Main
Pääsivu
Tulokset / Uutiset
Historia
1970-luku
1980-luku
1990-luku
2000-luku
Nousevat tähdet
Näyttelyhetkiä
Pentukuvia
Koiranelämää
Paimennuskuvia
Uintikuvia
Historiallisia kuvia
Satu arvostelemassa
Mielestäni
Galleria
Tulokset / Uutiset
22.11.2014 R.I.P. Ansa
Ansa l. CH Drover's Visual Effect jouduttiin lopettamaan eilen 11 vuoden 1 kuukauden iässä kun sen takapää heikkeni äkillisesti. Ansa eli pitkään Jaanan luona seuranaan Helinä-lampuri. Kiitokset Jaanalle Ansan hyvästä hoidosta! Ansa oli yksi viimeisestä lammaskoirapentueestamme.


27.12.2013 R.I.P. Kerttu
Kerttu l. C.I.B. Drover's Verbal Acrobat sairastui vakavasti Tapaninpäivänä ja vietti seuraavan yön YES:n teho-osastolla. Aamun tarkemmat tutkimustulokset osoittivat, että oli vain yksi järkevä päätös jäljellä, joten Riitta ja Matti antoivat Kertun nukahtaa ikiuneen. Kerttu oli kuollessaan 10 vuotta 2 kk vanha ja se oli yksi meidän viimeisestä lammaskoirapentueesta.


19.08. Tallinna KV, Viro/BaltV-12
Kerttu l. C.I.B. Drover's Verbal Acrobat voitti veteraaninartut saaden tittelin BALTVV-12 ja oli VSP-veteraani. Tuomarina oli Gunilla Skallman, Ruotsi.


28.04. Lahti KV
Kerttu l. C.I.B. Drover's Verbal Acrobat oli PN3 ja ROP-veteraani. Tuomarina oli Nina Janger.


21.01.2012 Turku KV
Viimeinen lammaskoirapentueemme täytti kahdeksan vuotta viime lokakuussa. Kerttu l. C.I.B. Drover's Verbal Acrobat debytoi veteraaniluokassa tänään ollen ROP-veteraani.


05.04.2011 Sören in memoriam
Saimme tänään suru-uutisia sillä Sören l. FI, NO, DK CH Drover's Upon Request nukkui tänään pois lähes 12-vuotiaana. Sören muutti 10 vuotta sitten Kurjen perheeseen Luvialle huonojen lonkkiensa takia. Lonkistaan huolimatta Sören eli pitkän lampurin elämän. Kiitokset Jarmolle ja muulle perheelle kun tarjositte aikoinaan Sörenille kodin ja osanottomme suruunne.


21.07.2010 Silmätarkastus
Helli l. C.I.B. Drover's Very Best kävi silmätarkastuksessa puhtain paperein.


11.10. Somero, luonnetesti
Helli l. C.I.B. Drover's Very Best ja Kerttu l. C.I.B. Drover's Verbal Acrobat kävivät luonnetestissä tänään. Molemmat läpäisivät testin täysin samoin pistein; +110p. Kerttu oli laukausvarma ja Helli laukauskokematon. Tuomareina toimivat Sirkka Lempinen ja Carita Koskinen.


21.09. DNA tulos
Tänään saimme hienoja uutisia Heidiltä, joka oli lähettänyt Hellistään (C.I.B. Drover's Very Best) näytteen Belgiaan Liegen yliopistoon jo keväällä. Pitkä odotus kannatti sillä tänään tuli hienoja uutisia; Helli on terve eikä kanna PCD:tä. PCD l. Primary Ciliary Dyskinesis, suomeksi primaarinen siliaarinen dyskinesia l. keuhkojen värekarvojen liikkumattomuus on lammaskoirilla perinnöllinen sairaus, joka iskee yleisimmin pentuihin ja johtaa hoitamattona koiran kuolemaan. Ajoissa aloitettu antibioottikuuri voi pelastaa koiran, mutta takuuta siitä ei ole. Tautiin menehtyneet koirat ovat olleet pääsääntöisesti pentuja, mutta jopa 5-vuotias on menehtynyt PCD:hen. Myös Heidin muut koirat olivat terveitä, taisivat olla ensimmäiset suomalaiskoirat, joista DNA on lähetetty. Onnittelut Heidille terveistä koirista :-)


30.08. Fiina in memoriam
Saimme suruviestin Jaanalta ja Harrylta, että Fiina l. CH Drover's Unique Fenfire on eilen siirtynyt autuaammille lammaslaitumille. Fiina oli melkein 10 vuotta 4kk vanha.


02.08. Tuomaala, erikoisnäyttely
Helli l. INT CH Drover's Very Best oli ERI4 13:n valionartun luokassa. Tuomarina oli saksalainen Mark Wibier, Sweet Expression's kennel.


20.06. Nipa in memoriam
Juhannuksen alla saimme suruviestin, että Nipa l. Drover's Undercover Cop oli nukkunut pois 10 vuoden ja yhden kuukauden iässä. Osanottomme Nipan perheen suruun.


13.-14.06. Riika KV, Latvia
Kerttu l. CH Drover's Verbal Acrobat vietti viikonlopun Latviassa. Lauantaina tuloksena PN2 varacacibin kera. Tuomarina oli Marion ten Cate Hollannista. Sunnuntaina sitten natsasi ja Kerttu oli VSP CACIBin kera ja valmistui intiksi. Tuomarina oli Philip John Intiasta.


01.06. Silmätarkastus
Kerttu l. CH Drover's Verbal Acrobat kävi silmätarkastuksessa tänään. Tuloksena puhtaat silmät.


24.05. Österbybruk KV, Ruotsi
Helli l. INT CH Drover's Very Best oli PN2. Tuomarina venäläissyntyinen Suomeen asettunut Irina Poletaeva.


06.04. Viljami in memoriam
Jälleen saimme suruviestin. Viljami l. CH Drover's Special Edition siirtyi paimentamaan taivaan lampaita reilun 11:n vuoden iässä. Osanottomme Mäenpään perheelle.


24.03. Silmälausunto
Helli-hemuli l. INT CH Drover's Very Best kävi silmälääkärissä tänään. Kaikki oli kuten olla pitääkin.


17.03.2009 Valma in memoriam
Tekstari aamulla toi ikäviä uutisia. Riitta ja Matti olivat jättäneet hyvästit Valmalle l. CH Drover's Unforgettable. Valma olisi täyttänyt toukokuun alussa 10 vuotta.


22.11. Jyväskylä KV
9,5-vuotias Fiina l. CH Drover's Unique Fenfire oli ROP-veteraani ja PN4. Päivän tuomarina oli Francisco Salvador Janeiro Portugalista.


16.11. Riika KV, Latvia
Kerttu l. CH Drover's Verbal Acrobat oli ROP kera sertin ja CACIBin ja on nyt myös Latvian valio. Päivän tuomarina oli Dennis Kuzelj Sloveniasta.


05.10. Lassi in memoriam
Lisää suru-uutisia tälle viikonlopulle. Merja soitti ja kertoi, että Lassi l. Drover's Reality Bites on tänään nukkunut pois korkeassa 12 vuoden 9 kuukauden iässä.


03.10. Tupsis in memoriam
Tupsis l. CH Drover's Untamed Heart nukkui tänään yllättäen pois 9,5 vuoden iässä. Tupsiksella oli niin paha kohtutulehdus, ettei leikkauskaan olisi enää auttanut. Osanottomme Leenan suureen suruun.


28.09. Eckerö KV
Fiina l. CH Drover's Unique Fenfire oli oli PN3 ja ROP-veteraani. Tuomarina toimi portugalilainen kasvattajatuomari Pedro Sanchez Delerue.


