa kunnes emme enää jaksa...saavuimme Espooseen 20 tuntia Harstadista lähdön jälkeen. Pysähdyimme illalla Kiirunassa ja sen jälkeen Torniossa, Viitasaarella ja Vaajakoskella. Vaikka Taija onkin hullu ajamaan autoa niin ihan just nyt ei tee mieli auton rattiin :-)


18.04. Sillamäe, Viro
Riitta ja Satu K matkustivat Viroon Ricon l. Drover's Excalibur ja Signen l. JV-08 Drover's Evryboyzdream kanssa. Saimme tekstareilla mahtavia uutisia kun Rico oli VSP sertin kera ja Signe ROP, tietysti myös sertin kera. Signen päivä jatkui ryhmäkehässä, jossa se sijoittui hienosti toiseksi. Rodun tuomaroi valkovenäläinen Aleksandr Soroko. Paljon onnea "apukepoille" hyvin hoidetusta hommasta :-)


18.04. Helsinki, TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It kävivät tokoilemassa avoimessa luokassa tuloksella 155p ja kakkostulos. Tuomarina toimi Riitta Räsänen.


13.04. Lappeenranta KV
Leni Finne oli saanut 22 aussieta kehäänsä. Järjettömän kylmä päivä vuoden ensimmäisessä ulkokehässä oli kuitenkin kaiken palelemisen arvoista sillä meillä on ensimmäiset "intit" aussieissa :-) Gösta l. FIN, S, N, EST CH Drover's Attent'n Please oli paras uros viimeisen CACIBinsa kera ja Thyra, FIN, S, N, EST CH LVV-07 ESTV-07 ESTJV-07 SV-07 JV-07 Drover's Crown Jewel oli paras narttu myöskin viimeisen CACIBinsa kera. ROP:ssa Thyra veti pidemmän korren Göstan tyytyessä VSP:hen.


04.04. Helsinki,pentunäyttely
Tuomarimuutoksen jälkeen päivän 15 aussienpentua arvosteli Javier Sanchez Fernandez Espanjasta. Greta l. Drover's Good Luck Charm debytoi kehässä ja osoitti samanlaista kehäkarismaa kuin äitinsä Pinja ja puolisiskonsa Thyra. Greta nautti huomiosta kehässä ja pokkasi itselleen ROP:n.


22.03. Jälkeä Ranskassa
Vanillen, Drover's Aurora Borealis poika Cajou Black du Paradis Sauvage de Ménestruel on saanut koularin jäljeltä jo aikaisemmin hankitun ranskalaisen TK1:sen lisäksi. Seuraavaksi on kuulemma vuorossa ranskalaista hakua.


22.03. Kirkkonummi, TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It kisasivat Kirkkonummella avoimessa luokassa. Saaliina oli tällä kertaa kakkostulos pisteillä 139,5. Tuomarina toimi Kaisa Lähdesmäki.


14.03. Tampere KV
Saksalainen Walter Schicker oli saanut 53 aussieta kehäänsä. Hänellä oli kuitenkin liikaa koiria kehässään, joten näyttelytoimikunta teki oudon ratkaisun ja siirsi 31 aussieurosta ruotsalaiselle Jesper Andersonille sen sijaan, että muut Schickerin rodut olisi siirretty toiselle tuomarille. Yhtäkaikki meidän edustuksemme, Rico ja Becky, menestyivät loistavasti. Rico l. Drover's Excalibur kävi siis Andersonin kehässä ja sijoittui kahdeksan nuoren uroksen luokasssa toiseksi ERIllä. Hra Schicker otti nartut ja ROPin ja teki Beckystä l. EUJV-06 Drover's Breakthough ROP:n CACIBin kera. Paljon onnea Tuula!


21.02. Thyran pennut
Thyran pentuesuunnitelmat on siirretty syksyyn. Kun asiat alkavat mennä pieleen niin ne tosiaan sitten menevät. Thyra aloitti juoksunsa kolme viikkoa odotettua aikaisemmin. Olemme valinneet Thyralle kaksi ulkomaista sulhoa lopullisen valinnan riippuessa urosten HSF4 tuloksista. Toisen valitun tulos (puhdas) tuli päivää ennenkuin Thyra olisi pitänyt astuttaa ja toisen uroksen näyte on hukkunut matkalla Englannin labraan. Emme halunneet ottaa riskiä ja astuttaa ilman tulosta, joten Thyran pentue siirtyy syksyyn. Mammaloman sijaan Thyra kampaa tukkansa ja käy yrittämässä viimeistä CACIBia tullakseen intiksi.


08.02. Mäntsälä, möllitoko
Taija ja Gösta, CH Drover's Attent'n Please avasivat toko-uransa tänään Mäntsälän mölleissä :) Osallistuminen vaati kylläkin aikamoisen ylipuhumisen Kärkkäisen Sadulta, joka oli menossa Ricon l. Drover's Excalibur kanssa samaisiin kisoihin. Kahden viikon intensiivitreenin ja vajaan viikon hypyn opettelun jälkeen Gösta sai kasaan 173 pistettä. Göstan tulossuora oli tällainen: hampaiden näyttö 10, paikalla makuu 10, seuraaminen kytkettynä 8, seuraaminen taluttimetta 9, maahanmeno 8, luoksetulo 9, seisominen 8, hyppy 7 ja kokonaisvaikutelma 8. Saattaapi olla, että Gösta starttaa vielä virallisissa kokeissa, sen verran hauskaa sillä tuntui olevan ja Taijakin selvisi koitoksesta hengissä :) Rico sai hienot 182p., joten eikun virallisiin kokeisiin taas Satu!


05.02. Terveystulos
Patu l. Drover's Dollars Lost kävi kuvissa loppiaisena. Tänään saapuivat tulokset SKL:stä. Liman ja kuvaava lääkäri olivat kerrankin samaa mieltä :) Patun lonkat ovat C-B ja kyynärpäät 0-0.


24.01. Turku KV
42 aussieta oli ilmoitettu irlantilaisen Des Mantonin kehään. Albin l. JV-08 V-08 Drover's Evrybodys Talkn oli PU3 varasertin ja varacacibin kera. Rico l. Drover's Excalibur oli EH3. Fara l. Drover's Forevermore voitti juniorinartut laatumaininnalla EH ja Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream oli nuorissa nartuissa EH2. Kasvattajaryhmämme oli toinen KP:llä.


18.01. Lahti
Tekstari keskeytti mukavasti työpäivän tuoden iloisen viestin, että Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream oli saanut toisen serttinsä ollen VSP. Meitä edusti myös näyttelydebyyttinsä tehnyt Reetu l. Drover's Fair And Square, joka sai junioriluokassa H:n ja Rico l. Drover's Excalibur, joka oli nuorissa EH2. Tuomarimuutoksen jälkeen päivän tuomarina nähtiin Päivi Eerola.


10.01. Kajaani KV
Kajaani KV korkkasi näyttelyvuoden l. kertomus siitä kuinka Nöykkiön Norppa, Masalan Mursu ja Helsingin Hylje kävivät katsomassa lunta. No joo...autossamme matkasi Albinin ja Signen lisäksi Taijan serkun Heidin vuoden vanha lammaskoira Sampo. Nuoriso koki ensimmäisen oikean lumen menomatkalla kahvitauolla Juvan ABC:llä ja riemu puuterilumesta oli suuri. Kolmikko painoi lumessa minkä kintuistaan pääsi, ketterät aussiet edellä ja kömpelö Sampo perässä, jolloin joku keksi, että Signe on kuin hylje kun se sukeltaa umpihangessa ja Sampo on sitten mursu kun on niin iso rohjo. No mikäs Albin sitten on? Norppahan on kirjava, joten se on sitten norppa. Ai miten niin pitkä matka :-) Kiitoksia vielä kerran Heidille ja Riitalle sekopäisestä matkasta kauniiseen talviseen Kajaaniin. Oli nimittäin ensimmäinen kerta kun Taija ja Heidi olivat Kainuussa. Sitten asiaan. Harry Tast oli tuomarina ja hän oli saanut 31 aussieta kehäänsä. Koiramäärä kehässä ylittyi, joten näyttelytoimikunta siirsi junnut puolalaisherran kehään. Albin l. JV-08 V-08 Drover's Evrybodys Talkn oli VSP sertin ja CACIBin kera ja Signe l. JV-08 Drover's Evryboyzdream oli PN2 varasertin ja VACAn kera. Sampo sai toisen serttinsä ja oli ROP-junnu. Olimme kuitenkin niin huurteessa siinä vaiheessa kun lampurit olivat valmiit, että Heidi päätti suosiolla jättää junioriryhmän väliin ja lähdimme tuuppaamaan takaisin kotiseutua kohti. Ai niin, Sampo ei ole ihan umpikömpelö koira. Se järjesti aamulla ohjelmaa avaamalla hotellihoneen oven sillä aikaa kun olimme aamiaisella...respasta kuulutetaan: kolmannen kerroksen käytävässä juoksee kolme koiraa vapaana, uups :D


09.01.09 Thyra silmälääkärissä
Thyra l. Multi Ch Multi V Drover's Crown Jewel kävi tapaamassa silmälääkäriä. Kaikki oli kunnossa, joten jatkamme sulhasasioiden selvittelyä :-)


15.12. Puppe muutti Halikkoon
Puppe muutti tänään Halikkoon. Siellä sillä on seuranaan vanha nöffineiti ja kissa.


13.12. Helsinki KV, V-08
Huimat 71 aussieta oli ilmoittautunut tanskalaisen Marianne Badenin kehään. Päivän tuomari tykästyi koiriimme todenteolla. Ensimmäisenä kehään marssi Fasu l. Drover's Frigg'n Fabulous, joka oli urospentujen toinen. Junioriurosten voiton vei Albin l. Drover's Evrybodys Talkn, joka näin sai itselleen sekä uuden tittelin JV-08 että lipun Cruftsiin. Rico l. Drover's Excalibur oli suuren junioriluokan kolmas EH:lla. Valiourosten voiton pokkasi Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed perässään Gösta l. CH Drover's Attent'n Please. Oswald l. CH Drover's Counting Sheep sai EH:n. Paras uros kisassa Albin yllätti pokaten itselleen vielä V-08 tittelin. Indy oli PU2 CACIBin kera ja Gösta PU4. Juniorinartuissa Signe l. Drover's Evryboyzdream jatkoi meidän loistavasti alkanutta päivää voittamalla luokan ja kuten veljensäkin sai uuden tittelin JV-08 ja lipun Cruftsiin. PN-kisassa Signe oli lopulta kolmas varasertin kera. Avoimet nartut voitti Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough. Thyra l. Multi CH Multi V Drover's Crown Jewel oli valionarttujen toinen ERIllä. Drover's esitti neljästä kasvattajaryhmästä päivän parhaan ryhmän.


08.12. Thyra sai kutsun
Päivän posti toi Thyralle l. Multi CH Multi V Drover's Crown Jewel kutsun osallistua champion of champions kisaan. Meillä ei ollut aavistustakaan, että nopsajalka olisi Vuoden näyttelykoiralistalla mukana vain muutamalla Suomeen suuntautuneella näyttelykäynnillä. Norjan winner galan jätimme viime kuussa väliin, mutta oma kisamme Vantaalla 31.01 saattaa saada yhden thyrannosauruksen osallistujalistaan :-)


02.12. G-pennut eläinlääkärissä
G-pennut kävivät eilen illalla silmälääkärin vastaanotolla. Tulokset eivät olleet ihan toivotunlaiset. Uros #2 l. Puppe sai diagnoosiksi iris coloboma oikeassa silmässä ja iris hypoplasia vasemmassa silmässä. Virallisia nimiä olimme pallotelleet eiliseen asti, joten Puppe nimettiin virallisesti siinä eläinlääkärin VO:lla. Siitä tuli Drover's Give Me a Break. Myös uros #1 ja narttu saivat maininnan papereihinsa. Molemmilla on oikeassa silmässä iris hypoplasia l. iiriksen vajaakehitys. Vasemmat silmät olivat molemmilla kunnossa. Puppe etsii vielä omaa aktiivista kotia. Iris coloboman takia Puppe ei ole tulevaisuuden jalostusuros, mutta muuten se voi elää aivan normaalia aussien elämää. Jos haluat antaa aktiiviselle ja rämäpäiselle Pupelle rakkautta ja rajoja tarjoavan kodin niin ota yhteyttä puhelimitse tai meilitse.


22.11. Jyväskylä KV
50 aussieta oli ilmoitettu romanialaisen Zolt Lokodin kehään. Päivän parhaimmasta sijoituksesta vastasi Albin l. Drover's Evrybodys Talkn, joka nappasi ensimmäisen Suomen serttinsä ja toisen CACIBinsa sijoittumalla VSP:ksi! Gizmo l. Drover's Can't Help It oli pitkästä aikaa näytillä, tuloksena hieno sijoitus ERI3 isossa avoimessa luokassa. Giz-gizillä oli yhtä hauskaa kehässä kuin siskollaan Thyralla :-) Signe l. Drover's Evryboyzdream oli PN3 varasertin kera ja rodun paras juniori. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough voitti avoimet nartut. Thyra l. Multi Ch Multi V Drover's Crown Jewel on pitänyt breikkiä kehistä eikä ollut pysyä nahoissaan päästessään jälleen kehään. Turkinlähtö on kamalimmillaan, mutta siitä huolimatta "nopsajalka" voitti valionartut aivan upean arvostelun kera ja sijoittui PN2:ksi. Kasvattajaryhmämme voitti kasvattajaluokan kahdesta ryhmästä.


