Main
Pääsivu
Tulokset / Uutiset
Historia
Tres Colores Gabrielina
Shannon des Chemins Cathares
Danka Red NBT de l'Oree des Charmois
Drover's Dream de l'Oree des Charmois
A-pentue
B-pentue
C-pentue
D-pentue
E-pentue
F-pentue
G-pentue
H-pentue
I-pentue
J-pentue
K-pentue
L-pentue
M-pentue
N-pentue
O-pentue
P-pentue
Q-pentue
R-pentue
S-pentue
T-pentue
U-pentue
V-pentue
Treenikuvia
Näyttelyhetkiä
Aussie Open 2006
Ranskan National 2007
Pentukuvia
Astutuksia
Koiranelämää
Satu arvostelemassa
Linkit
Galleria
Yhteystiedot
Historia

Australianpaimenkoira rotuna on kiinnostanut meitä jo vuosien ajan. Ensin rotua ihailtiin kuvissa ja lehtien artikkeleissa. Ajatuksena oli, että vielä jonain päivänä meillä on aussie! Vuodet vierivät vanhaenglanninlammaskoirien parissa. Ensimmäisen "elävän" australianpaimenkoiran kohtaaminen kolahti siinä määrin, että päätös aussien hankkimisesta sai vain lisää varmuutta. Tämä koira oli ruotsalaisomistuksessa oleva USA:n tuonti red merle uros FIN, DK CH SV-94,-98,-99 NORDV-95,-99 KBHV-98,-99 Gefions Khount Down. Vuosi taisi olla jotain -95,-96 kieppeillä ja näyttely joku kesäisistä ulkonäyttelyistä. Katselimme ryhmäkehää ja siellä se oli. Upeasti liikkuva, terverakenteinen, kaunis koira, jolla oli rauhallinen ilme.

Halusimme rodun, joka olisi perinnöllisten sairauksien osalta terveempi kuin vanhaenglanninlammaskoira ja hieman vähemmän karvainen, mutta omaisi kuitenkin paimenkoiran ihanan luonteen. Internetin kautta aloimme seurata aussiemaailman tapahtumia ja eri kenneleiden koirat ja kasvatustyö tulivat yhä tutummiksi. Samalla kypsyi ajatus siitä, minkä tyyppisestä koirasta pidämme. Usein kävi niin, että kun joku koira pisti silmään, osoittautui se joksikin niiden muutaman kennelin kasvatiksi, joihin olimme silmämme iskeneet. Typistettyjen koirien näyttelyttämiskiellon tultua Suomeen rupesimme ajattelemaan, että turha lähteä merta edemmäs kalaan, koska Suomesta löytyi kasvattaja, joka työskenteli näiden linjojen parissa, joihin olimme ihastuneet. Näin meillä olisi itse mahdollisuus valita tuleva pentumme, eikä tarvitsisi ostaa sikaa säkissä. Meillä on kuitenkin aina ollut periaate, että yhtään koiraa emme hanki, jos emme pidä sen molemmista vanhemmista. Näimme sekä "Clintonin" että "Inkan", joiden sukutauluissa olevista koirista myös pidimme näyttelyissä ja kun nämä saivat yhdessä pennut oli kiinnostus herännyt. Vihdoin, lokakuussa -01, saapui ensimmäinen, mutta ei takuulla viimeinen, aussiemme "Pinja" eli Tres Colores Gabrielina taloon.

"Pinja" sai ensimmäiset pentunsa 29.04.2004 ja niistä Drover's Attent'n Please eli "Gösta" jäi kotiin. Pinjan toisesta pentueesta 15.06.2006 jäi kotiin pentueen ainoa narttu "Thyra" eli Drover's Crown Jewel. Shannon sai 29.07.2007 pennut Göstan kanssa ja kotiin jäi Albin eli Drover's Evrybodys Talkn. Keväällä 2008 aloimme etsimään red trikkiä NBT narttupentua. Löysimme Ellen Ranskasta. Ellen kasvattaja tarjosi meille red merleä narttupentua johon ihastuimme välittömästi. Niinpä myös Edith tulisi muuttamaan Suomeen. Tytöt saapuivat Helsinki-Vantaan kentälle kesäkuun lopussa 2008. Edith asuu meidän ilonamme ja Elle viihdyttää Kieloa, Drover's Almost Unreal.

Enemmän 37-vuotisesta koiramaisesta historiastamme on luettavissa vanhaenglanninlammaskoirien sivuilla linkistä historia.

Satu alkoi arvostella 1993 ja omaa oikeudet 17:lle paimenkoiraryhmän (FCI 1) rodulle ja tiibetinterriereille FCI ryhmästä 9.