26.07. Pori KV
Siitä on aikaa kun Fiina l. CH Drover's Unique Fenfire oli viimeksi kehässä. Tänään Fiina debytoi veteraaniluokassa ollen PN3 ja ROP-veteraani. Tuomarina toimi Frances Hickey Irlannista.


19.04. Harstad KV, Norja
Kerttu l. CH Drover's Verbal Acrobat räjäytti potin Norjassa ollen ROP kera sertin ja CACIBin. Kerttu on nyt myös N CH! Tuomarina toimi Leni Finne.


17.04. Loppan in memoriam
Kyynelsilmin sanoimme hyvästit Loppanille tänä aamuna. Loppan l. INT, FIN, S, N, DK CH V-00,-01, V-02, SV-02, NORDV-03 Drover's Snow Princess eli 10 vuotta 3 kk vanhaksi. Loppanin takapää heikkeni äkillisesti kuluneen viikon aikana ja kun kipulääkkeetkään eivät auttaneet ei ollut kuin yksi ratkaisu jäljellä.


23.02. Bö i Telemark KV, Norja
Helli l. INT CH Drover's Very Best oli ROP sertin ja CACIBin kera ja on nyt myös N CH. Tuomarina oli Agnes Ganami Israelista. Ryhmässä Helli poimittiin hienosti kuuden parhaan joukkoon.


16.02. Masi in memoriam
Saimme suru-uutisen Päivi ja Kari Viinaselta. Heidän Masi, FIN, EST CH FIN TVA Drover's Right On Target nukkui tänään pois 12 vuoden yhden kuukauden ja kahden viikon iässä. Osanottomme.


04.02. Ansa muutti Helinän kaveriksi
Ansa, CH Drover's Visual Effect muutti Sipooseen Jaanan ja Helinän kaveriksi viime lauantaina. Helinä on Ansan siskontyttö Soft Motion's All Untamed. Jaana oli hakenut Helinälle kaveria jo jonkin aikaa ja me taas olimme puhuneet, että jos löydämme Ansalle uuden kodin, jossa meno on vähän rauhallisempaa niin olisimme valmiita luopumaan Ansasta. Vaikka Ansan lonkat ovat "vain" C:t niin ne vaivaavat sitä niin, että railakas meno pihalla aussielauman perässä aiheutti sille toistuvasti kipuilua. Viime lauantaina tapasimme Jaanan ja Helinän Puolarmaarissa ja koska tytöt olivat heti kavereita otti Jaana Ansan samantien matkaan. Viikonloppu on sujunut loistavasti. Me olemme onnellisia siitä, että Ansa sai uuden hyvän kodin ja Jaana on onnellinen Ansasta :-)


27.01. Turku KV
Marja Talvitie oli saanut 19 lampuria arvosteltavakseen. Helli l. INT CH Drover's Very Best oli ROP. Sisarensa Kerttu l. CH Drover's Verbal Acrobat oli PN2 saaden CACIBin. Helli poimittiin ryhmässä 10 parhaan joukkoon.


22.01. Terveystulos
Helli l. Drover's Very Best kävi silmätarkastuksessa. Silmät olivat kirkkaat!


16.01.2008 Loppan 10 vuotta!
Huushollimme ehdoton matriarkka Loppan l. KANS, FIN, S, DK, N MVA V-00,-01 NV-02 SV-02 PMV-03 Drover's Snow Princess täyttää tänään 10 vuotta!


15.12. Tukholma KV, PMV-07
20 lampuria oli ilmoitettu tanskalaisen Charlotte Höierin kehään. Helli l. CH Drover's Very Best oli PN4.


09.12. Helsinki KV, V-07
27 lampuria oli ilmoitettu Hans Lehtisen kehään. Kerttu l. CH Drover's Verbal Acrobat ja Helli l. CH Drover's Very Best esiintyivät valioluokassa. Kerttu sai ERIn ja Helli voitti valionartut sijoittuen lopulta sijalle PN3.


12.08. Oslo KV/Norja
Kreikkalainen Stelios Makaritis arvosteli 12 lammaskoiraa. Helli l. INT CH Drover's Very Best oli PN2.


29.07. Vantaa
Kahdeksan lammaskoiraa oli ilmoitettu kanadalaisen Susan Badickin kehään. Helli l. INT CH Drover's Very Best oli ROP. Viljamin l. CH Drover's Special Editionin tytär Emma l. INT CH Sweet Expression's Circus Circus oli kesälomamatkalla Saksasta ollen tänään PN2. Emma sai eilen Porin KV:ssä Suomen serttinsä ja on nyt myös FIN CH!


02.06. Tallinna KV, ESTV-07
10 lammaskoiraa oli ilmoitettu slovenialaisen Brigita Kremserin kehään. Helli l. INT CH Drover's Very Best oli ROP saaden Eestin serttinsä ja tittelin ESTV-07.


19.03. Terveystulos
Helli l. CH Drover's Very Best kävi silmätarkastuksessa tänään tuloksena ei HC, PRA oireita.


18.03. Riika KV/Latvia, LVV-07
Helli l. CH Drover's Very Best on intti! Kävimme Heidin ja Riitan kanssa kauniissa Riiassa ja kotiintuomisina oli uusi intti kun Helli oli ROP saaden sertin ja CACIBin ja on nyt siis INT, FIN, LV CH LVW-07. Oli erikoista ilmoittautua näyttelyyn kun ei tiennyt tuomaria, joten aikataulun tultua oli yllätys lukea, että rodun arvostelee Gunnel Holm. Helli poimittiin ryhmässä yhdeksän finalistin joukkoon.


05.03. Silmätarkastus
Kerttu l. CH Drover's Verbal Acrobat kävi silmätarkastuksessa tänään. Tuloksena oli terveet silmät.


14.01. Lahti
Meillä on uusi valio, Drover'sin oma kasvattama valio #47! Kerttu l. Drover's Verbal Acrobat oli ROP saaden viimeisen serttinsä ja on nyt FIN, EST CH! Kerttu oli päivän ainoa ERIn saanut rotunsa edustaja. Tuomarina oli Marja Talvitie.


06.01.2007 Pablo In Memoriam
Saimme suruviestin Riikalta Kokemäeltä. Heidän Pablo, Drover's Pitch And Toss on kuollut kunnioitettavassa 14:n vuoden 2:n kuukauden iässä.


06.11 Emma on Vuoden Bobtail Saksassa!
Ylpeinä hehkutamme, että Viljamin (MVA Drover's Special Edition) ainokainen Multi CH Sweet Expression's Circus Circus on Vuoden Bobtail Saksassa! Ei huono saavutus nartulle! Saksassa on enää yksi näyttely jäljellä tälle vuodelle ja Emma johtaa kisaa niin kirkkaasti, että kukaan ei voi sitä enää ohittaa. Lämpimät onnitteluhalaukset Saksaan Markille ja Roosmarielle!


14.10 Dortmund/Saksa
Taas tuli textari Markilta, että Emma l. MVA Sweet Expression's Circus Circus on ollut ROP. Tällä kertaa kyseessä oli VDH:n 100-vuotisjuhlanäyttely ja tuomarina oli saksalainen kasvattajatuomari Heike Bilsheim.


13.10 Dortmund/Saksa
Textari Markilta kertoo, että MVA Drover's Special Editionin tytär Emma l. MVA Sweet Expression's Circus Circus on ollut ROP tänään ja sai samalla tittelin BndSg-06. Tuomarina oli Lew McWilliam Englannista.


17.09 Hyvinkää
Kerttu l. Drover's Verbal Acrobat oli PN2 varasertin kera. Tuomarina oli Rajko Rotner Sloveniasta.


09.09 Porvoo
Kerttu l. Drover's Verbal Acrobat oli EH1. Tuomarina oli Lena Eskills.


02.09 Helsinki
Kerttu l. Drover's Verbal Acrobat sai H:n, koska tuomarin mukaan Kerttu liikkui rodulle epätyypillisen hyvin! Tuomarina oli australialainen Wendye Slatyer.