16.11. Riika KV, Latvia
Tällä kertaa matkasimme etelään Latvian kauniiseen pääkaupunkiin Riikaan. Päivän tuomarina oli puolalainen Andrzej Stepinski. Kolme Droversia oli jälleen matkassa. Päivän ROP kera sertin ja CACIBin oli Kielo-kaunokki l. EST CH EUV-06 Drover's Almost Unreal, josta näin leivottiin LV CH. VSP sertin ja CACIBin kera oli Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed, josta myös tuli LV CH. Signe l. Drover's Evryboyzdream oli PN3. Ryhmiin emme voineet jäädä sillä päivän viimeinen laiva odotti Tallinnassa.


08.11. Tarto KV, Viro
Menestyksekäs matka Tartoon takana. Päivän tuomarina oli tanskalainen colliekasvattaja Charlotte Höier. Kolme Droversia oli matkassa ja putsasimme pöydän vaikka aamupäivän aikana kylmä hiki nousi otsaan kun katsoimme tuomarin tiukkaa arvosteluskaalaa. Päivän ROP kera ensimmäisen sertin ja CACIBin oli juuri 15kk täyttänyt Albin l. Drover's Evrybodys Talkn. Albin täydensi jymypaukkuaan sijoittumalla ryhmässä toiseksi. Sekä rotu- että ryhmätuomari Mario Gil de Biedma Riviere Espanjasta kehuivat Albinia niin että korvia kuumottaa. Tässä Albinin arvostelu: Very nice male of perfect type and substance. Absolutely wonderful head with the most wonderful foreface and skull. He's a bit straight in shoulder but bone substance is perfect. Very nice knee angulation. Moves as he could do it all day without getting tired. Beautiful colour. Very nice aussie. Päivän VSP sertin ja CACIBin kera oli Kielo-kaunokki l. EUV-06 Drover's Almost Unreal, josta näin leivottiin EST CH. Kielonkin arvostelu pistää hymyn huulille: Extremely sound and very well constructed worker. Everything fits together. I would prefer a better eye and a more even earset. Very nice skull and foreface. Behind the ears she is absolutely gorgeous and sturdy in anatomy. Moving like a working dog should. Shows all the time. Signe l. Drover's Evryboyzdream oli ilmoitettu junnuihin ja se voittikin luokkansa saaden juniorisertin ollen PN2. Tässä Signen arvostelu: Very sound and nicely put together. Good size. Very feminine. Typical head with good skull. Nice expression. Wonderful topline and perfect forechest. Super angulation. Nice croup. Good movements. Kiitos ja kumarrus päivän tuomareille :-)


02.11. Vantaa, pentunäyttely
Fasu l. Drover's Frigg'n Fabulous ja Edith l. Drover's Dream de l'Oree des Charmois aloittivat näyttelyuransa tänään. Fasu oli PU2 pentu. Edith räjäytti potin ollen ROP, RYP1, BIS1! Rotutuomarina oli Leni Finne.


01.11. Espoo, pentunäyttely
Fara l. Drover's Forevermore aloitti näyttelyuransa tänään upeasti ollen ROP-pentu ja RYP 2. Tuomarina oli Pekka Hannula. Paljon onnea Tytti ja Tiina!


29.10. Terveystulos
Rico l. Drover's Excalibur kävi kuvissa pari viikoa sitten. Tänään saimme tulokset SKL:stä: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0!


19.10. Hämeenlinna
Hämeenlinnan ryhmis oli kerännyt uskomattomat 35 aussieta tanskalaisen Gert Christensenin kehään. Tänään aloittivat näyttelyuransa sekä Velmu l. Drover's Fearless Knight että Signe l. Drover's Evryboyzdream. Kolmantena porukastamme osallistui Oswald l. CH Drover's Counting Sheep. Velmulle ja Signelle tuli molemmille VSP, nimittäin Velmu oli VSP-pentu ja Signestä tuli VSP ensimmäisen serttinsä kera. Oswald oli valioiden ERI1 ja sijoittui PU-luokassa kolmanneksi.


10.10. Terveystulos
Albin l. Drover's Evrybodys Talkn kävi kuvissa jokunen viikko sitten. Tänään saimme vihdoin tulokset SKL:stä: lonkat A-B ja kyynärpäät 0-0.


08.10. Thyra kutsuttiin Norjaan
Tämän päivän posti toi Thyralle kutsun Norjan Winner gaalaan, joka on heidän champion of champions. Kisa käydään marraskuussa Hamarissa.


07.10. G-pennut syntyivät
Pinja toistaa itseään :-) Aivan kuten sen edellisessä pentueessa (C-pennut) on meillä nytkin kaksi urosta ja yksi narttu. Tällä kertaa pojat ovat merlejä ja tyttö on se joukon "musta". Kuvia tulossa astutuksia sivulle.


05.10. Espoo, TOKO
Satu ja Rico l. Drover's Excalibur tokoilivat tänään ensimmäisen kerran virallisissa kisoissa. Rico osoitti olevansa vielä nuori jullikka pistäen tällä kertaa suorituksen ranttaliksi. Rico onnistui saamaan kokoon 116 pistettä, joka riitti kolmostulokseen. Tuomarina oli Harri Laisi.


28.09. Inkoo, TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It tokoilivat tänään Inkoossa kakkostuloksen arvoisesti. Gizmo sai 148 pistettä. Tuomarina oli Harri Laisi.


21.09. Somero, luonnetesti
Sisarukset Gizmo l. Drover's Can't Help It ja Thyra l. Drover's Crown Jewel kävivät testauttamassa pääkoppansa tänään. Wow, mitkä suoritukset! Gizmo keräsi 190 pistettä ja Thyra 174 pistettä, molemmat olivat laukausvarmoja. Thyra lisäsi näin entisestään pitkää titteliriviään Suomen ja Ruotsin valionarvoilla. Tuomareina olivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


19.09. Espoo, epävirallinen toko
Rico l. Drover's Excalibur korkkasi tokouransa epävirallisissa kisoissa alokasluokassa tänään. Tuloksena upeat 182,5p ja luokkavoitto. Onnea matkaan virallisiin kisoihin!


13.09. Porvoo
Ruotsalainen Göran Bodegård arvosteli tänään. Yksikään uroksista ei ollut hänen mielestään ERIn arvoinen! Rico l. Drover's Excalibur oli junnuissa EH1 ja Oswald l. CH Drover's Counting Sheep oli valioissa EH1.


12.09. Signen polvi ja mätsäritulos
Toukokuun lopussa kerroimme kuinka Signe l. Drover's Evryboyzdream joutui toistamiseen polvileikkaukseen kun polvessa tuntui taas selvä vetolaatikko kevättalvella tehdyn ensimmäisen leikkauksen jälkeen. Silloin oli erittäin epävarmaa tuleeko Signen liikunta puhtaaksi kahden leikkauksen jälkeen. Nyt voimme iloisina todeta, että Signe on julistettu terveeksi YES:ssä :-) Signen liikunta on täysin vaivatonta ja puhdasta ja Signe tullaan näkemään kehissä vielä tämän vuoden puolella. Pieni ranskattaremme Edith l. Drover's Dream de l'Oree des Charmois kävi keskiviikkona mätsärissä ottamassa tuntumaa kehiin. Edith viihtyi hyvin kehässä ja tuloksena oli mätsärin BIS.


06.09. Högbo Bruk KV/Ruotsi ja Helsinki ja G-pentuja odotellaan
Taija ja Sanna matkasivat tällä kertaa läntiseen naapurimaahamme Sannan poikien (Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed ja Oswald l. CH Drover's Counting Sheep) ja Thyran l. CH Drover's Crown Jewel kanssa. Päivän tuomarina oli tanskalainen Ulf Bråthen. Pojat, vaikka ovatkin keskenään täysin eri tyyppisiä, eivät kumpikaan olleet tuomarin makuun sillä molemmat saivat H:n! Thyra onnistui kuitenkin hurmaamaan jälleen yhden tuomarin ja plokkasi itselleen ROP:n kera sertin ja CACIBin. Valitettavasti emme voineet jäädä ryhmiin, koska laiva odotti. Samaan aikaan Rico l. Drover's Excalibur kävi näytillä Helsingissä ruotsalaisen Per Svarstadin kehässä. Rico oli PU2 varasertin kera. Satu käytti Pinjan l. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina ultrassa. Pieniä aussien aihioita näkyi Pinjan vatsassa, joten G-pentuetta odotellaan syntyväksi 11-12.10.


17.08. Tallinna KV
Tulipahan tehtyä jälleen yksi turha reissu Viroon. Rotumme joutui valitettavan myöhäisen tuomarimuutoksen kohteeksi kun tanskalainen Marianne Baden perui tulonsa niinkin myöhään kuin viime torstaina. Koska olimme jo laivaliput maksaneet päätimme kokeilla onneamme virolaisen Maret Kärdin kehässä. Niinhän siinä kävi, että Gösta l. CH Drover's Attent'n Please sai EH:n, toki voittaen valiourokset. Tuomarimme ei katsonut yhdenkään uroksen olevan ERIn arvoinen! Pinja l. CH Tres Colores Gabrielina sai sentään ERIn voittaen valionartut, mutta oli PN2 varaCACIBin kera. Gösta jatkaa "kadonneen viimeisen CACIBin metsästystä", mutta Pinja pitää pienen breikin (toivottavasti) ja palaa kehiin ensi keväänä.


09.08. Saarijärvi, erikoisnäyttely
Väsyneinä, mutta sitäkin tyytyväisempinä palasimme pitkältä reissulta Saarijärvelle. Tämän vuoden erikoisnäyttelyn amerikkalainen tuomari Sheila Polk, Tri-Ivory aussiet, oli saanut 70 aussieta arvosteltavakseen. Thyra l. CH Multi V Drover's Crown Jewel oli ROP avoimesta luokasta! PN2 oli Thyran kuuluisa äiti Pinja l. Multi CH Multi V Tres Colores Gabrielina, joka oli voittanut valionartut. PU2 oli Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed, joka oli voittanut valiourokset. 12:n koiran junioriluokan uroksissa oli ERI4 Rico l. Drover's Excalibur. Avoimissa uroksissa oli ERI3 CH Drover's Counting Sheep. Valiouroksissa oli ERI3 Gösta l. CH Drover's Attent'n Please. Avoimissa nartuissa oli ERI4 Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough. Albin l. Drover's Evrybodys Talkn sai junioriluokassa EH:n vaikka se sai upean arvostelun ainoana moitteena lisää aikaa rintakehän kehittymiseen. Drover's esitti ainoan kp:llä palkitun kasvattajaryhmän.


20.07. Ypäjällä jälleen
Vautsi vau! BIS-tuomarina oli maailmankuulu all rounder Rainer Vuorinen. Thyra l. CH Drover's Crown Jewel oli BIS 3 tosi kovassa joukossa vuoden koira kisaa johtavan bulldoggin ja kakkosena olevan westien jälkeen! Olemme aivan mykistyneitä Rainer Vuorisen kommenteista Thyrasta: Aivan ihana 2-vuotias. Hieman lisää aikaa ja se on loistava. Sillä on lähes täydellinen tapa liikkua ja se on niin samaa tyyppiä kuin se teidän blue merle narttu, onko se sen pentu? ( :-) onhan se) Mistä erityisesti pidän siinä on se, että sillä on juuri oikea vahvuus. Sillä ei ole liikaa luustoa. Kiitos kommenteista, olemme samaa mieltä :-)


19.07. Ypäjä
Päivän tuomarina oli Paavo Mattila. Oswald l. Drover's Counting Sheep oli PU2 varasertin kera. Thyra l. CH Drover's Crown Jewel oli ensimmäisen kerran avoimessa luokassa Suomessa täytettyään kaksi vuotta reilu kuukausi sitten. Thyra oli ROP saaden viimeisen serttinsä. Thyralla on näköjään oma tapansa ottaa viimeiset sertit :-) Kuten viikko sitten Virossa ravasi Thyra jälleen ykkösryhmän voittoon! WOW! Palaamme huomenna BIS-kehään kokeilemaan riittävätkö rahkeet mihinkään.