13.08 Oslo KV, NV-06, Norja
Sinisilmä-Ansa ei ole turhan montaa kertaa käynyt näytillä elämänsä aikana. Tällä kertaa Ansa matkasi Osloon Norjan Voittaja-näyttelyyn, eikä turhaan. Saksalainen Hassi Assenmacher-Feyel oli saanut 14 lampuria arvosteltavakseen. Ansa oli VSP sertin ja CACIBin kera ja valmistui Norjan valioksi. Lisäksi tämä näyttely oli Norjan Crufts-näyttely ja näin ollen Ansa sai myös osallistumisoikeuden Cruftsiin. Ansaa voi nyt tituleerata FIN, N MVA NV-06 Drover's Visual Effect. Vielä yksi CACIB mistä vaan ja Ansa on "intti".


21.05 Giessen KV, Saksa
Taas tekstari Saksasta Mark Wibieriltä. CH Drover's Special Editionin tytär CH Sweet Expression's Circus Circus saavutti KANS MVA arvon oltuaan ROP tänään Giessenissä!


20.05 Bad Salzhauser, Saksa
Meidän juhliessa aussiemme Drover's Almost Unreal SBIS voittoa saimme iloisen tekstarin iloiselta Mark Wibieriltä Saksasta. Heidän CH Drover's Special Editionin tytär CH Sweet Expression's Circus Circus oli ollut BIS Britische Hütehund kerhon päänäyttelyssä! Rotutuomarina toimi specialisti Marilyn O'Cuilinn USA:sta ja BIS-tuomarina oli saksalainen Erika Heintz. Onnittelut Ringeen Saksaan!


14.05 Hamina
Drover's Visual Effect "Ansa" ei ole ollut kehissä sitten viime vuoden elokuun, mutta mikä come back! ROP, sertti ja valionarvo ja ryhmässä hieno poiminta kahdeksan semifinalistin joukkoon. Ylpeinä voimme kertoa, että Ansa on Drover'sin omakasvattama valio #46. Rotutuomarina oli Jaana Hartus ja ryhmässä tuomaroi JAU Yrjölä.


29.04 Vaasa
Johanna ja Tilda, CH Sweet Expression's Dashing Drover olivat tällä kertaa Vaasassa. Tuomarina toimi australialainen John Rowles, joka teki Tildasta VSP:n.


15.04 Tukholma KV
Johanna matkasi Tildan, CH Sweet Expression's Dashing Drover kanssa pääsiäisnäyttelyyn Tukholmaan. Tuomarina toimi sveitsiläinen OES-kasvattaja Barbara Müller (Pennylane) ja hän teki Tildasta VSP:n kera sertin ja CACIBin. Tilda on nyt myös S CH!


18.03 Tampere KV
Australialainen Beryl Hession arvosteli 24 lampuria tänään. Heidin Helli eli CH Drover's Very Best oli VSP CACIBin kera, joten Helli on nyt yhden CACIBin päässä KANS MVA tittelistä. Tilda, CH Sweet Expression's Dashing Drover oli Johannan luotsaamana PN3. Riitan Kerttu eli Drover's Verbal Acrobat oli avoimen luokan toinen ERI:llä.


14.03 Terveystuloksia
Kävimme silmälääkärin vastaanotolla tänään. Sekä Loppanilla (Drover's Snow Princess) että Ansalla (Drover's Visual Effect) ja kolmella aussiellamme oli kaikilla terveet silmät.


28.02 Vuoden Bobtail tuloksia
Tilda l. CH Sweet Expression's Dashing Drover on Vuoden narttu 2005 ja Vuoden nuori 2005! Kiitokset Johanna Tildan hienosta kunnossa pitämisestä. Heidin Helli l. CH Drover's Very Best tuli toiseksi Vuoden nuori kilpailussa. Ansa päätti olla osallistumatta lainkaan koko kilpailuun ja miettii kotona karvankasvatuskeinoja tuleva viimeisen sertin metsästys mielessään :-)


21.01.2006 Turku KV
Ensimmäisen kerran vuosiin emme osallistuneet Turun talvinäyttelyyn. Johanna ja Tilda pitivät kuitenkin lippua korkealla. Tuomarimuutoksen jälkeen rotumme arvosteli belgialainen Roger Vanhoenacker. Tilda l. CH Sweet Expression's Dashing Drover oli ROP.


18.12 Helsinki KV, PMV-05
Tänään oli vuorossa toinen päivä SKL:n jättiurakasta järjestää "tuplavoittajanäyttelyt". Meitä edustivat valionartut Drover's Very Best "Helli" ja Sweet Expression's Dashing Drover "Tilda". Helli oli PN2 ja Tilda oli PN3. 19 lampuria arvosteli tanskalainen Svend Löwenskjaer.


17.12 Helsinki KV, V-05
Tänään oli ensimmäinen päivä SKL:n jättiurakasta järjestää "tuplavoittajanäyttelyt". Meitä edustivat Drover's Very Best "Helli" ja Sweet Expression's Dashing Drover "Tilda". Helli oli valioiden toinen ja PN3 ja Tilda valmistui valioksi voitettuaan avoimen luokan ja oltuaan PN2. 25 lampuria arvosteli Stuart Mallard, Tuckles, GB.


10.12 Tukholma KV ja jossakin Saksassa
Drover's Very Best kävi Tukholmassa. Helli sijoittui luokassaan neljänneksi SA:lla. Tuomarina oli Diane Anderson, Likeabear OES:ät, USA. Samaan aikaan Saksassa Mark & Roosmarie Wibierin Drover's Special Editionin tytär Sweet Expression's Circus Circus kävi KV-näyttelyssä. Emma sai viimeiset serttinsä ja on nyt sekä D CH että VDH CH!


05.11 Tarto KV, Viro
Drover's Verbal Acrobat oli PN2. Tuomarina oli ruotsalainen Bo Skalin.


31.10 Lindasta tuli enkelikoira
Merja ja Pauli Stenholmin Linda eli FIN MVA Drover's Quadrille Girl nukkui tänään pois 10 vuoden yhdeksän kuukauden iässä.


23.10 Seinäjoki
Toinen päivä Seinäjoella oli menestyksekäs Drover'sille molemmissa roduissa. Helli eli Drover's Very Best on uusi FIN CH! Helli on 45.s itse kasvatettu valio! Helli oli ROP saaden viimeisen serttinsä. Ryhmässä Helli poimittiin seitsemän finalistin joukkoon. Tuomarina oli Jaana Hartus.


22.10 Seinäjoki
Portugalilainen Diego Ramalho pisti koiria järjestykseen tänään Seinäjoella. Helli eli Drover's Very Best oli PN3 varasertin kera.


16.10 Rakvere/Est
Kerttu eli Drover's Verbal Acrobat kävi näytillä eteläisessä naapurimaassamme. Tuloksena ROP, sert ja poiminta kuuden finalistin joukkoon ryhmässä! Rotutuomarina oli Annika Ulltveit-Moe Ruotsista ja ryhmätuomarina oli latvialainen Beata Betkevice.


14.10 V-pennut täyttivät 2 vuotta eilen!
Drover's V-pennut viettivät 2-vuotis päiviään eilen niinpä tänään oli Ansan (Visual Effect) vuoro käydä kauneussalongissa. Ansan sivulla on sarja pääkuvia, joissa Ansa pisti parastaan antaen erilaisia ilmeitä kuin paraskin Claudia Schiffer :-)


22.09 jälleen kotona
Kahden viikon loma Ranskassa on takana. Vietimme ihanat 10 päivää Pierrefondsissa Pinja-aussien ja Helli-lampurin kanssa. Ohjelmassa oli tietenkin myös koiranäyttely a'la Ranska. Ensimmäisenä oli vuorossa Pontoise KV 11.09. Lampurit arvosteli ranskalainen Janette Larive. Helli, Drover's Very Best oli ROP saaden myös sertin ja CACIBin ja poimittiin ryhmässä viiden finalistin joukkoon. Ryhmässä poimittiin vain voittaja esiin, muita ei sijoitettu. Viikon turistielämän jälkeen suunnisti Heidi Hellin kanssa Compiegneen samalla kun Pinja kävi näyttäytymässä Ranskan aussie nationalissa. Compiegnessa oli tuomarina myöskin ranskalainen Georges Kraemer. Hra Kraemer piti ennen arvostelua yleisölle esitelmän siitä, millainen lammaskoiran tulee olla Helliä esimerkkinä käyttäen. Helli palkittiin varasetillä ja varaCACIBilla.


03.09 Vantaa
Tänään oli Hellin (Drover's Very Best) vuoro pitää lippua korkealla tuloksena VSP ja sert. Tuomarina toimi entinen lammaskoirakasvattaja Kristina Purens, Honeysuckle OES:ät, Ruotsi.


28.08 Heinola
Tällä kertaa rotumme arvosteli Suomen viimeisin all rounder Harry Tast, joka arvosteli lammaskoirat ensimmäistä kertaa. "Ansa", Drover's Visual Effect hurmasi tuomarin ollen ROP kera seitsemännen serttinsä.


20.-21.08 paimennusta Kausalassa
Olemme jälleen viettäneet antoisan viikonlopun paimennuksen merkeissä. Tällä kertaa oli koko viikonloppu varattu lammaskoirille ja mukana olikin peräti 11 eri koiraa, joista osa oli ensikertalaisia. On aina yhtä mieletöntä nähdä miten koirat nauttivat kun pääsevät tekemään alkuperäistä työtään. Omat "paimentyttömme" Ansa, Helli ja Kerttu oppivat uusia asioita ja kehittyivät melkoisesti viikonlopun aikana. Leirin lopuksi totesi ohjaajamme, että pienellä treenauksella on Ansa kisavalmis ensi kesänä. Arvatkaapa olemmeko ylpeitä sinisilmästämme!


13.08 Aura
Aivan kamala näyttelypaikka ja aivan liian pienet kehät eikä edes opasteita perille! No, lopputulos kuitenkin hyvä, Ansa eli Drover's Visual Effect oli VSP ja sai kuudennen serttinsä. Tuomarina toimi partiskasvattaja Lena Eskills.


06.08 Joensuu KV & 07.08 Joensuu
Itävaltalainen Hans Bierwolf arvosteli lauantaina viisi Joensuussa kilpaillutta lampuria. ROP, sert ja CACIB oli Tilda eli Sweet Expression's Dashing Drover. Norjalainen Helge Lie sijoitti Tildan ryhmässä hienosti toiseksi. Sunnuntaina puikkoihin astui Paula Heikkinen-Lehkonen, joka arvosteli kaksi lampuria ja jälleen oli Tilda ROP kera sertin. Ryhmässä Tilda poimittiin kahdeksan finalistin joukkoon.


31.07 Pori KV
Irlantilainen Seamus Oates arvosteli tällä kertaa. VSP, sert ja CACIB oli Tilda eli Sweet Expression's Dashing Drover. Drover's Very Best eli Helli oli EH3.


24.07 Vantaa
Järjettömän tuulisessa säässä arvosteli Marja Talvitie. Sinisilmä-Ansamme, Drover's Visual Effect oli ROP saaden viidennen serttinsä.


16.07 Panelia, Suomen Bobtailkerhon erikoisnäyttely
Eilen oli lammaskoirien vuotuinen erikoisnäyttely. 51 koiraa oli ilmoittautunut brittituomarin Steve W Hall, Shenedene OES:ät kehään. Meiltä oli mukana kuusi koiraa. Parhaiten sujui Tildalla eli Sweet Expression's Dashing Drover, jonka Johanna luotsasi VSP:ksi. PN2 oli Heidin Helli eli Drover's Very Best. Taija esitti Ansan eli Drover's Visual Effect, joka oli ERI4 luokassaan ja Hanna esitti Riitan Kertun eli Drover's Verbal Acrobat, joka myös sai ERIn. Satu esitti V-tyttöjen äiskän Tupsiksen eli Drover's Untamed Heart, joka oli valioluokassa ERI3. Taija vei kehään V-tyttöjen isän Ransun eli Drover's Take My Wordin, joka sai loistavan arvostelun, mutta turkinmäärä ei riittänyt valioluokassa, joten se sai EH:n. Kasvattajaluokkamme oli kolmesta ryhmästä toinen. Erikoisnäyttelyssä jaetaan aina myös kiertopalkinto parhaalle turkinlaadulle ja tähän kilpailuun tuomari halusi meidän koirista Ansan, Hellin ja Tupsiksen. Kiitokset kaikille mukavasta päivästä!


Sivujen kapasiteetti
Kuten moni varmaan huomasikin olivat sivut eilisestä asti kaatuneet kapasiteetin puutteen takia. Asia on nyt korjattu ja kapasiteettia on hankittu sen verran lisää, että ongelma tuskin tulee toistumaan. Kiitokset teille kaikille, joita Drover's sivut jaksavat näin paljon kiinnostaa!


19.06 Kotka
Helli eli Drover's Very Best oli VSP saaden sertin. Tuomarina oli irlantilainen Austin Long-Doyle.


18.06 Iitti
Kerttu eli Drover's Verbal Acrobat oli tänään ROP saaden sertin. Rotutuomarina oli Päivi Eerola. Ryhmän otti Elena Ruskovaara, joka poimi Kertun kahdeksan finalistin joukkoon.


11.06 Vänersborg KV (S) ja 12.06 Hilleröd KV (DK)
"Ansa" eli Drover's Visual Effect kävi viikonloppumatkalla Ruotsissa ja Tanskassa. Lauantaina sateisessa Vänersborgissa tuli ROP, sertti ja CACIB. Rodun arvosteli australialainen Wayne Burton. Sunnuntaina Tanskassa argentiinalainen Carlos Saevich antoi sa:n, mutta ei sijoittanut Ansaa PN-luokassa.


08.06 Tildan lonkkalausunto
Tilda kuvattiin pari viikkoa sitten. Tulokset tulivat takaisin samoina kuin menivät SKL:ään: lonkat D-D, kyynärpäät 0-0.


22.05 Helsinki KV
Tildalla on vauhti päällä. Päivän ROP ja sert ja CACIB Kari Järvisen kehässä Sweet Expression's Dashing Drover. PN2 ja VACA ja VASERT oli Drover's Very Best ja PN3 oli Drover's Visual Effect.


21.05 Hamina KV
Tildalla on vauhti päällä. Joao Vieira Lisboa Portugalista arvosteli tänään sekä rodun että ryhmän ja tuloksena ROP, sert, CACIB, RYP 3 Sweet Expression's Dashing Drover. ERI2 oli Drover's Visual Effect.


14.05 Raisio
Tekstiviesti Johannalta kertoo, että Tilda eli Sweet Expression's Dashing Drover oli ROP saaden toisen serttinsä! Päivän tuomarina oli Lena Eskills.


07.05 Harjavalta
Tekstiviesti Johannalta kertoo, että Tilda eli Sweet Expression's Dashing Drover on voittanut ensimmäisen serttinsä ollen VSP! Päivän tuomarina oli puolalainen Elzbieta Chwalibog.