12-13.07. Viikonloppu Virossa ja 13.07 Karjaa
Taija ja Sanna matkustivat Viroon mukanaan Thyra l. Drover's Crown Jewel ja Oswald l. Drover's Counting Sheep. Reissu kannatti sillä kotiin he tulivat kahden uuden valion ja yhden ryhmävoittajan kanssa! Lauantaina oli näyttely Räpinassa, jossa aussiet arvosteli tanskalainen Gert Christensen. Oswald oli PU1 ja VSP saaden viimeisen serttinsä ja valmistui Eestin valioksi. Onnea Sanna! Thyra oli ROP saaden sertin. Sunnuntaina oli näyttely Ülenurmessa ja siellä oli tuomarina norjalainen Ralf Campbell. Oswald oli EH1, mutta Thyra pisti parastaan ja hurmasi tuomarin totaalisesti. Thyra oli ROP saaden viimeisen serttinsä ja on nyt lukuisten Voittaja-titteleidensä lisäksi EST, N CH! Thyralla oli vauhti päällä ja se ravasi ryhmässä ykkösryhmän voittoon! WOW! Samaan aikaan oli Suomessa näyttely Karjaalla. Rico l. Drover's Excalibur oli siellä ja tiukasti arvostellut Leni Finne katsoi Ricon EH1:sen arvoiseksi.


04.07. Tukholma, MV-08
153 aussieta oli ilmoitettu MV-näyttelyyn. Niinpä juniorit siirrettiin ruotsalaisen Fredrik Norgrenin arvosteltavaksi. Muut luokat arvosteli tanskalainen Ole Staunskjaer. Junioriuroksissa Albin l. Drover's Evrybodys Talkn sai ERIn ja sijoittui voittajaa vastaan käydyn tiukan kisan jälkeen toiseksi ollen luokan paras hännällinen koira. Avoimissa Sannan Oswald l. Drover's Counting Sheep sai H:n. Valioissa Gösta l. CH Drover's Attent'n Please sai EH:n ja Sannan Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed H:n. Avoimissa nartuissa Thyra l. MultiV Drover's Crown Jewel ja Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough saivat molemmat ERIn. Thyra oli lopulta valtavan luokan kuudes. Valionartuissa CH Shannon des Chemins Cathares oli ERI5 ja Pinja l. CH Tres Colores Gabrielina oli ERI6. Kasvattajaluokkia esitettiin jälleen kuusi ja Drover's tuli toiseksi ollen paras Eurooppalainen kasvattaja.


03.07. Almare-Stäket, Ruotsin päänäyttely
105 aussieta oli ilmoitettu Joni A Jonsonin, Terra-Blue, USA kehään. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja kehä oli nurmikolla, mikäs sen mukavampaa. Junioriuroksissa Albin l. Drover's Evrybodys Talkn sai EH:n. Avoimissa Sannan Oswald l. Drover's Counting Sheep sai ERIn ja sijoittui upeasti toiseksi ollen luokkansa paras hännällinen ja paras Euroopassa kasvatettu uros. Oswald sai varasertin. Valioissa Gösta l. CH Drover's Attent'n Please sai ERIn ja Sannan Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed teki lähes saman kuin Oswald saatuaan ERIn. Indy oli luokkansa kolmas ollen paras hännällinen ja paras Euroopassa kasvatettu uros! Avoimissa nartuissa Thyra l. MultiV Drover's Crown Jewel ja Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough saivat molemmat ERIn. Becky sijoittui luokassa hienosti kolmanneksi. Valionartuissa veimme parhaat sijat kun Pinja l. CH Tres Colores Gabrielina voitti luokan ja CH Shannon des Chemins Cathares tuli toiseksi, molemmat ERIn kera. Kasvattajaluokkia esitettiin kuusi. Drover's tuli toiseksi ollen paras Eurooppalainen kasvattaja.


29.06. Kiireinen kesäkuun loppu
Maailmannäyttelyn lähestyessä on kiirekin lisääntynyt rauhallisen alkukuun jälkeen. Kaikki asiat pitää saada valmiiksi reissua varten. Kaiken tämän keskellä toivotimme uudet ranskattaremme tervetulleiksi Suomeen viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä. Reippaat tyttömme, Edith ja Danka (nimi muuttuu kun Sirpa keksii uuden nimen) ovat valloittaneet luonteillaan kaikki. Lauantaina 28.6 Taija kävi Pärnun KV:ssä Göstan l. Drover's Attent'n Please ja Pinjan l. Tres Colores Gabrielina kanssa ilman menestystä. Unkarilainen Istvan Laszlo ei ihastunut Göstan ja Pinjan korviin. Sunnuntaina Taija nappasi mukaansa Thyran l. Drover's Crown Jewel ja suunta oli kohti verijälkikurssia. Sateesta huolimatta Thyra näytti metsästäville terriereille närhen munat kuinka aussie jäljestää maltilla hosumatta ja merkkasi kaadon hienosti. Oli hauska kokemus.


01.06. Tallinna KV, ESTV-08
Ruotsalainen Eva Borg oli saanut 27 aussieta arvosteltavakseen. Sannan Oswald l. Drover's Counting Sheep oli VSP saaden sertin, CACIBin ja tittelin ESTV-08! Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed voitti valiourokset päätyen sijalle PU3. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli avoimissa nartuissa ERI2 ja CH Shannon des Chemins Cathares voitti valionartut ollen PN3 varaCACIBin kera. Shannon oli tuomarin mielestä pieni!? Albin l. Drover's Evrybodys Talkn sai H:n.


30.05. Signen polvi
Signellä l. Drover's Evryboyzdream on ollut uskomattoman huono onni matkassa kuluneen kevään aikana. Signe alkoi ontua oikeaa takajalkaansa tammikuun lopussa, jolloin me tietenkin oletimme, että no niin, sillä on lonkkavika. Signe kuvattiin ja lonkat olivat hienot. Signe sai kipulääkettä ja määräyksen ottaa iisisti pari viikkoa. Kun mitään muutosta tilaan ei näkynyt varattiin Signelle uusi aika YES:iin. Tällä reissulla paljastui, että polvessa on selvä vetolaatikko, ristisiteet olivat siis vioittuneet. Signe leikattiin ja ristisiteet olivat siinä vaiheessa viittä vaille poikki. Polveen asetettiin siima ja Signe pääsi kotiin toipumaan. Kaikki on sujunut täydellisen hyvin koko kevään. Toukokuun alussa Signe aloitti YES:sissä fysioterapian, jonka lisäksi kotijumpat on tehty säntillisesti ohjeiden mukaan ja liikuntaa lisätty pikku hiljaa. Signen kuntoutuminen on ollut huippuhienoa kunnes...viime sunnuntaina Riitta soitti, että Signe ei laske jalkaansa maahan! Signe kävi näytillä YES:sissä ja polvessa tuntui taas vetolaatikko. Leikkausaika varattiin keskiviikolle ja niinhän siinä oli käynyt, että siima oli pettänyt ja nivelkierukka mennyt soseeksi. Nyt polveen laitettiin vahvempi, letitetty siima, joka on kestänyt rotikoillakin ja nivelkierukka siistittiin. Toipuminen alkaa alusta ja vain aika näyttää tuleeko Signen jalasta kunnollista vai jääkö liike epäpuhtaaksi. Joten Signeä ei nähdä kehissä vaikka sitä toiveikkaana ehdittiinkin muutamaan näyttelyyn ilmoittaa.


24.05. Helsinki KV
Harry Tast oli saanut 14 aussieta arvosteltavakseen. Albin l. Drover's Evrybodys Talkn debytoi kehissä voittaen juniori urokset EH:lla. Olemme samaa mieltä tuomarin kanssa siitä, että Albin tarvitsee lisää kehätottumusta. Veljensä Rico l. Drover's Excalibur oli EH2. Oswald l. Drover's Counting Sheep sai ensimmäisen H:nsa tuomarin halutessa Oswaldille enemmän jalkoja. Indy l. FIN, EST MVA Drover's Bath'n Brushed oli ROP saaden toisen CACIBinsa. Thyra l. Drover's Crown Jewel olisi kuulunut jonnekin Miss Bikini kisoihin, mutta onnistui voittamaan nuorten luokan nartut EH:lla. Kasvattajaluokkamme palkittiin KP:llä.


17.05. Pori
Gizmo l. Drover's Can't Help It oli ERI1 nuorten luokassa. Tuomarina oli Valentina Ivanishcheva Venäjältä.


11.05. Helsinki pk-tapahtuma ja Rauma
Marja Talvitie oli saanut 10 aussieta arvosteltavakseen Helsinkiin. Rico l. Drover's Excalibur esiintyi ensimmäistä kertaa virallisessa luokassa. Tuloksena EH2 hienon arvostelun kera toteamuksella tarvitsee paljon aikaa. Thyra l. Multi V Drover's Crown Jewel oli ROP ja onnistui kesäkampauksestaan huolimatta pääsemään jatkoon BISsissä. Samanaikaisesti Raumalla arvosteli liettualainen Kornelia Butrimova 24 aussieta. Gizmo l. Drover's Can't Help It oli ERI1 nuorten luokassa.


09.05. F-pennut eläinlääkärissä
Pennut kävivät tänään eläinlääkärissä. Kaikki saivat kaikinpuolin terveen paperit ja kellään ei ollut silmissä huomauttamista.


26.04. Lahti KV
31 aussieta oli ilmoitettu amerikkalaisen Barbara Ann Brooksin kehään. Droverseja oli kehässä neljä. Parhaiten menestyi Sannan Oswald l. Drover's Counting Sheep, joka oli nuorten luokassa ERI2 ja PU2 varasertin ja varacacibin kera. Valioluokassa Göstalle l. Drover's Attent'n Please ja Indylle l. Drover's Bath'n Brushed jaettiin EH:ta Gösta ollessa EH2 ja Indyn EH3. Thyra l. Drover's Crown Jewel oli nuorten luokassa ERI2. Göstan arvostelu on niin omaa luokkaansa, että julkaisemme sen tässä: I find him very feminine. His head is not masculine. Nice topline. Moves around the ring very well. I find his ears very incorrect which takes good head type away. No, sillehän ei voi mitään jos tämä tuomari näki Göstan tyttömäisenä, mutta sillä ei todellakaan ole rotumääritelmän vastaiset korvat!


19.04. Harstad KV, Norja ja Jyväskylä KV
Mieletön viikonloppu takana! Taija ajoi pohjois-Norjaan Göstan l. CH Drover's Attent'n Please ja Pinjan l. CH Tres Colores Gabrielina kanssa. Molemmat hurmasivat romanialaisen tuomarin Petru Muntean täysin Pinjan vetäessä pidemmän korren sen voittaessa ROPin. Gösta tyytyi VSP:hen iloisin mielin saatuaan Norjan serttinsä valmistuen Norjan valioksi. Molemmat saivat myös CACIBit. Pinja poimittiin ryhmässä kuuden parhaan joukkoon. Samanaikaisesti Jyväskylässä sijoittui Becky l. Drover's Breakthrough Päivi Eerolan kehässä PN3:ksi saaden CACIBin.


05.04. Anjalankoski, BH-koe
Gizmo l. Drover's Can't Help It suoritti BH-kokeen hyväksytysti. Tuomarina toimi Laura Mäkelä. Paljon onnea Terhi!


22.03. Kokemäki, pentunäyttely
Rico l. Drover's Excalibur oli ROP ja sijoittui ryhmässä hienosti neljänneksi. Rodun arvosteli tuomarimuutoksen jälkeen Arvi Ellmen ja ryhmän Kirsti Louhi.


20.03. Yksi on joukosta poissa
Valitettavasti yksi nartuista nukkui tänään pois. Loput seitsemän sisarusta voivat hyvin.


19.03. F-pennut syntyivät
Kielo päätti saattaa F-pennut maailmaan paria päivää laskettua aikaisemmin. Kaikki sujui nopsaan ja helposti. Lopputuloksena meillä on kolme urosta ja viisi narttua. Kaikki ovat musta trikkejä pitkillä hännillä. Kuvia tulee pian astutuksia sivulle.


15.03. Tampere KV
WOW, mikä menestys tänään! 39 aussieta oli ilmoitettu amerikkalaisen Chris Walkowiczin kehään. Ensimmäisen porukastamme kehään marssi Oswald l. Drover's Counting Sheep, joka voitti nuorten luokan urokset ERIllä. Valioissa Indy l. CH Drover's Bath'n Brushed vei voiton ja Gösta l. CH Drover's Attent'n Please tuli toiseksi, molemmat ERIn kera. PU:ssa tulikin sitten ongelma esittäjien kanssa. Satu ei päässyt mukaan Tampereelle, joten Taija ja Sanna hoitivat "sirkuksen" kaksistaan. Päätimme satsata luokkavoittajiin, joten Sanna otti Oswaldin ja Taija Indyn, mutta kuka ottaisi Göstan? Apuun tuli Korhosen Tuula. Gösta menikin Tuulan kanssa varsin mallikkaasti kunnes lopuksi tuomari päätti juoksuttaa uroksia vielä kerran yhtäaikaa ympäri. Gösta veti edellään Indyn kanssa juosseen Taijan perään niin, että pilasi liikkeensä ja tästä johtuen, sanoi tuomari, sitä ei sijoitettu PU:ssa. Indy voitti urokset saaden ensimmäisen CACIBinsa, PU2 oli jo Göstalle luokassa hävinnyt uros. Oswald sijoittui neljänneksi. Nartuissa Thyra l. Multi V Drover's Crown Jewel jatkoi uskomattomasti alkanutta vuottaan. Ainoana nuorten luokan narttuna se pokkasi ERIn. PN-luokassa Thyra ravasi ykköspaikalle saaden sertin ja CACIBin. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli avointen narttujen ERI2 ja sijoittui PN-luokassa neljänneksi. ROP:ssa Thyra vei pidemmän korren Indyn ollessa VSP. Drover's kasvattajaluokka voitti kahdesta luokasta saaden KP:n. Kiitokset avusta kehänlaidalta kalastetuille handlereille! Thyra onnistui myös hurmaamaan ryhmätuomaria päästen yhdeksän finalistin joukkoon kovatasoisessa ryhmässä.