23.04 Lahti KV
Drover's Visual Effect ei ole ollut kehissä sitten joulukuun -04. Nyt "Ansa" räjäytti potin ollen ROP saaden sertin ja ensimmäisen CACIBinsa. PN2 oli Heidi Anderssonin Drover's Very Best ja ERI3 oli Riitta Nenosen Drover's Verbal Acrobat. Elena Ruskovaara arvosteli päivän 16 lampuria.


27.03 Lappeenranta
Helli ja Kerttu putsasivat pöydän tänään. Päivän tuomari Jaana Hartus laittoi ROP:ksi sertin kera Hellin eli Drover's Very Bestin. PN2 varasertin kera oli Kerttu eli Drover's Verbal Acrobat. Onnittelut tyttösten omistajille Heidille ja Riitalle!


Kultainen ansiomerkki
Sadulle on myönnetty tuloksekkaan kenneltyön johdosta Suomen Kennelliiton kultainen ansiomerkki.


21.02 Kolmas surusanoma kuukauden sisällä
Tällä kertaa ajatuksemme ovat Kia & Petri Wikholmin luona. "Sessi" (FIN, S MVA Drover's Proper Princess) ja veljensä "Kalimero" (FIN CH Drover's Prince Charming) nukkuivat ikiuneen tänään 12 v 3 kk vanhoina. Sessi ja Kaltsi viettivät viimeiset neljä vuottaan Wikholmien luona kun niiden entinen omistaja joutui luopumaan koirista. Kiitokset Kialle ja Petelle kun silloin annoitte sisaruksille kodin.


14.02 ei ihan tavallinen Ystävän päivä
Olemme jälleen menettäneet laumamme jäseniä täysin yllättäin. Viime yönä sairastuivat sekä Matilda (KANS, FIN, S, DK MVA Shaggybob's Balloo Satin) että poikansa Esko (FIN, S MVA Drover's Read My Lips) vakavasti. Matilda sai vakavan hengitysvaikeuskohtauksen ja Eskolle nousi korkea kuume ja se oli aivan väsyksissä. Molemmat vietiin eläinlääketieteelliselle korkeakoululle aamulla ja kun verikokeet, röntgenit ja ultrat oli otettu olimme kahta koiraa köyhempiä. Matilda jätti meidät 12 v 8 kk vanhana keuhkoihin metastoineen syövän takia ja Esko lähti 9-vuotiaana vatsalaukusta löytyneen syövän takia. Miksi molemmat sairastuivat yhtä aikaa?


29.01.2005 Surua ja iloa
Rakas Hjalmarimme (KANS, FIN, S, DK MVA V-99 SBIS Drover's Quite the Best) nukkui pois tänään 10-vuotiaana. Hjalmar heikkeni hyvin nopeasti, vain muutamassa päivässä ja tänä aamuna oli tilanne sellainen, että lopullinen päätös oli tehtävä. Satu jäi kotiin ja minä matkasin Turun KV-näyttelyyn esittämään "Hellin", Drover's Very Bestin. Helli lunasti odotukset ollen ROP sertin ja ensimmäisen CACIBinsa kera. Tuomarina toimi unkarilainen Miklos Levente. Ryhmässä unkarilainen paimenkoiraspecialisti Peter Harsanyi poimi Hellin kovatasoisessa joukossa yhdeksän finalistin joukkoon.


17.12 Tupsiksen ultra
Tupsis ultrattiin tänään ja valitettavasti se on tyhjä.


12.12 Tukholma KV, SV-04
Drover's Visual Effect oli PN2 ja siskonsa Drover's Very Best oli PN3 eivätkä tytöt ole vasta kuin 14-kuisia! Ansa sai oikeuden osallistua Cruftsiin kun se voitti junioriluokan. Tuomarina oli kroatialainen Davor Javor.


Lisää iloisia uutisia SKL:stä
Drover's Verbal Acrobat "Kerttu" ja Drover's Visual Effect "Ansa" kävivät kuvissa parisen viikkoa sitten. Tänään saapuivat tulokset: Kertun lonkat A ja kyynärpäät 1-0 ja Ansan lonkat C ja kyynärpäät 0-0!


Iloisia uutisia SKL:stä
Drover's Very Best "Helli" kävi kuvissa parisen viikkoa sitten. Tänään saapui Heidille kirje SKL:stä: lonkat A ja kyynärpäät 0!


21.11 Jyväskylä KV
Drover's Visual Effect "Ansa" voitti toisen serttinsä junioriluokasta ollen PN2. "Helli" eli Drover's Very Best oli ERI2. Päivän tuomarina oli englantilainen Patricia Chadwick.


Pentuja odotettavissa?
FIN MVA Drover's Untamed Heart "Tupsis" kävi riiureissulla ulkomailla. Mikäli meitä onnistaa on Drover's W-pentue odotettavissa tammikuun puolivälissä 2005. Tiedustelut tervetulleita!


23.10 Seinäjoki KV
Johanna kävi Tildan (Sweet Expression's Dashing Drover) kanssa Seinäjoella. Tuloksena junioriluokan EH1 ja toivomus, että Tilda saa lisää kehätottumusta. Päivän tuomarina oli Elina Haapaniemi.


03.10 Tampere
Tuomarimuutoksen jälkeen päivän tuomarina nähtiin Jaana Hartus. Päivän VSP sertin kera (Kertun ensimmäinen) oli Drover's Verbal Acrobat.


19.09 Kausala, paimennnusta
Vietimme jälleen ikimuistoisen mielenkiintoisen päivän Kausalassa paimennuksen merkeissä. Tuloksena kaksi uutta Drover's koiraa, jotka on paimennustaipumustestattu! FIN, S MVA Drover's Unforgettable eli Valma ja Drover's Verbal Acrobat eli Kerttu suoriutuivat loistavasti hommasta. Kerttu osoitti yhtä luonnollista ja kaunista tyyliä työskennellä kuin sisarensa Ansa (Visual Effect) ja Hellikin (Very Best). Ansa ja Helli olivat myöskin mukana ja treenasivat lisää paimennuksen saloja. Kuvia tulee sivuille myöhemmin.


12.09 Porvoo
Lähes kolmen viikon nettiyhteydettömyys takana ja paljon päivitettävää rästissä! Itävaltalainen Erwin Deutscher arvosteli Porvoossa. Drover's Very Best "Helli" oli PN3 sertin kera (Hellin kolmas). Saksantuontimme Sweet Expression's Dashing Drover "Tilda" oli ERI3 ja Drover's Verbal Acrobat "Kerttu" oli ERI4.


05.09 Helsinki
Saksalainen Christofer Habig arvosteli tänään. Drover's Visual Effect oli PN3 varasertin kera.


28.08 Kouvola
Päivän ROP oli Harry & Jaana Turtiaisen MVA Drover's Unique Fenfire "Fiina". PN2 ja sertti "Hellille" eli Drover's Very Best. MVA Bab at the Bowster's Superdrover "Nuppu" oli valioluokan kolmas. Rotutuomarina oli australialainen Peter Flynn. Fiina poimittiin erittäin kovatasoisessa ryhmässä kahdeksan parhaan joukkoon.


22.08 Tervakoski
Upea viikonloppu takana! Tänään rodun arvosteli Maret Kärdi Eestistä. ROP ja RYP 2 oli KANS, FIN, S, N, DK MVA V-00,-01 NV-02 SV-02 PMV-03 Drover's Snow Princess. PN2 sertin kera (Hellin ensimmäinen) oli Drover's Very Best ja PN3 oli FIN, N MVA Bab at the Bowster's Superdrover.


21.08 Parainen
Elena Ruskovaara debytoi tänään lampurikehässä ja hänen valintansa päivän ROPiksi oli Harry & Jaana Turtiaisen MVA Drover's Unique Fenfire. "Fiinan" hieno päivä jatkui kun se sijoittui ryhmässä upeasti toiseksi!


31.07 Pori KV
Portugalilainen kasvattajatuomari Pedro Sanchez Delerue (da Quinta D'Abroeira OES) oli saanut 18 lampuria arvosteltavakseen. Päivän ROP oli MULTI MVA MULTI V Drover's Snow Princess. MVA Drover's Unique Fenfire oli valioiden toinen ja PN3. Juniorinarttujen kärki oli Drover's voittoinen kun luokan voiton vei kaunis Emma eli Sweet Expression's Circus Circus, joka on ROP-voittajan veljen MVA Drover's Special Editionin jälkeläinen. Emma oli PN2 ja sai sertin. Toinen luokassa oli Drover's Visual Effect ja kolmas Drover's Very Best. Ensimmäisen kerran sitten kesän 2001 esitimme kasvattajaluokan ja ryhmämme sijoittui isossa kehässä hienosti neljänneksi.


24.07 Helsinki
Ensimmäinen kerta junioriluokassa ja Ansa eli Drover's Visual Effect oli VSP saaden sertin! Tuomarina oli Maret Kärdi Eestistä.


17.07 Orivesi
Saksantuontimme Tilda eli Sweet Expression's Dashing Drover esitettiin ensimmäistä kertaa virallisissa luokissa voittaen juniorinartut laatumaininnalla erinomainen. Tuomarina oli irlantilainen Noreen Harris.


12.-13.07 Kausala, lammaspaimennusta
Tänään kotiuduimme kahden päivän paimennusleiriltä. Vitsit, että oli hauskaa, niin koirilla kuin meillä ihmisilläkin! Ei voi muuta kuin todeta rinta rottingilla, että meidän "sohvaperunoissa" elää oikea paimenkoira! Seuraavat Drover's koirat/omistamamme koira näyttivät lampaille kaapin paikan: Multi Mva Multi V Drover's Snow Princess, MVA Bab at the Bowster's Superdrover sekä vasta 9-kuiset siskokset Drover's Visual Effect "Ansa" ja Drover's Very Best "Helli". MVA Drover's Unique Fenfire "Fiina" tarvitsee rutkasti lisää itseluottamusta, mutta vaisto kytee ihan pinnan alla. Onnittelut myös Hellmanin Ullalle kahdesta upeasta esityksestä. Nimittäin MVA Grey Coat's Classical Lady ja MVA Hurluburly Hedwig from Beautiful Highland olivat aivan loistavia. Paimennus on mahtavaa!


11.07 Mäntsälä
Tänään oli viimeinen kerta pentuluokassa V-pennuillemme. "Ansa" ja "Helli" olivat kehässä kroatialaisen kasvattajatuomarin Davor Javorin, Reata's OES, toimiessa tuomarina. Molemmat tytöt saivat loistavat arvostelut KP:den kera. Drover's Visual Effect oli ROP-pentu ja Drover's Very Best oli toinen luokassa.


04.07 Karjaa
Aurinkoisella Karjaalla tuomaroi Lena Eskills. Drover's Visual Effect oli ROP-pentu ja Drover's Very Best toinen luokassa. Multi MVA Multi V Drover's Snow Princess oli ROP ja poimittiin seitsemän parhaan joukkoon ryhmässä.


03.07 Espoo, OES erikoisnäyttely
Ranskalainen Claude Ritter, Ebonyivory OES, oli tämän vuoden tuomari. Päivän pilasi heti aamusta alkanut taukoamaton sade, mutta selvisimme hengissä! Drover's Visual Effect oli päivän BIS-pentu perässään puolisiskonsa, Saksan tuontimme Sweet Expresson's Dashing Drover, kolmantena Drover's Very Best ja neljäntenä Drover's Verbal Acrobat. Pentujen isä, MVA Drover's Take My Word oli suuressa valioluokassa neljäs ja V-pentujen äiti MVA Drover's Untamed Heart oli PN4. Heidi ja MVA Bab at the Bowster's Superdrover olivat VSP.


13.06 Virkkala
Heidi koirineen putsasi pöydän tänään Virkkalassa. Nuppu eli MVA Bab at the Bowster's Superdrover oli ROP ja Helli eli Drover's Very Best oli ROP-pentu. Tuomarina toimi sveitsiläinen Jan Nesvadba.


06.06 Paljon Onnea Matilda!
KANS, FIN, S, DK MVA Shaggybob's Balloo Satin täyttää tänään 12 vuotta! "Matildalla" on harmittomia rasvapatteja vähän siellä sun täällä ympäri kroppaansa, mutta muutoin se on ikäisekseen aivan loistavassa kunnossa. Synttärikuvat löytyvät "Matildan" omalta sivulta linkistä 1990-luku.


05.06 Duisburg, D (DOESCin erikoisnäyttely)
"Emma" eli Sweet Expression's Circus Circus on ollut vauhdissa jälleen! VSP+sert erikoisnäyttelyssä tuomarina Jeanette Burns.


30.05 Sursee-Nottwil, Sveitsi (Euro OES Show)
Eräs erittäin onnellinen Mark Wibier soitti eilen illalla kertoakseen, että MVA Drover's Special Editionin tytär Sweet Expression's Circus Circus voitti 27:n nartun junioriluokan ja jatkoi voittokulkuaan ollen näyttelyn BIS-juniori 74:stä juniorista!! Wow, sanomattakin selvää, että olemme ylpeitä Emmasta! Tuomarina toimi englantilainen Maureen Cowie, Southview OES.


30.05 Rauma
"Ansa" eli Drover's Visual Effect oli tänään ensimmäisessä näyttelyssään. Tuomarina oli norjalainen paimenkoiraspecialisti Wera Hübenthal, joka antoi Ansalle imartelevan arvostelun ja teki Ansasta ROP-pennun. Myös Ansan veli "Masi" oli ensimmäisessä näyttelyssään. Emme olleet nähneet Masia luovutuksen jälkeen, joten oli suuri pettymys havaita, että Masilla on alapurenta. Masi voitti kuitenkin urospennut erinomaisella rakenteellaan, mutta jäi purennan takia ilman KP:tä. "Ransu", MVA Drover's Take My Word oli PU3. Parempia sijoituksia on odotettavissa pienen laihdutuskuurin jälkeen :-)


22.05 Helsinki KV
Siitä on vuosia kun Kari Järvinen on viimeksi arvostellut lampureita. Tänään rodullamme oli tuomarinmuutos ja Kari astui remmiin. Multi MVA Multi V Drover's Snow Princess näytti jälleen takatassuja muille ollen ROP ja sijoittuen erittäin kovatasoisessa ryhmässä hienosti neljänneksi. Ryhmän arvosteli tunnettu ruotsalainen schapendoes kasvattaja Gunilla Skallman.


25.04 Lahti KV
Tänään rotumme arvosteli rotuspecialisti Ian Smith (Ronndal) Uudesta Seelannista. FIN MVA Drover's Unique Fenfire oli VSP saaden CACIBin ja sisarensa FIN, S MVA Drover's Unforgettable oli PN4. Multi MVA Multi V Drover's Snow Princess sai tällä kertaa EH:n.


12.04 Lappeenranta
Hyytävän kylmä päivä jättimäisessä teltassa takana! Varsinaista elämysmatkailua a'la koiranäyttely. Koska Aussiemme Tres Colores Gabrielina on aloittanut mammalomansa pääsi Loppan eli Multi Mva Multi V Drover's Snow Princess yksin näyttelyyn. Rotutuomarina oli partiskasvattaja Lena Eskills, joka teki Loppanista ROP:n ja ryhmässä tuomaroi Leni Nousiainen, joka sijoitti Loppanin hienosti kolmanneksi.


11.04 Lilja muutti uuteen kotiin
Lilja eli Drover's Valentine Heart muutti tänään uuteen kotiinsa Hajalaan Paimion lähelle. Onnea uudelle lammaskoiran omistajalle Jenni Heinoselle!