15.03. Pieksämäki, TOKO-koe
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It tokoilivat jälleen avoimessa luokassa. Tällä kertaa tuloksena 150,5 pistettä ja kakkostulos. Tuomarina oli Ossi Harjula.


09.03. Vuoden Aussie-kisa tuloksia
Tänään oli yhdistyksen vuosikokous ja muiden asioiden ohella julistettiin Vuoden Aussie-kisan voittajat eri saroilla. Ylpeinä voimme kertoa, että "pieni-suuri-koira" Gösta l. FIN, S, EST CH Drover's Attent'n Please pokkasi itselleen Vuoden näyttelyaussie 2007 palkinnon ja Drover's oli vuoden kasvattaja. Thyra l. LVV-07 SV-07 ESTJV-07 ESTV-07 JV-07 Drover's Crown Jewel oli neljäs ja Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli viides vuoden näyttelyaussie kisassa. Kiitokset kaikille kasvattien omistajille, ilman teitä ei Drover's olisi päässyt tähän!


02.03. Helsinki, pentunäyttely
15 aussieta oli ilmoitettu salukikasvattaja Saija Juutilaisen kehään. Rico l. Drover's Excalibur debytoi kehissä voittaen oman luokkansa ja sijoittuen PU2:ksi.


23.02. Bö i Telemark KV, Norja
26 aussieta oli ilmoitettu israelilaisen Agnes Ganamin kehään. Gösta l. CH Drover's Attent'n Please oli PU2 varaCACIBin kera. Thyra l. Multi V Drover's Crown Jewel pisti jälleen parastaan ollen ROP sertin ja CACIBin kera. Ryhmässä Thyra pokkasi itselleen hienosti toisen sijan.


16.02. Kielon ultra
Kielo kävi ultrassa ja näimme useamman pennun köllivän Kielon vatsassa. F-pentue syntyy pääsiäisenä. Tiedustelut tervetulleita!


16.02. Pieksämäki, TOKO-koe
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It kisasivat tänään avoimessa luokassa tuloksena 172p. ja ykköstulos! Tuomarina oli Anne Nokelainen.


12.02. Kaihi-DNA tulos
Tänään tuli viimein Kielon DNA-tulos HSF4-tyypin kaihista. Myös Kielo l. Drover's Almost Unreal sai tuloksen ei kanna mutaatiota lainkaan. Näin ollen mikäli Kielo odottaa pentuja Indyn, Drover's Bath'n Brushed kanssa, on tuleva pentue vapaa tämän tyypin kaihista.


11.02. Kaihi-DNA tuloksia
Vihdoinkin DNA-tulokset HSF4-tyypin kaihista saapuivat. Tähän asti posti on tuonut seuraavien koirien tulokset ja kaikki ovat terveitä, ts. eivät kanna mutaatiota lainkaan: Tres Colores Gabrielina, Shannon des Chemins Cathares, Drover's Attent'n Please, Drover's Bath'n Brushed, Drover's Breakthrough, Drover's Crown Jewel, Drover's Counting Sheep ja Drover's Can't Help It. Koska Gösta ja Shannon ovat terveitä on myös E-pentueemme vapaa tästä kaihityypistä.


08.02. Terveystulos
Oswald l. Drover's Counting Sheep kuvattiin pari viikkoa sitten. Tänään tulivat vihdoinkin tulokset: lonkat A-B ja kyynärpäät 0-0!


27.01. Turku KV
37 aikuista aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen Paul Stantonin kehään. Oswald l. Drover's Counting Sheep sai EH:n korkean hännän takia. Oswald oli siis nuorissa uroksissa EH2. Valioissa Gösta l. Drover's Attent'n Please oli ERI2 sijoittuen kolmanneksi PU:ssa ja Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli ERI3 sijoittuen neljänneksi paras uros kisassa. Thyra l. MultiV Drover's Crown Jewel hurmasi tuomarin totaalisesti ja pokkasi itselleen ROP:n kera sertin ja ensimmäisen CACIBinsa. Kasvattajaluokkamme oli neljästä ryhmästä toinen KP:n kera.


12.01.2008 Tarto/Eesti
Kuusi aussieta oli ilmoitettu tanskalaisen Kitty Sjongin kehään. Oswald l. Drover's Counting Sheep sai sertin ROP:n kera ja jatkoi menestystään sijoittumalla ryhmässä hienosti neljänneksi. Kielo l. EUV-06 Drover's Almost Unreal sai H:n korviensa takia, jotka pilaavat ilmeen! 1,5-vuotta sitten Kielo oli tällä samalla tuomarilla samoine korvineen PN2!


15.12 Tukholma KV, PMV-07
50 aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen leonbergikasvattajan Petra Junehallin kehään. Tuomarilla oli mielestämme rotumme aika lailla hakusessa. Jälleen tiputettiin koiria korkeista hännistä, punaisille koirille saneltiin vaaleista silmistä, turkkia oli yhdellä sun toisella koiralla liian vähän ja eräs blue merle luokkavoittaja oli liikavalkoinen suurensuurin harmain mutaläikin varusteltuna. Meidän koirien sijoitukset olivat seuraavanlaiset. Oswald l. Drover's Counting Sheep oli nuorten luokan toinen SA:lla häviten liian korkean hännän takia töpölle koiralle. Indy l. Drover's Bath'n Brushed sai avoimessa luokassa kakkosen liian korkean hännän kannon takia ja turkki ei ollut näyttelykunnossa! Gösta l. Drover's Attent'n Please oli valioiden neljäs (ja paras hännällinen :-) ) ilman SA:ta. Göstan arvostelu jäi järjestäjille, sen sijaan meillä on valioiden viidenneksi sijoittuneen arvostelu, joten sen enempää emme tiedä mitä Göstasta sanottiin. Thyra l. MultiV Drover's Crown Jewel oli nuorten luokan toinen SA:lla häviten hännän mitalla! Pinja l. MultiCh MultiV Tres Colores Gabrielina oli pitkästä aikaa kehässä ollen valioiden toinen (ja paras hännällinen) ja PN4. Aussieille on astunut voimaan uusi FCI:n rotumääritelmä äskettäin (suomalainen käännös vielä tekemättä) ja se sanoo hännästä ja silmien väristä seuraavaa: The new FCI-standard #342/20.06.2007/G/B states about tail: straight, naturally long or naturally short. When docked (in countries where this practice is not forbidden), or naturally short, not to exceed 10cm. This same standard says about eye colour: Brown, blue, amber or any variation or combination thereof, including flecks and marbling...


09.12 Helsinki KV, V-07
56 aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen shelttikasvattajan Carin Åkessonin kehään. Oma rotunsa lienee vaikuttanut kommentteihin korkeista hännänkannoista. Oswald l. Drover's Counting Sheep oli junioreissa ERI4. Valiopojissa Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli päivän tuomarin mielestä tällä kertaa EH:n arvoinen. Gösta l. Drover's Attent'n Please oli valioiden ERI2. Thyra l. MultiV Drover's Crown Jewel keräsi itselleen jälleen yhden tittelin voitettuaan junioriluokan ja saaden JV-07 tittelin! Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough voitti avoimen luokan ja päätyi sijalle PN2 varaCACIBin kera. Kasvattajaluokkamme sijoittui kolmesta luokasta kolmanneksi KP:n kera.


08.12 Pieksämäki, TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It kävivät taas tokoilemassa. Tuloksena kolmostulos pisteillä 138,5. Tuomarina toimi Salme Mujunen.


25.11 Kirkkonummi, TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It jatkoivat kisaamista tänään. Tuloksena kolmostulos pisteillä 128,5. Tuomarina toimi Harri Laisi.


24.11 Kirkkonummi, TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It ovat olleet vauhdissa jälleen. Gizmo starttasi ensimmäisen kerran avoimessa luokassa saaden ykköstuloksen pisteillä 165 ja sijoittui näillä pisteillä luokan toiseksi. Tuomarina toimi Ossi Harjula.


17.11 Jyväskylä KV
28 aussieta oli ilmoittautunut Jaana Hartuksen kehään. Gösta l. FIN, S, EST CH Drover's Attent'n Please sai CACIBin ollen VSP. Thyra l. LVV-07 SV-07 ESTJV-07 ESTV-07 Drover's Crown Jewel oli PN2 sertin ja varaCACIBin kera. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli ERI2 avoimessa luokassa.


03.11 Tarto KV/Eesti
Vautsi mikä päivä takana. Väsyneinä, mutta onnellisina jälleen kotona. 13 aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen Kurt Nilssonin kehään. Gösta l. CH Drover's Attent'n Please putsasi pöydän ollen ROP kera CACIBin. Siskonsa Kielo l. EUV-06 Drover's Almost Unreal oli VSP sertin ja CACIBin kera. Oswald l. Drover's Counting Sheep sai jun.sertin ja oli PU4 ja sisarensa Thyra l. MultiV Drover's Crown Jewel oli PN2 juniorisertin kera ja oli myös ROP-juniori. Yhdessä nelikko muodosti kp:llä palkitun kasvattajaryhmämme. Tämä jo oli enemmän kuin olimme uskaltaneet edes toivoa, mutta Göstalla oli vauhti päällä ja sveitsiläinen paimenkoiraspecialisti Barbara Müller sijoitti Göstan toiseksi isossa ykkösryhmässä. Kasvattajaluokka pistikin sitten astetta paremmaksi ja huomasimme Sannan kanssa seisovamme ykköspallilla tanskalaisen tuomarin Leif Lehmann Jörgensenin ojennettua punaisen ruusukkeen meille. Olipa mielenkiintoinen kokemus esittää kahdestaan neljän koiran ryhmä :-)


28.10 Orimattila, TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It tekivät jälleen hienoa työtä. Alokasluokan luokkavoitto KP:n kera pisteillä 183. Tuomarina toimi Ossi Harjula.


27.10 Lahti KV
43 aussieta oli ilmoitettu israelilaisen Zvi Kupferbergin kehään. Ensimmäisenä kehään meni Oswald l. Drover's Counting Sheep, joka oli junioriluokassa toinen ERIllä. Valioissa Gösta l. Drover's Attent'n Please oli ERI3 ja PU3. Göstan arvostelussa oli jälleen uudenlainen maininta korvista: "flying ears". Valioiden neljäs ERIllä oli Indy l. Drover's Bath'n Brushed. Thyra l. Drover's Crown Jewel voitti nuorten luokan nartut EH:lla. Parhaiten tänään pärjäsi Becky l. Drover's Breakthrough, joka voitti nartut ollen VSP ensimmäisen CACIBinsa kera! Drover's esitti KP:llä palkitun kasvattajaryhmän.


20.10 Rakvere/Est
Totaalisen päätön reissu Rakvereen kannatti kuitenkin kun Gösta l. CH Drover's Attent'n Please oli VSP saaden sertin ja on nyt myös EST CH. Sisarensa Kielo l. EUV-06 Drover's Almost Unreal oli PN2 sertin kera. Onnettomien sattumien johdosta saavuimme näyttelypaikalle niin myöhään, että Oswald ja Thyra eivät ehtineet kehään. Aussiet tuomaroi puolalainen Piotr Krol.


20.10 Jyväskylä/TOKO
Terhi ja Gizmo l. Drover's Can't Help It kävivät tänään ensimmäisessä virallisessa TOKO-kisassaan. Tuloksena hieno kakkostulos pisteillä 159. Tuomarina toimi Aino Juhantalo-Kakkola.


07.10 Västerås/S
Olemme jälleen linjoilla Albinin nikkaroitua ADSL-johdon poikki lauantai-iltana :-) Terhi kävi koirineen Ruotsissa viikonloppuna. Gizmo l. Drover's Can't Help It oli viikonlopun päätähti. Lauantaina Gizmo suoritti MH-testin ja sunnuntaina oli vuorossa Västeråsin näyttely. 22 aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen Sonny Strömin kehään. Gizmo räjäytti potin saaden ensimmäisen serttinsä ROP:n kera! Paljon Onnea Terhi!


29.09 Somero, luonnetesti
Meillä on kaksi uutta valiota kun sekä Indy l. Drover's Bath'n Brushed että Wappu l. Drover's All Eyes On Me läpäisivät tänään luonnetestinsä. Molemmista tuli FIN, EST CH! Indyn pisteet olivat +148 ja Wapun +87.


27.09 Thyran kuvaustulos
Thyra l. Drover's Crown Jewel kuvattiin viime viikolla. Satu soitti tänään SKL:ään kysellen tuloksia ja Thyran lonkat ovat A-A ja kyynärpäät 0-0!


18.09 Kuvaustulos
Drover's Can't Help It ehti ensimmäisenä C-pennuista lonkka- ja kyynärkuviin. Malttamaton Terhi :-) soitti tänään SKL:ään kysellen tuloksia ja Gizmo voi jatkaa huoletta viestitreenejä: lonkat ovat B-B ja kyynärpäät 0-0!


17.09 Terveystuloksia
Tänään vietimme aamupäivän silmälääkärin vastaanotolla. Pennut ja Pinja, Thyra ja Kielo kävivät silmätarkastuksessa ja pennuille tehtiin samalla terveystarkastus. Pennut ovat terveitä aussienalkuja ja läpäisivät silmätarkastuksen huomautuksitta. Myös Pinja l. Tres Colores Gabrielina ja Thyra l. Drover's Crown Jewel läpäisivät silmätarkastuksen huomautuksitta. Kielolla l. Drover's Almost Unreal oli yksi ylimääräinen ripsi luomessa, joten se sai lausunnon distichiasis. Tyttöjen tulokset lähtivät eteenpäin Hannes Lohen kaihitutkimukseen.


08.09 Porvoo
12 aussieta oli ilmoittautunut saksalaisen Peter Machetanzin kehään. Skaala oli saksalaisen tiukka eikä ERIä jaettu liikoja. ROP oli Sannan Drover's Bath'n Brushed. PU2 sertin kera oli Drover's Counting Sheep ja PU3 oli CH Drover's Attent'n Please. MultiV Drover's Crown Jewel oli VSP sertin kera ja Drover's esitti KP:llä palkitun kasvattajaryhmän. Tässä näyttelyssä oli Royal Canin juniori kilpailu. Oswald voitti siskonsa Thyran rodun parasta junioria valittaessa ja poimittiin yhdeksän parhaan joukkoon valtavasta määrästä ROP-junioreita. Tuomarina junioriryhmässä oli Kurt Nilsson Ruotsista.


01.09 Vantaa
12 aussieta oli ilmoittautunut romanialaisen Cristian Stavarachen kehään. ROP oli CH Drover's Attent'n Please. PU2 sertin kera oli Drover's Counting Sheep ja PU3 oli Drover's Bath'n Brushed. Drover's Can't Help It oli EH2 junioriuroksissa. MultiV Drover's Crown Jewel oli VSP sertin kera ja Drover's esitti KP:llä palkitun kasvattajaryhmän.


27.08 Terveystuloksia
Aussie Openin yhteydessä järjestetyssä silmätarkastuksessa kävi neljä Drover's koiraa, jotka kaikki saivat puhtaat paperit. Samalla niistä otettiin verta Hannes Lohen tutkimukseen perinnöllisen harmaakaihin DNA:n löytymiseksi. Tilaisuudessa tutkittiin silmät seuraavilta koirilta: Drover's Bath'n Brushed, Drover's Breakthrough, Drover's Can't Help It ja Drover's Counting Sheep.


25.08 Espoo/Aussie Open 2007
WOW, mikä päivä! 151 aussieta oli ilmoitettu tämän vuoden Aussie Openiin, jonka tuomaroivat Emmy Adasiewicz (urokset, ROP-pentu, paras jälkeläisryhmä), Terra-Blue ja Joni Johnson (nartut, BIS, paras kasvattajaryhmä), Terra-Blue, molemmat USA:sta. Päivän suurin luokka oli mustat urokset, joita oli peräti 23. Drover's Bath'n Brushed ei sijoittunut, mutta Drover's Can't Help It oli hienosti neljäs. Blue merlejä uroksia oli 21. CH Drover's Attent'n Please ei sijoittunut, mutta pikkuveli Drover's Counting Sheep vei luokkavoiton voittaen urokset ja päätyen lopulta VSP:ksi! Punaisia narttuja oli 17 ja EUV-06 Drover's Almost Unreal sijoittui neljänneksi. Blue merlejä narttuja oli 16. Pisimmän korren veti MultiCh MultiV Tres Colores Gabrielina, joka oli paras narttu ja lopulta päivän BIS! Drover's All Eyes On Me ei sijoittunut, mutta EUJV-06 Drover's Breakthrough oli kolmas. MultiV Drover's Crown Jewel juoksi 16:n red merlen nartun luokassa toiseksi. Drover's voitti kasvattajaluokan seitsemästä ryhmästä ja Pinjan jälkeläisryhmä oli neljäs viidestä ryhmästä. Kiitokset kaikille upeasta päivästä ja onnittteluista!


12.08 Oslo KV/Norja
Kreikkalainen Stelios Makaritis arvosteli päivän 33 aussieta. CH Drover's Attent'n Please oli PU3 ja CH Tres Colores Gabrielina oli PN4. Pinjalla tuomarin mukaan "very big problems with the ears"! Kuvagalleria näyttelystä tulossa piakkoin.


12.08 Helsinki
Drover's Can't Help It oli EH3. Tuomarina oli Linda Jürgens Eestistä.


05.08 Turku
Sanna kävi Oswaldin l. Drover's Counting Sheep kanssa Turussa ja reissu kannatti. Oswald sai ensimmäisen serttinsä ja oli VSP. Tuomarina oli norjalainen Maija Ånestad.


30.07 E-pentue syntyi!
E-pennut syntyivät eilen. Shannonilla on kaksi blue merleä urosta ja yksi black tri narttu. Kaikki ovat pitkähäntäisiä ja väritykset ovat OK.


29.07 Vantaa
Kahdeksan aussieta oli ilmoitettu kanadalaisen Susan Badickin kehään. Päivän ainoat ERIt saivat Gösta l. CH Drover's Attent'n Please ja äitinsä Pinja l. CH Tres Colores Gabrielina. Gösta oli ROP ja Pinja VSP. Muu joukkomme keräsi jokainen saman sijoituksen EH1. Eli Drover's Counting Sheep junioriuroksissa, Drover's Bath'n Brushed avoimissa uroksissa, Drover's Crown Jewel juniorinartuissa ja Drover's Breakthrough avoimissa nartuissa. Drover's esitti myös KP:llä palkitun kasvattajaryhmän.


22.07 Hyvinkää
Tuomarimuutoksen jälkeen päivän 15 aussieta arvosteli Soile Bister. Gösta l. CH Drover's Attent'n Please voitti valiourokset ja sijoittui lopulta sijalle PU4. Thyra, LVV-07 SV-07 ESTJV-07 ESTV-07 Drover's Crown Jewel räjäytti potin ollen ROP ja saaden toisen Suomen serttinsä.


14.07 Orivesi
Tekstari toi viestin, että Tuulan Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli VSP. Päivän 17 aussieta arvosteli latvialainen Beata Petkevica.


01.07 Karjaa KV
Elina Tan-Hietalahti arvosteli tänään. Drover's Bath'n Brushed oli PU2 varaCACIBin kera, CH Drover's Attent'n Please oli PU4 ja CH Tres Colores Gabrielina oli VSP CACIBin kera.


25.06 E-pentueen odotusta
Shannon kävi ultrassa ja pentuja odotetaan heinä-elokuun vaihteessa.


17.06 Kotka KV
Kahdeksan aussieta oli ilmoitettu Hans Lehtisen kehään. Meillä oli jälleen aivan uskomaton päivä. Pinja l. Multi CH MultiV Tres Colores Gabrielina oli ROP saaden ensimmäisen CACIBinsa. Pinjan arvostelu kaikessa lyhykäisyydessään kuului: Ihana narttu. Loistavassa näyttelykunnossa. Eikä tässä kaikki. Gösta l. CH Drover's Attent'n Please oli VSP saaden myöskin ensimmäisen CACIBinsa upean arvostelun kera: Erinomainen pieni uros. Ensiluokkainen kehys. Erinomainen pää, jossa kauniit detaljit. Hyvin rodunomainen ilme. Kauttaaltaan erittäin positiivinen koira, jolla ihastuttava väri ja upeassa näyttelykunnossa. Nöyrimmät kiitoksemme! Päivän kruunasi Thyra"nnosauruksen" l. MultiV Drover's Crown Jewelin ensimmäinen Suomen sertti PN2-sijoituksen kera. Pinja poimittiin kovatasoisessa ryhmässä kahdeksan finalistin joukkoon.


10.06 Vehmaa
20 aussieta oli ilmoitettu slovenialaisen Rajko Rotnerin kehään. Gizmo l. Drover's Can't Help It voitti junioriluokan ja sijoittui PU-luokassa neljänneksi.


09.06 Jämsänkoski, erikoisnäyttely
44 aussieta oli ilmoitettu Paavo Mattilan kehään. Me olemme aivan mykistyneitä päivän menestyksestä! Pieni suuri koira Gösta l. FIN, S CH Drover's Attent'n Please oli ROP ja äitinsä Multi Ch MultV Tres Colores Gabrielina oli VSP! Oswald, Drover's Counting Sheep pli PU3 varasertin kera. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli toinen ERIn saaneista avoimen luokan uroksista ollen ERI2. Thyra l. LVV-07 SV-07 ESTJV-07 ESTV-07 Drover's Crown Jewel oli PN3 varasertin kera ja Becky, EUJV-06 Drover's Breakthrough oli ainoa ERIn saanut avoimen luokan narttu päätyen sijalle PN2 saaden viimeisen serttinsä. Drover's esitti parhaan kasvattajaryhmän. Erittäin kuuma päivä pölyisellä hiekkakentällä on takana, mutta me hymyilemme kilpaa auringon kanssa :-)


09.06 Kangasniemi
10 aussieta oli ilmoitettu Päivi Eerolalle. Terhin Gizmo l. Drover's Can't Help It oli junioriluokassa EH2.


03.06 Virkkala
Me vietimme sunnuntaita kotona, mutta Sanna ja Terhi olivat koirineen Virkkalassa. Eestiläisen Liliane Hannisten kehässä esiintyi 25 aussieta. Terhin Gizmo l. Drover's Can't Help It oli junioriluokassa ERI2 ja Sannan Oswald, Drover's Counting Sheep oli EH3. Päivän tähti oli Indy l. Drover's Bath'n Brushed, joka oli ROP saaden viimeisen serttinsä! Onnea Sanna!


02.06 Tallinna KV, ESTV-07
23 aussieta oli ilmoitettu amerikkalaisen Donovan Thompsonin kehään. Me lähdimme matkaan Pinjan pentujen kanssa ja Pinja esitti jälkeläisryhmän. Oswald l. Drover's Counting Sheep oli junioreissa ERI3. Gösta l. CH Drover's Attent'n Please sai EH:n, koska tuomari ei tykännyt ollenkaan Göstan korvista. Hänen mielestään ne olivat lähes pystyt?! ja hän ei pidä Göstan korvien tyylisistä korvista ollenkaan eikä niitä kuulemma näy USA:ssa kehissä? Thyra l. Drover's Crown Jewel oli jälleen iskussa ja voitti juniorinartut saaden tittelin ESTJV-07. Thyran persoonallinen superarvostelu on luettavissa Thyran omalla sivulla. Wappu l. Drover's All Eyes On Me voitti avonartut päätyen sijalle PN3 sertin ja varaCACIBin kera. Thyra räjäytti potin ollen VSP ja saaden taas yhden tittelin: ESTV-07. Tämä oli jo enemmän kuin osasimme odottaa, mutta Thyra jatkoi menestystään isossa kehässä ollen näyttelyn paras juniori järjettömän suuresta 80:n juniorivoittajan joukosta. Tuomarina oli Agnes Ganami Israelista. Kasvattajaluokkamme sai upean arvostelun: Toplines are wonderful. She has outstanding front samples. Excellent breedtype. Shows great promise for the future. Quality is ready. Ryhmämme ei isossa kehässä sijoittunut, mutta Pinjan jälkeläisryhmä oli RYP3 italialaisen Antonio di Lorenzon tuomaroimana.


19.05 Helsinki KV
15 aussieta oli ilmoitettu Elina Haapaniemen kehään. Gösta l. CH Drover's Attent'n Please voitti valioluokan ja sijoittui lopulta PU2:ksi saaden arvostelun, joka on täynnä superlatiiveja. Gizmo l. Drover's Can't Help It oli junioriluokan EH2 ja Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa sijoituksella ERI2. Thyra loukkasi keskiviikkona etutassunsa ja joutui jättämään tänään näyttelyn väliin.


13.05 Österbybruk KV/Ruotsi, SV-07
Matkustimme kauniiseen Österbybrukiin Ruotsin Voittaja-näyttelyyn. Tuomarimuutoksen jälkeen 34 aussieta arvosteli unkarilainen Peter Harsanyi. Gösta l. Drover's Attent'n Please oli PU4 saaden Ruotsin serttinsä ja on nyt FIN, S CH. Vajaa 11-kuinen Thyra l. LVV-07 Drover's Crown Jewel räjäytti potin ollen VSP sertin ja SV-07 tittelin kera! Tuulan Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli avoimen luokan neljäs SA:lla.


12.05 Mjölby/Ruotsi
Drover's Can't Help It l. Gizmo voitti luokkansa KP:n kera. Tuomarina oli ruotsalainen Bo Wiberg.


05.05 Helsinki/pk-tapahtuma
Ulkonäyttelykausi avattiin aurinkoisessa Tuomarinkartanossa kun 33 aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen Carin Åkessonin kehään. Tällä kertaa meillä oli vain uroksia kehässä. Junioriveljekset Gizmo ja Oswald olivat ensimmäisenä vuorossa. Gizmo l. Drover's Can't Help It sai H:n ja Oswald l. Drover's Counting Sheep oli luokan toinen ERIllä. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli ainoa nuorten luokan uros. Indy oli PU2 sertin kera.