04.04. Kerava, pentunäyttely
Kerttu ja Helli aloittivat uransa tänään. Eeva Resko arvosteli rodun ja tällä kertaa Helli eli Drover's Very Best oli ROP-pentu ja sisarensa Drover's Verbal Acrobat eli Kertu oli luokan toinen saaden myös KP:n. Hellin menestys jatkui ryhmäkehässä, jossa Saija Juutilainen sijoitti sen hienosti kolmanneksi.


03.04. Orimattila, luonnetesti
Nuppu eli MVA Bab at the Bowster's Superdrover ja Tupsis eli MVA Drover's Untamed Heart olivat tänään luonnetestissä. Nuppu sai loistavat 174 pistettä ja Tupsis sai 71 p.


Lilja etsii uutta kotia
Suureksi pettymykseksemme sijoitusnarttumme Lilja kehitti itselleen reilun alapurennan. Tästä syystä Lilja etsii uutta kotia kotikoirana. Mikäli haluat tarjota Liljalle pysyvän kodin ota yhteyttä s-postitse tai puhelimitse.


20.03 Tampere KV
Loppan eli KANS, FIN, S, N, DK MVA V-00,-01 SV-02 NV-02 PMV-03 Drover's Snow Princess oli kehässä pitkän tauon jälkeen. Englantilainen Margaret Everton oli saanut 17 lammaskoiraa arvosteltavakseen ja Loppan oli VSP.


27.02 Oili muutti sijoituskotiin
Oili muutti sijoituskotiin Espooseen ja sai samalla uuden lempinimen, Tilda. Tilda tullaan näkemään kehissä tulevaisuudessa.


Vuoden Bobtail tuloksia
MVA Bab at the Bowster's Superdrover päätti vuoden 2003 voittamalla Vuoden Bobtail-kilpailun! Onnittelut ja Kiitokset hyvästä turkinhoidosta jälleen kerran Heidille. KANS MVA Drover's Ultra Classic sijoittui myös kahdella listalla ollessaan 10. Norjan listalla ja 11. Ruotsin listalla. Onnittelut Kickille! Heidillä piti kiirettä viime vuonna sillä hän ehti "Nupun" näyttelyiden ohella "Kamunsa" kanssa agilitykisoihin, tuloksena Vuoden Agility OES Drover's Unique Surprise.


16.02 Oili on Suomessa
Saksantuontimme Sweet Expression's Dashing Drover eli "Oili" lensi Suomeen viikonloppuna. Kuvia tulossa pikimiten Oilin omalle sivulle.


07.01.2004 silmätarkastus
Nuppu kävi tänään silmätarkastuksessa ja kaikki oli kunnossa.


04.01.2004 Pentutapaaminen
Kutsuimme lähistöllä asuvat V-pennut omistajineen ulkoilemaan Puolarmaarin nurmikoille. Mukana olivat kaikki paitsi Panelian Masi ja Kymissä asuva Grace. Kyllä riitti pennuilla vauhtia kun viisi tyttöä ja Raision-Vertti pistivät hulinaksi. Ei päässyt omistajillakaan vilu iskemään, sen verran ahkeraan piti milloin kenenkin perään juosta. 12-viikkoisilla pennuilla on hyvin valikoiva kuulo :-).


13.12 Tukholma KV, Ruotsi, PMV-03
Wow, Loppan teki sen jälleen! Päivän tuomari tanskalainen Ole Staunskjaer hymyili taukoamatta käydessään Loppania läpi ja Loppan saikin varsin imartelevan arvostelun, tuloksena VSP ja PMV-03. Loppan on nyt KANS, FIN, S, N, DK MVA V-00,-01 SV-02 NV-02 PMV-03 Drover's Snow Princess. Tässä arvostelu: Härlig tik. Full av stil. Härlig storlek. Välbyggd, kort och välvinklad. Mycket välskött päls, prima färg. Rör sig bra. Sanomattakin selvää - olemme ylpeitä Loppanista.


06.12 Messukeskus KV, V-03
Ensimmäisen kerran Voittaja-näyttelyiden historiassa ei yhtään Drover's-koiraa oltu ilmoitettu! Tuomarimuutoksen jälkeen oli tuomarina englantilainen Jean Lanning. MVA Bab at the Bowster's Superdrover sai ERIn, mutta ei sijoittunut luokassaan.


Sijoituskoti haussa
Etsimme sijoituskotia narttupennulle, joka on tulossa Saksasta. Pennun vanhemmat ovat MVA Drover's Take My Word ja MVA Sweet Expression's Say Cheese. Mikäli olet kiinnostunut, ota rohkeasti yhteyttä.


22.11 Hamar KV, Norjan Voittaja-näyttely
Iloisia uutisia Kickiltä. Kasper oli tänään VSP ja on nyt KANS, FIN, S, N MVA NV-03 Drover's Ultra Classic. Tuomarina oli paimenkoiraspecialisti Wera Hübenthal, Picador briardit, Norja.


10.11 Pennut neljä viikkoa
Pennut täyttävät tänään neljä viikkoa. Otimme niistä jälleen poseerauskuvia, mutta...tämän ikäiset pennut eivät ole kaikkein yhteistyöhaluisimpia! Julkaisemme kuvat kuitenkin, tsekkaa linkki astutuksia.


06.11 Domino In Memoriam
Domino eli KANS, FIN, S, DK MVA Shaggybob's Balloo Ribbon nukkui tänään pois. Vanhuuden vaivat ottivat hiljaa hiipien yliotteen Dominosta ja arkipäivästä selviäminen kävi yhä vaikeammaksi. Domino eli tasan 11 vuotta 5 kk arvokasta koiranelämää.


20.10 Pennut viikon vanhoja ja vain yksi uros jäljellä
Pennut täyttävät tänään yhden viikon. Kaikki on sujunut hyvin ja ne ovat kasvaneet reippaasti, joten oli aikamoinen shokki kun pienempi uros löytyi tänään kuolleena nukkuvien sisarustensa keskeltä.


14.10 Drover's V-pennut syntyivät!
Tupsis eli FIN MVA Drover's Untamed Heart on ylpeä kahdeksan pennun äiti! Pennut, kaksi urosta ja kuusi narttua, syntyivät eilen illalla. Kuvia tulossa astutuksia-sivulle.


13.10 Ransun pennut Saksassa syntyivät
Onnittelut Roosmarie ja Mark Wibierille suuresta pentueesta. Peräti 11 pentua syntyi viime yönä. Onnelliset vanhemmat ovat MVA Sweet Expression's Say Cheese ja FIN, S MVA Drover's Take My Word.


20.09 Ekeberg, Ruotsi, paimennustaipumustesti
MVA Bab at the Bowster's Superdrover eli Nuppu läpäisi paimennuksen taipumustestin kuin vettä vaan! Tuomari Calle Borgström sanoi, että Nuppu on riittävän lahjakas jatkokoulutusta ajatellen.


14.09 Porvoo
Päivän tuomari oli englantilainen rotuspecialisti Ferelith Somerfield. Hänen valintansa ROP:ksi oli Loppan eli KANS, FIN, S, N, DK MVA V-00,-01 SV-02 NV-02 Drover's Snow Princess. Toisena ERI:llä Loppanin jälkeen oli Nuppu eli FIN, MVA Bab at the Bowster's Superdrover, jonka osa-omistaja Heidi Andersson uskaltautui ensimmäistä kertaa kehään Nupun kanssa.


07.09 Tupsiksen ultra
Ensimmäinen Drover's pentue neljään vuoteen on tulollaan! MVA Drover's Untamed Heart kävi tänään ultrassa ja pentuja on tulossa. Lisää tietoa tulevasta pentueesta löytyy astutuksia sivulta.