03.05 Terveystulos
Becky l. Drover's Breakthrough kävi kuvissa pari viikkoa sitten. Tänään tulivat hienot tulokset SKL:stä: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0!


29.04 Lahti KV
26 aussieta oli ilmoittautunut ruotsalaisen Bo Skalinin kehään. Parhaiten pärjäsi Tuulan Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough, joka oli ROP sertin kera. PN2 varasertin kera oli vasta 10-kuinen Thyra l. LVV-07 Drover's Crown Jewel. Multi Ch Multi V Tres Colores Gabrielina l. Pinja voitti valionartut ja sijoittui paras narttu-luokassa neljänneksi. Uroksissa keräsimme EH:ta. Thyran veli Oswald l. Drover's Counting Sheep voitti junioriurokset EH:lla. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli ainoa nuorten luokan uros saaden EH:n. Vastaleivottu FIN CH Drover's Attent'n Please l. Gösta oli ainoa valioluokan uros ja sekin sai EH:n. Kasvattajaluokkamme (Gösta, Oswald, Thyra, Becky) palkittiin KP:lla .


28.04 Uusikaupunki/luonnetesti
Gösta läpäisi tänään luonnetestin pisteillä 208 ja laukausvarma. Gösta on nyt FIN CH Drover's Attent'n Plesase. Tuomareina toimivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


23.04 Terveystulos
Pia lähetti meiliä Ruotsista. Titzi l. Drover's Burning Heart oli käynyt silmätarkastuksessa 20.04 ja kaikki oli kunnossa.


21.04 Sillamäe/Est
Sanna kävi koirineen Virossa. Oswald l. Drover's Counting Sheep oli PU3 ja Indy l. Drover's Bath'n Brushed ei sijoittunut PU-luokassa. Tuomarina oli valko-venäläinen Irina Azen.


15.04 Helsinki, luonnetesti
Lempi l. Drover's April Love kävi tänään luonnetestissä. Hienot +170 pistettä, mutta kuten etukäteen tiedettiinkin oli Lempi laukausaltis. Tuomareina olivat Jorma Lankinen ja Lea Yli-Suvanto.


07.-08.04 Cérilly/Ranska, National
Pääsiäisloma kesäisessä Ranskassa on takana. Huikeat 323 aussieta oli ilmoitettu tähän näyttelyyn, joka tekee tästä tapahtumasta Euroopan suurimman aussietapahtuman. Lisäksi tulivat vielä pelkästään agilityyn ja paimennukseen osallistuvat koirat, joten aussieita vilisi pääsiäisviikonloppuna pienessä keski-Ranskalaisessa kylässä huimat määrät. Taijan serkku Heidi (Soft Motion's lammaskoirat), Hanna ja Taija ajoivat reissun aikana noin 5000 kilometriä mukanaan aussiet Gösta l. Drover's Attent'n Please, Wappu l. Drover's All Eyes On Me, Pinja l. Tres Colores Gabrielina, Thyra l. Drover's Crown Jewel ja Shannon (des Chemins Cathares). Pääluokat arvosteli Sheila Polk, Tri-Ivory aussiet, USA ja koska Sheila Polk jäi yllättäen leskeksi viime joulukuussa oli Jim Polkin tilalle kutsuttu shelttejä kasvattava Loes Mouchart Hollannista. Hän arvosteli pennut, junnut ja veteraanit. Lauantaina oli urosten päivä, joten kehässä kävi meidän porukoista vain Gösta, joka sai H:n, koska tuomari halusi siihen vähintään inchin lisää korkeutta. Lauantaina Gösta, Shannon ja Wappu läpäisivät Ranskan aussiekerhon luonnetestin, jonka he vaativat valionarvoon vaihtoehtoisena paimennustaipparille. Taipparin yläikäraja on 18 kk ja Thyra olikin siihen ilmoitettu, mutta koska koiria oli liikaa suhteessa käytettävään aikaan olivat ranskalaiset tylyjä ja eväsivät Thyran osallistumisen vedoten sen ikään (vasta 9kk). Thyra hoiti pettymyksen karkaamalla illalla aidan läpi mökkitiemme varrella laiduntaneiden lihasonnien tarhaan ja antoi sonni raukoille kyytiä samalla kun Taija huusi koiraa sydän kylmänä pois sonnien perästä. Silmät loistaen jalat ravassa tuli Thyra vihdoin ehjänä pois tarhasta. Sunnuntaina oli sitten narttujen vuoro. Wappu koki saman kohtalon kuin veljensä, H tuli koosta. Pinja, joka oli juuri tiputtanut karvansa parahiksi näyttelyyn, sijoittui 55:n avoimen luokan nartun joukosta viidenneksi ERIllä ja jälleen tuomari toivoi lisää kokoa: "very cute but would prefer more size". Shannon osallistui valioluokkaan ja myöskin karvanlähdön aloittaneena ei ollut oikein samassa kunnossa ranskalaissisartensa kanssa. Neljäs sija ERIllä kuuden nartun luokassa ja aivan super arvostelu. Shannonilla oli sitten riittävästi kokoa tämän tuomarin makuun. Thyra kävi pokkaamassa ERIn hienon arvostelun kera 45:n juniorinartun luokassa. Juniorien tuomari ei tehnyt "cutteja" kuten aikuisten tuomari, joten ei saatu tietoa olisiko ollut enempää jakoa. Valtavissa luokissa saisi enemmän irti arvostelusta jos tuomari tekisi "cutteja" sen sijaan, että poimii suoraan sijoittuneet. "Sileä" ERI oli siis tulos. Kotimatkalla kävimme kyläilemässä Vanillen (Drover's Aurora Borealis) kotona ja lounastimme pihalla +20 asteisessa auringonpaisteessa :-) Kuvia tulee sivuille lähipäivinä.


08.04 Lappeenranta
Gizmo l. Drover's Can't Help It oli junioreissa EH3. Tuomarina toimi Elena Ruskovaara.


31.03 Värnamo/Ruotsi, MH
Titzi l. Drover's Burning Heart kävi suorittamassa MH:n hienolla tulosrivillä: 4/4/4/4/4/5/2/2/1/1/2/3/3/1/1/1/3/1/3/1/1/3/5/2/1/3/5/2/2/4/4/4 ja laukauksista 1 eli laukausvarma. Tuomari oli sanonut Pialle testin jälkeen, että Titzi on totaalisen peloton ja laukausvarma koira.


31.03. Rakvere/Viro
Tekstari Sannalta kertoo, että Indy l. Drover's Bath'n Brushed sai sertin ollen PU2 ja Oswald l. Drover's Counting Sheep oli PU3. Tuomarina tuomarimuutoksen jälkeen oli puolalainen Elzbieta Schwalibog.


26.03. Silmätarkastus
"Putte-Possu" l. Drover's Dollars Lost kävi silmätarkastuksessa tänään ja silmät olivat kunnossa.


25.03. Tampere KV
Tanskalainen Ole Staunskjaer oli saanut 55 aussieta arvosteltavakseen. Koko arvosteluskaala oli käytössä useata hylättyä myöten. Meidän kööristä ensimmäisinä astuivat kehään 9-kuiset veljekset Gizmo l. Drover's Can't Help It ja Oswald l. Drover's Counting Sheep. Gizmo sai H:n ja Oswald EH:n. Nuorten luokassa kehässä juoksi Indy l. Drover's Bath'n Brushed, joka sai H:n. Avoimen luokan voitti Gösta l. Drover's Attent'n Please, joka sai ERIn ja sijoittui PU-luokassa viidenneksi eli se oli ensimmäinen, joka ei virallisesti sijoittunut. Koska neljä sijoitettua olivat valioita plokkasi Gösta näin itselleen viimeisen serttinsä. Isossa juniorinarttujen luokassa sijoittui 9-kuinen Thyra l. LVW-07 Drover's Crown Jewel hienosti toiseksi EH:lla. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough voitti nuorten luokan ERIllä ja sijoittui PN-luokassa neljänneksi saaden varasertin. Pinja l. Multi CH MultiW Tres Colores Gabrielina sijoittui valioissa toiseksi ja PN-luokassa kolmanneksi. Drover's esitti päivän parhaan kasvattaryhmän neljän luokan joukosta. Ryhmässä esiintyivät Gösta, Oswald, Thyra ja Becky.


18.03. Riika KV/Latvia, LVV-07
Olimme ensimmäistä kertaa Latviassa näyttelyssä. Kokemus oli erittäin positiivinen. Hyvin järjestetty näyttely tilavassa mattopohjaisessa hallissa. Juuri yhdeksän kuukautta täyttänyt Thyra l. Drover's Crown Jewel avasi näyttelyuransa räjäyttämällä potin ollen PN1 juniorisertin kera, VSP ja LVV-07! EST CH Shannon des Chemins Cathares oli Thyran jälkeen PN2 saaden sertin ja valmistui näin Latvian valioksi. Kuriositeettina mainittakoon, että ilmoittautuessa emme tieneet tuomaria ja kuinka ollakaan aikataulukirje kertoi tuomarin olevan Gunnel Holm, joka arvosteli päivän seitsemän aussieta.


05.03. Terveystuloksia
Shannon des Chemins Cathares ja Gösta l. Drover's Attent'n Please kävivät silmälääkärin vastaanotolla. Molemmilla oli terveet silmät.


04.03. Helsinki pentunäyttely
10 aussienpentua oli ilmoitettu Päivi Eerolan arvosteltavaksi. Tällä kertaa Gizmo l. Drover's Can't Help It voitti veljensä Oswaldin l. Drover's Counting Sheep. Molemmat palkittiin KP:llä. Gizmo kohtasi PU:ssa pikkupentujen luokkavoittajan, josta tuli paras uros.


25.02. Helsinki pentunäyttely ja yhdistyksen vuosikokous
Yhdeksän aussienpentua oli ilmoitettu Kirsi Niemisen arvosteltavaksi. Bernard-Pinja pentueen pojat putsasivat pöydän kun Sannan Oswald l. Drover's Counting Sheep oli ROP-pentu. Terhin Gizmo l. Drover's Can't Help It sijoittui veljensä jälkeen toiseksi luokassa saaden myös KP:n. Me taas olimme matkustaneet Jyväskylään yhdistyksen vuosikokoukseen, jossa mm. palkittiin edellisvuoden menestyjiä. Juniorimme B-pentueesta sijoittuivat hienosti Vuoden näyttelyaussie kisassa kun Tuulan Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough sijoittui toiseksi ja Sannan Indy l. Drover's Bath'n Brushed sijoittui neljänneksi. Paljon Onnea Tuula, Sanna ja Terhi!


09.02. D-pentu näki päivänvalon, koirankasvattajan onnea
Tänään tuli taas muistutus siitä, että kaikki ei aina suju kuin tanssi kun on kyseessä koirankasvatus. Kielo kävi sektiossa tänä aamuna kun ainokainen ei halunnut tulla maailmaan omin avuin. Erittäin pirteä ja potra poika on ylivalkoinen red merle täydellä hännällä. Kielo hoitaa pentuaan hyvin ja Gösta-enolla on taas lapsenvahdin virka hoidettavanaan :-)


27.01. Turku KV
Nyt on sitten vuoden ensimmäinen näyttely takana. 37 aussieta oli ilmoitettu australialaisen James Haywardin kehään. Pentuluokassa debytoivat 7,5-kuiset "Oswald", Drover's Counting Sheep ja "Gizmo", Drover's Can't Help It. Oswald sijoittui toiseksi ja Gizmo kolmanneksi. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli nuorten luokan 4. EH:lla. Pinja l. CH Tres Colores Gabrielina voitti valionartut ja sijoittui lopulta toiseksi PN-luokassa.


02.01.2007 Kielo odottaa pentuja!
Kielo, FIN MVA EUV-06 Drover's Almost Unreal kävi tänään ultrassa. Pennut syntyvät viikolla kuusi.


10.12. Tukholma KV, SV-06
Joukkomme jatkoi näyttelyviikonloppua lahden länsipuolella Tukholmassa. 53 aussieta oli ilmoitettu ruotsalaisen Sonny Strömin kehään. Parhaiten pärjäsi Pinja, FIN, S, N, DK MVA V-04,-05,-06 SV-04,-05 PMV-05 Tres Colores Gabrielina, joka oli PN3. Indy, Drover's Bath'n Brushed oli nuorten luokan neljäs ilman SA:ta ja sisarensa Titzi, Drover's Burning Heart sijoittui luokassaan toiseksi SA:lla. Pinja voitti valionartut ja Shannon des Chemins Cathares oli kolmas ilman SA:ta. Kuten aina, oli porukallamme ratkiriemukas reissu Tukholmaan :-)


09.12. Helsinki KV, V-06
WOW! Pinja, FIN, S, N, DK MVA V-04,-05 SV-04,-05 PMV-05 Tres Colores Gabrielina teki sen taas! Pinjan pennut täyttävät viikon päästä kuusi kuukautta ja "mamma" teki komean come backin kehiin, ROP ja V-06 46:n aussien joukosta. Olemme aivan mykistyneitä päivän tuomarin sanoista; tämä narttu veti katseeni itseensä heti. En voinut olla vertaamatta sitä Judyyn, tiedättehän kuka Judy on? (Kyllä :-) CH BISS BIS Bayshore Russian Roulette). Ajattelin, että nyt olen nähnyt koiran, joka liikkuu kuten Judy. Kiitos sanoistanne John Reeve-Newson, Kanada! Indy, Drover's Bath'n Brushed oli nuorten luokan toinen ERIllä ja sisarensa Becky, EUJV-06 Drover's Breakthrough sai EH:n sijoittuen toiseksi luokassaan. Valitettavasti aikataulumme ei antanut tällä kertaa myöten jäädä ryhmäkehiin.


04.12. Terveystulos
Drover's Body And Soul kävi kuvissa jokin aika sitten. Tänään saapuivat tulokset hienoin tuloksin: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0!


19.11. Jyväskylä KV ja paimennusta Kausalassa
22 aussieta oli ilmoitettu Elina Haapaniemen kehään. Becky, EUJV-06 Drover's Breakthrough oli PN3. Me vietimme päivää Kausalassa Hilun ohjauksessa paimennusta opettelemassa. Pinja, Tres Colores Gabrielina esitti parasta mitä se on tähän asti tehnyt. Kielo, Drover's Almost Unreal omasi enemmän intoa kuin taitoa. "Pentujengi" oli myös mukana. 5-kuiset sisarukset Thyra, Drover's Crown Jewel ja Oswald, Drover's Counting Sheep ja niiden kahta viikkoa nuorempi lampurikaveri "Hjallis", Soft Motion's Am I Hot Gossip näyttivät myös, että paimennusvaisto on tallella. Siinä missä aussiepennut olivat rohkeita ja räväköitä tuntui Hjallis olevan sitä mieltä, että ei kannata lähteä soitellen sotaan. Hjallis sai kehuja hyvästä etäisyydestä lampaisiin. Gizmo, Drover's Can't Help It kävi Kausalassa kaksi viikkoa sitten ja myös Gizmo osoitti vahvaa kiinnostusta lampaisiin. Kiitokset Hilulle :-)


09.10. Terveystulos
Luca l. Drover's Braveheart kuvattiin pari viikkoa sitten. Tulokset ovat hienot: lonkat A-A ja kyynärpäät 0-0!


02.10. Pakastettu sulhanen
Kielon l. Drover's Almost Unreal kylmän sulhasen kone laskeutui tänään Helsinki-Vantaan lentokentälle.


01.10. Grenoble KV/Ranska
Drover's Aurora Borealis l. Vanille kävi näytillä tänään. Venäläisen Valentina Ivanichevan kehään oli ilmoitettu 80 aussieta. Vanille sai ERIn, mutta ei sijoittunut 11:n avonartun luokassa.


29.09. Terveystulos
Drover's Beyond Belief eli Wilma kuvattiin pari viikkoa sitten. Tulokset tulivat tänään SKL:stä yhtä huonoina kuin sinne menivätkin: lonkat C-D ja kyynärpäät 1-1.


17.09. Hyvinkää
Drover's Bath'n Brushed l. Indy voitti junioriluokan ERIllä ja sisarensa Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli juniorinarttujen toinen ERIllä ja PN3. Päivän tuomarina oli tanskalainen Hans Erik Pedersen.


12.09. Terveystulos
Lisää iloisia uutisia. Titzi, Drover's Burning Heart kävi kuvissa jokunen viikko sitten. Tänään tuli vastaus Ruotsin Kennelliitosta: lonkat B-B ja kyynärpäät 0-0!


12.09. Ensimmäinen Drover's valio!
Tänään saimme SKL:stä Kielon, FIN MVA EUV-06 Drover's Almost Unreal valionarvovahvistuksen. Kielon EUV:n sertti riitti valionarvoon ilman koetulosta. Kielo teki siis historiaa olemalla ensimmäinen Drover's valio aussieissa.


10.09. Helmi muutti takaisin
Joskus elämä tuo tullessaan odottamattomia asioita. Tarkan harkinnan jälkeen Sirpa teki päätöksen, että Helmin on tässä vaiheessa parempi muuttaa meille takaisin. Helmi oli erittäin tervetullut takaisin ja me kutsumme Helmiä nyt Thyraksi, joka sillä oli jo työnimenä täällä.


09.09. Porvoo
Aamusta asti jatkunut jäätävä, myrskylukemiin yltänyt pohjoistuuli piti huolen siitä, ettei ainakaan tullut hiki. Mutta me emme valita! 30 aussieta oli ilmoittautunut eksoottiselle intialaistuomarille nimeltä Philip John. Hän ihastui totaalisesti Göstaan l. Drover's Attent'n Please, joka oli ROP saaden toisen serttinsä. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli PU2 varasertin kera. Kielo, EUV-06 Drover's Almost Unreal oli VSP ja Wappu, Drover's All Eyes On Me oli PN2. Yhdessä nelikko muodosti meidän kasvattajaryhmän, joka sai hienon arvostelun: All of them excellent quality. The blm dog is outstanding and just the right type. Black dog has good bone & substance and good add to the breed. I was pleased to award them.


03.09. Helsinki
Lena Eskills arvosteli tänään Tuomarinkartanossa. Indy l. Drover's Bath'n Brushed nappasi toisen serttinsä ROP:n kera! Drover's Again And Again l. Jonna oli avointen narttujen kolmas EH:lla.


02.09. Kausala, erikoisnäyttely
Kielo teki historiaa! Australianpaimenkoirat r.y. järjesti ensimmäisen oman erikoisnäyttelynsä serttien kera Kausalassa. Koiria oli ilmoitettu tasan 100. Urokset arvosteli Leslie Sörensen, Colorado aussiet, USA ja nartut ja ROP:n Sharon K Sparks, Dasha aussiet, USA. Meiltä osallistui kaksi urosta. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli 10:n junioriuroksen luokassa kolmas EH:lla. Gösta, Drover's Attent'n Please nappasi H:n avoimessa luokassa. Narttuja oli ilmoitettu kolme. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli 10:n juniorinartun joukosta neljäs ERIllä. Wappu l. Drover's All Eyes On Me laajensi tulosskaalaansa naappaamalla T:n. Siskonsa Kielo l. EUV-06 Drover's Almost Unreal voitti 18:n nartun avoimen luokan. Kielo jatkoi voittokulkuaan ollen PN1 ja ROP! Kiitokset järjestäjille erinomaisesti järjestetystä "erkkarista"!


25.08. Terveystulos
Drover's Bath'n Brushed kuvattiin kuukausi sitten. Tänään tulivat kauan odotetut tulokset. Indyllä on A-lonkat ja terveet kyynärpäät!


19.08. Nyköping KV ja 20.08. Norrköping KV/Ruotsi
Drover's Burning Heart oli näytillä molemmissa näyttelyissä. Tulos oli molempina päivinä sama: PN2 sertin kera! Lauantain tuomari oli ruotsalainen Nils Molin ja tänään aussiet arvosteli Sue Brune Australiasta.


20.08. Heinola
EUJV-06 Drover's Breakthrough oli VSP saaden viidennen serttinsä. Tuomarina oli Reijo Tuovinen.


18.08. Terveystulos
Ensimmäinen virallinen kuvaustulos Bid-Shannon pentueesta saapui. Drover's Breathtaking kävi kuvissa viime kuussa. Lonkat C-C ja kyynärpäät 1-0. Silmät peilattiin samalla oireettomiksi.


13.08. Oslo KV/Norja
Annika Ulltveit-Moe oli saanut 33 aussieta arvosteltavakseen. Kielo l. EUV-06 Drover's Almost Unreal oli PN2.


12.08. Ronneby KV/Ruotsi
Titzi l. Drover's Burning Heart sai ensimmäisen serttinsä oltuaan VSP. Tuomarina oli latvialainen Beata Petkevica.


05.08. Kuopio KV
Norjalainen Wera Hübenthal arvosteli 18 aussieta tänään. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli VSP sertin kera.


05.08. Riihimäki, luonnetesti
Lea Yli-Suvanto ja Lea Haanpää tuomaroivat luonnetestiä tänään. Kaikenlaista sitä on vuosien varrella tullut nähtyä luonnetesteissä alkaen hysteerisenä ympäri aluetta kesken testin juosseesta dobermannista, joka vartin kestäneen "takaa-ajon" jälkeen saatiin kiinni. Sen sijaan, että testi olisi keskeytetty jatkettiin sitä ja kyseinen dobberi päätyi hyväksyttyyn tulokseen reiluilla pisteillä. Erään koiran saatua -2p. lopputulokseksi kuuluu omistajan nauhoittamalla videolla kuinka tuomari nuivaan sävyyn sanoo, että nyt sitten soittamaan rva Kasvattajalle tuloksia! Eipä sanonut samassa testissä +174p. saaneen saman kasvattajan koiran kohdalla mitään. Ja nyt osui sitten omalle kohdalle kuinka koirasta väen väkisin tehdään laukausaltis. Kielo, Drover's Almost Unreal keräsi kasaan +86 pistettä. Sille ammuttiin asiaan kuuluvat kaksi laukausta, jonka jälkeen kaikki luulivat, että testi oli valmis. Kielo ei jalkaansa liikauttanut laukausten aikana. Rouvat tuomarit päättivätkin ampua lisälaukauksia, jotka tosin meidän mielestämme eivät aiheuttaneet Kielossa mitään enempiä reaktioita. Kielon isäntä ja perheen tytär olivat tulleet piilosta esiin kahden ensimmäisen laukauksen jälkeen ja Kielo näki heidät vetäen remmissä heitä kohti. Lopputulos, laukausaltis ja hylätty testi. Onneksi kaikki on videolla. Mukana oli myös Jonna l. Drover's Again And Again, joka suoritti testin odotetun lailla. Jonna on todella pehmeä narttu, mutta silti pisteet menivät kyllä vähän odotettua alemmaksi. Jonna läpäisi laukaukset vaikka ei käyttäytynyt yhtään Kieloa kummemmin. Heti kun saamme editoitua videon netissä julkaistavaan kuntoon laitamme pätkän Kielon laukauksista sen omalle sivulle.


01.08. Silmätarkastus
Pennut kävivät silmälääkärin vastaanotolla tänään. Kaikki läpäisivät silmätarkastuksen huomautuksitta.


30.07. Mikkeli KV
EUJV-06 Drover's Breakthrough sai kolmannen serttinsä kera ROP:n. Tuomarina oli Liliane Hanniste Virosta. Onnittelut Beckyn perheelle hienosta menestyksestä!


29.07. Räpina/Est
Shannon des Chemins Cathares oli matkaseurana Räpinaan. Tavoitteena oli saada Shannonille viimeinen Viron sertti. Shannon toi kotiin vähän enemmänkin kun ruotsalainen Yvonne Brink piti Shannonista niin paljon, että ROP:n (ja viimeisen sertin) jälkeen hän teki Shannonista myös ryhmävoittajan!


23.07. Mäntsälä
Drover's Bath'n Brushed oli PU3 ja EUV-06 Drover's Almost Unreal oli PN2. Drover's All Eyes On Me oli EH2 ja Drover's Again And Again EH3. Päivän tuomari oli Kitty Sjong Tanskasta.


22.07. Saarijärvi
Hilkka Salohalla arvosteli aussiet tänään. Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli EH1.


16.07. Helsinki
Tänään oli vähintäänkin mielenkiintoinen päivä Tuomarinkartanossa kun australialainen partiskasvattaja Gillian Crunchey arvosteli rotumme. Hänelle oli selvästi vaikeata ymmärtää aussien häntää ja moni koira sai H:n liian korkeasta hännästä. Meillä oli neljä koiraa kehässä, joista H:n nappasivat Drover's Bath'n Brushed, Drover's Attent'n Please ja Drover's Again And Again. Drover's All Eyes On Me onnistui saamaan EH:n ja sijoittui avoimissa nartuissa toiseksi.


15.07. Laukaa
Becky l. EUJV-06 Drover's Breakthrough oli EH1. Tuomarina oli Leni Nousiainen.


09.07. Karjaa
Garry Newton USA:sta oli saanut 30 aussieta arvosteltavakseen. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli junioreissa ERI3. Wappu l. Drover's All Eyes On Me näytti olevansa nimensä veroinen voittaen ROP:n viimeisen sertin kera. Nyt odottelemme sopivaa luonnetestiä ja toivomme läpäisyä, jotta valionarvo astuu voimaan.


08.07. Tvååker/Ruotsi
Israelilainen Agnes Ganami oli saanut 14 aussieta kehäänsä. Titzi l. Drover's Burning Heart oli PN3.


02.07. Porvoo
Latvialainen Beata Petkevica arvosteli päivän 19 aussieta. Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli PU2 varasertin kera. Gösta, Drover's Attent'n Please ei ollut ollenkaan tämän tuomarin makuun ja pokkasi H:n. Siskonsa Wappu, Drover's Alll Eyes On Me oli PN2 varasertin kera.


18.06. Forssa
Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta kuumassa Forssassa kruunaten hienon menestyksen. Päivän ROP oli Kielo, Drover's Almost Unreal ja VSP ensimmäisen serttinsä kera oli Indy, Drover's Bath'n Brushed. PU2 varasertin kera oli Gösta, Drover's Attent'n Please. Rodun arvosteli Gunnel Holm.


17.06. Kolme pentua jäljellä
Pienempi mustista uroksista ei jaksanut taistella. Jäljellä oleva trio voi sitäkin paksummin.


15.06. C-pentue näki päivänvalon!
Pinja synnytti neljän pennun pentueen! Meillä on kolme urosta ja yksi narttu. Ensimmäiset kuvat pian astutuksia sivulla.


10.06. Helsinki KV/EUV-06
Päivi Eerola oli saanut 33 aussieta arvosteltavakseen Euroopan Voittaja-näyttelyyn Helsinkiin. Ensimmäisenä porukastamme astui kehään juniori uroksissa Indy l. Drover's Bath'n Brushed, joka sai ERIn, mutta ei tällä kertaa sijoittunut. Gösta l. Drover's Attent'n Please sijoittui toiseksi ERIllä avoimessa luokassa. Nartuissa oli ensimmäisenä vuorossa Becky l. Drover's Breakthrough, joka räjäyttikin potin voittaen luokan ERIllä ja saaden tittelin EUJV-06! Avoimissa nartuissa esitimme kaksi koiraa. Punapää-Kielo jatkoi voittokulkuaan voittaen luokan ERIllä ja Beckyn ja Indyn äiti Shannon des Chemins Cathares sijoittui hienosti kolmanneksi ERIllä. Kielo voitti myös viimeisen serttinsä ja sai tittelin EUV-06! Esitimme kasvattajaluokan, jossa kaikki koirat oli palkittu ERIllä ja sijoituimme kahdesta ryhmästä toiseksi KP:n kera. Kiitos taas kaikille ratkiriemukkaasta päivästä!


04.06. Mänttä
Elena Ruskovaara arvosteli tänään Mäntässä. Drover's Breakthrough eli Becky oli PN2 varasertin kera.


03.06. Tallinna KV/Viro
Shannon des Chemins Cathares kävi näytillä Tallinnassa. Tosi "täydellisesti" ajoitetun karvanlähdön johdosta se antoi tasoitusta muille. Tuomari ei kuitenkaan ollut täysin vakuuttunut siitä, että sileäkarvainen aussiekin voisi olla kiva :) Shannonin upeat liikkeet riittivät PN2 sijalle vaikka karva puuttuukin. Tuomarimuutoksen jälkeen 18 aussieta arvosteli Soile Bister.


25.05. Bjuv/Ruotsi
Drover's Burning Heart "Titzi" oli taas näyttelyssä. Juniorinarttujen toinen sija KP:n kera oli tuloksena. Tuomarina oli ruotsalainen Bo Wiberg.


21.05. Hässleholm KV/Ruotsi
Drover's Burning Heart "Titzi" oli tänään näyttelyssä. Juniorinarttujen luokkavoitto KP:n kera oli tuloksena. Tuomarimuutoksen jälkeen oli rodun tuomarina ruotsalainen Birthe Larsen-Rosvall.


21.05. Helsinki KV
Kaksi Drover's koiraa jaksoi käydä näytillä myös tänään. Ruotsalainen Anders Lyrholm oli päivän tuomarina. Drover's Bath'n Brushed l. Indy oli PU2 varasertin kera. Indy hävisi sertin, koska se oli tuomarin mielestä lievästi ylipainoinen. Drover's April Love l. Lempi esiintyi hienosti nuoren omistajansa esittämänä saaden sijoituksen EH2 avoimissa nartuissa.


20.05. Järvenpää, Aussie Open
Upea päivä takana. Leijumme pilvissä "Kielon", Drover's Almost Unreal räjäytettyä potin ollen ROP! Peräti 150 aussieta osallistui tähän epäviralliseen näyttelyyn, joka vuosittain kerää koko joukon aussieita hakemaan arvostelua pitkäaikaisilta kasvattajatuomareilta. Joka vuosi tasaiseen kasvaneiden osallistujamäärien johdosta oli yhdistys viisaasti kutsunut uroksille ja nartuille omat tuomarinsa ja niinpä näyttelyssä nähtiin uroksia ja jälkeläisluokkia tuomaroimassa Melinda Gann (After All aussiet, USA) ja nartut, ROP:n, ROP-pennun ja kasvattaluokat arvosteli aviomiehensa Rick Gann. Kielo siis voitti punaiset nartut ja jatkoi voittokulkuaan ROP:iin asti. Äitinsä "Pinja", Multi Ch Tres Colores Gabrielina voitti blue merlet nartut, "Becky" eli Drover's Breakthrough oli blue merle narttujen kolmas ja "Wappu" eli Drover's All Eyes On Me oli blue merle narttujen neljäs. "Lempi", Drover's April Love osallistui myös blue merleihin narttuihin saaden mukavan arvostelun. Mustissa nartuissa esiintyivät "Vilma" eli Drover's Breathtaking ja "Jonna" eli Drover's Again and Again. Molemmat saivat hienot arvostelut, mutta tarvitsevat lisää itseluottamusta. Urosten kehässä oli ensin "Indyn", Drover's Bath'n Brushed vuoro. Indy sijoittui hienosti mustissa uroksissa toiseksi. "Gösta", Drover's Attent'n Please osallistui päivän suurimpaan luokkaan, peräti 25 koiraa keränneeseen blue merle urosten luokkaan ja sijoittui siinä kolmanneksi. Seitsemästä kasvattajaluokasta tuomarimme valitsi voittajaksi Drover'sin. Kiitokset kaikille mukavasta päivästä ja erityiskiitokset kasvattien omistajille, jotka toitte koirianne näytille koleasta ja välillä, varsinkin iltapäivästä asti jatkuneesta sateisesta säästä huolimatta :-)


14.05. Hamina
Aussieilla oli tuomarinmuutos ja kehään astui Jaana Hartus. Drover's All Eyes On Me "Wappu" oli VSP saaden sertin. "Valitettavasti" Wapulla on jo sertti Hartukselta, joten tämä ensimmäinen sertti 2-vuotis päivän jälkeen ei astu voimaan.


10.05. Bernard ja Bianca, eikun Bernard ja Pinja
Pinjan pääsiäistreffit komean Bernardin kanssa onnistuivat odotusten mukaan. C-pennut syntyvät 17.06. Lisää infoa linkissä astutuksia.


07.05. Suolahti
Drover's Breakthrough eli Becky pokkasi toisen serttinsä VSP:n kera. Tuomarina oli Elena Ruskovaara.


06.05. Lund/Ruotsi
Titzi eli Drover's Burning Heart oli näytillä tänään. Tuloksena junioriluokan voitto KP:n kera. Tuomarina oli norjalainen Rodi Hübenthal.


23.04. Lahti KV
Vasta 11,5-kuiset sisarukset Indy ja Becky kävivät näytillä Lahdessa. Indy, Drover's Bath'n Brushed oli junioriluokassa ERI2 ja sijoittui PU4:ksi. Sisarensa Becky, Drover's Breakthrough pisti paremmaksi saaden ensimmäisen serttinsä ollen VSP! 28 aussieta arvosteli slovenialainen Rajko Rotner.


26.03. Bergen KV/Norja
Järjettömän pitkä ajomatka huonoilla norjalaisteillä vuorten yli Norjan länsirannikolla sijaitsevaan kauniiseen Bergeniin kannatti. Tuliaisina sertti ja CACIB kera ROP:n ja Pinja, Tres Colores Gabrielina on nyt myös N MVA. Tuomarina oli norjalainen Wera Hübenthal.


18.03. Tampere KV
Belgialainen Salvatore Giannone arvosteli 53 aussieta tänään. Shannonin pennut debytoivat junioriluokassa hienoin sijoituksin. Sannan Indy l. Drover's Bath'n Brushed oli 15:n koiran luokassa toinen ja Vilman Luca l. Drover's Braveheart, joka oli ensimmäisessä näyttelyssään oli yksi kuudesta ERIn saaneesta juniorista. Indy sijoittui PU-luokassa neljänneksi. Hienoa pojat! Tuulan Becky l. Drover's Breakthrough oli myös ensimmäisessä näyttelyssään ja sijoittui 10:n juniorinartun luokassa neljänneksi ERI:llä. Kielo l. Drover's Almost Unreal oli kahden nartun nuorten luokassa toinen ERI:llä. CH Tres Colores Gabrielina sai ERI:n, mutta se oli päivän tuomarin mielestä liian pieni, joten Pinja jäi sijoittumatta luokassaan! Drover's esitti ensimmäisen kasvattajaluokkansa, joka tuli kolmesta luokasta toiseksi, mutta ei yllättäen saanut KP:tä vaikka jokainen koira oli saanut ERI:n=valionarvoinen.


14.03. Terveystuloksia
Kävimme tänään silmälääkärin vastaanotolla. Pinja (Tres Colores Gabrielina), Gösta (Drover's Attent'n Please) ja Kielo (Drover's Almost Unreal) sekä kaksi lampuriamme saivat kaikki puhtaat paperit.


12.03. Pinja on Vuoden näyttelyaussie 2005!
Nyt kun yhdistyksen vuosikokous on pidetty on meillä vihdoin "lupa" julkistaa, että Pinja voitti vuoden näyttelyaussie 2005 kilpailun ja tyttärensä Kielo tuli kolmanneksi!


15.01.2006 Lahti, ryhmis 1&2 ja pentunäyttely
Vuoden ensimmäinen näyttely ja mikä aloitus! 33 aikuista aussieta oli ilmoittautunut Marja Talvitien kehään ja seitsemän pentua Lena Eskillsin arvosteltavaksi. Gösta eli Drover's Attent'n Please räjäytti potin ollen ROP kera ensimmäisen serttinsä ja sijoittumalla ryhmässä toiseksi! Wilma eli Drover's Beyond Belief esiintyi viimeistä kertaa pentuluokassa ollen ROP-pentu ja sijoittumalla penturyhmässä kolmanneksi.


18.12 Helsinki KV, PMV-05
Tänään oli vuorossa toinen päivä SKL:n jättiurakasta järjestää "tuplavoittajanäyttelyt". 50 aussieta oli ilmoittautunut portugalilaisen Pedro Sanchez Deleruen kehään. Meiltä osallistuivat Gösta, Kielo ja Pinja. Gösta, Drover's Attent'n Please teki kotimaan debyyttinsä voittamalla nuorten luokan arvosanalla erinomainen (no, Gösta oli ainoa nuori uros:-)). PU-luokassa Gösta pääsi kuuden finalistin joukkooon ja sai varasertin. Punapääsiskonsa Kielo, Drover's Almost Unreal ei ole ollut kehissä sitten toukokuun ja tekikin aikamoisen comebackin. Satu esitti Kielon kun kerta oli sen vahingossa ilmoittanut "isojen tyttöjen" luokkaan, eli avoimeen:-) Luokassa oli peräti 10 narttua, mutta Kielo peittosi muut voittaen luokan ja sijoittumalla lopulta PN:ssä kolmanneksi sertin kera. Göstan ja Kielon äippä Pinja, Tres Colores Gabrielina oli todellisella showtuulella ja kiiti kehässä kuin parempikin saksanpaimenkoira ja ainakin omaksi ilokseen voitti nartut ja lisäsi titteleitään taas yhdellä: PMV-05. ROP:ssa veti tanskalaisomistuksessa oleva jenkkituonti Gefion's Chronicle pidemmän korren. Pinja kantoi myös kortensa kekoon Tres Colores-kennelin voittaneessa kasvattajaryhmässä.


17.12 Helsinki KV, V-05
Tänään oli ensimmäinen päivä SKL:n jättiurakasta järjestää "tuplavoittajanäyttelyt". 44 aussieta oli ilmoittautunut kotimaisen Lena Eskillsin arvosteltavaksi. Me olimme ilmoittaneet vain Pinjan eli Tres Colores Gabrielina, joka sitten keräsikin jälleen yhden tittelin ennestäänkin pitkään titteliriviinsä. Pinja oli VSP ja on nyt myös V-05.


10.12 Tukholma KV, SV-05
Mieletön näyttely, mieletön menestys myös muille suomalaisille! 36 aussieta oli ilmoittautunut norjalaisen Frank Christiansenin kehään. Ensimmäisenä kehään marssi debyyttinsä tehnyt "Gösta" eli Drover's Attent'n Please. Gösta miellytti tuomaria kovin ja olikin pitkään seitsemän koiran luokan kärjessä, mutta joutui loppumetreillä luovuttamaan voiton sijoittuen toiseksi SA:n kera. Hieno avaus! Ranskattaremme Shannon des Chemins Cathares hoiti homman kotiin avoimessa luokassa ja Pinja l. Tres Colores Gabrielina voitti valionartut. PN-luokassa Pinja otti kärkipaikan saaden jälleen uuden tittelin, SV-05 ja Shannon sijoittui valioiden jälkeen neljänneksi saaden sertin! ROP:ssa