30.08 Vantaa
Nuppu eli MVA Bab at the Bowster's Superdrover jatkoi voittokulkuaan ollen jälleen ROP. Päivän tuomari oli norjalainen Rigmor Ulstad.


17.08 Merikarvia, paimentamassa
Mielenkiintoinen päivä Merikarvialla takana. Joitakin lammaskoiriamme kera Aussiekavereiden saivat mahdollisuuden kokeilla paimentamista lampailla. Multi MVA Drover's Snow Princess ja MVA Drover's Take My Word osoittivat olevansa kunnon paimenkoiria. Kuvia molempien omilla sivuilla. Agilitytähtemme Drover's Unique Surprise kävi niin kuumana, että Kamua ei voinut päästää irti, mutta se osoitti valtaisaa kiinnostusta lampaita kohtaan. MVA Drover's Unforgettable tarvitsee uudemman yrityksen, jospa se vaisto sitten tulisi kunnolla esiin. Lampaiden juostessa aitauksessa rohkeni Valmakin kiinnostua niistä.


09.08 Petäys, OES erikoisnäyttely
53 lammaskoiraa oli kerääntynyt Petäykseen hakemaan itavaltalaisen Eleanore Singerin (Enchant OES) mielipidettä. Hänen valintansa päivän BISsiksi oli FIN, N MVA Bab at the Bowster's Superdrover eli Nuppu. Iso Kiitos ja halaus Nupun haltijalle Heidi Anderssonille, jonka vastuulla on Nupun aina niin täydellisesti kunnostettu turkki! Koska mahtavasti liikkuvat valionarttumme Drover's Snow Princess, Unforgettable, Unique Fenfire ja Untamed Heart eivät päivän tuomaria miellyttäneet ollenkaan, vaikka ERInsä saivatkin, päätimme ensimmäistä kertaa erikoisnäyttelyiden historiassa jättää kasvattajaluokan pois kehästä.


03.08 Sundsvall KV, Ruotsi
Sillä aikaa kun suomalaiset Drover's koirat viettivät vapaa viikonloppua näyttelyistä pitivät Kicki ja Kasper huolen otsikoissa pysymisestä. Englantilaisen Brenda Banburyn valinta ROP:ksi oli KANS MVA Drover's Ultra Classic. Norjalainen Ralf Campbell otti ryhmän ja sijoitti Kasperin hienosti kolmanneksi.


27.07 Helsinki
Tuomarimuutoksen jälkeen arvosteli sveitsiläinen Barbara Müller rotumme. Multi CH Multi W Drover's Snow Princess oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä sitten Dortmundin maailmanvoittajanäyttelyn ollen VSP. CH Bab at the Bowster's Superdrover oli ERI 3 valioluokassa.


26.07 Mikkeli KV
Nuppu on nykyään FIN, N MVA Bab at the Bowster's Superdrover. Nuppu sai viimeisen serttinsä ja CACIBin Soile Bisteriltä. Ryhmän tuomaroinut Elina Haapaniemi poimi Nupun kahdeksan finalistin joukkoon.


13.07 Hyvinkää
Bab at the Bowster's Superdrover oli viimeistä kertaa nuorten luokassa ja oli ROP saaden sertin. Rodun arvosteli Päivi Eerola ja ryhmän, jossa Nuppu poimittiin hienosti kahdeksan parhaan joukkoon, arvosteli unkarilainen György Sczemere.


05.07 Alfta, S
Kicki ja Kasper (KANS, FIN, S, N MVA Drover's Ultra Classic) jatkavat voittokulkuaan Ruotsissa. Tänään he kävivät Alftassa ja Kasper oli jälleen ROP ja sijoittui ryhmässä hienosti neljänneksi. Sekä rodun että ryhmän otti liettualainen Natalia Gapaniuk-Nekrosiene.


28.06 Trondheim KV, Norja
Hyviä uutisia Kickiltä. KANS, FIN, S, N MVA Drover's Ultra Classic oli ROP. Tuomarina oli norjalainen Helge Lie.


Syntymäpäivät
Matilda ja Domino täyttivät 11 vuotta 06.06. Tänään otettiin tytöistä kuvia, jotka löytyvät 90-luvun valikosta.


07.06 Vännäs KV, Ruotsi
Kicki ja Kasper (KANS, FIN, S, N MVA Drover's Ultra Classic) ovat jälleen olleet vauhdissa. ROP ja plokkaus seitsemän parhaan joukkoon ryhmässä. Rodun arvosteli irlantilainen Noreen Harris.


01.06 Dortmund, maailmanvoittajanäyttely
Meillä oli hauska matka Saksaan. Multi Mva Multi V Drover's Snow Princess oli valioluokan kolmas ja Bab at the Bowster's Superdrover poimittiin seitsemän parhaan joukkoon avoimessa luokassa, jossa oli 17 narttua. Tuomarina toimi Luis Pinto Texeira Portugalista.


25.05 Ånge, S
KANS, FIN, S, N MVA Drover's Ultra Classic oli VSP. Tuomarina toimi Benny Blid, S.


25.05 Helsinki
Sveitsiläinen Eva Mosimann arvosteli 7 näyttelyyn ilmoitettua lammaskoiraa. Narttujen sertin sai Bab at the Bowster's Superdrover ja valionarttujen ERI2 oli Multi CH Multi V Drover's Snow Princess.


03.05 Somero ja onnittelemme...
Marika Lahtista ja "Brandyä", josta tänään tuli FIN CH Old Cobbler's Brandy By Heart. Brandy on Eskon viides valio jälkeläinen. Luonnollisesti onnittelut myös Satu & Kai Nurmelalle, jotka ovat komean Brandyn kasvattaneet.


Huonoja uutisia
Tuleva jalostusnarttumme, Nuppu, kävi kuvissa pari viikkoa sitten. Tänään tuli SKL:stä kirje, joka vahvisti epäilyksemme; lonkat D molemmin puolin.


15.03 Tampere KV
Saksalainen Walter Schicker oli saanut 20 lampuria liikkeelle. Hänen valintansa ROP:ksi kera sertin ja CACIBin oli Bab at the Bowster's Superdrover.


23.02 Kerava, agility kisat
Heidi ja Kamu eli Drover's Unique Surprise ovat jälleen olleet vauhdissa. Tällä kertaa oli lopullinen tulos 16,72 ja sijoitus 21/36.


Vuoden Bobtail 2002 tulokset
Ylpeänä voimme kertoa, että Loppan eli KANS, FIN, S, N, DK MVA V-00,-01 NV-02 SV-02 Drover's Snow Princess oli Vuoden Narttu 2002 vaikka se kävi vain seitsemässä näyttelyssä. Loppanin isä Esko eli FIN, S MVA Drover's Read My Lips oli jälleen Vuoden jalostuskoira ja Drover's oli Vuoden kasvattaja. Kamu eli Drover's Unique Surprise oli Vuoden Agilitylampuri 2002.


25.01 Turku KV
MVA Drover's Unforgettable oli ROP saaden CACIBin ja Bab at the Bowster's Superdrover sai sertin. Tuomarina oli Torbjörn Skaar Ruotsista.


18.01 Kirkkonummi, agility kisat
Kamu eli Drover's Unique Surprise ja omistajansa Heidi Andersson pistivät jälleen tuulemaan Maxi ykkösissä. Tuloksena 15 virhettä ja sijoitus 10/19.


08.12 Tukholma KV, SV-02
Mahtava matka Tukholmaan takana! Loppan, Multi Mva Drover's Snow Princess on nyt myös SV-02 kun Conny Byström teki siitä VSP:n. Nuppu, Bab at the Bowster's Superdrover oli hienosti PN2 saaden sertin ja varaCACIBin. Tuomarina viime hetken tuomarimuutoksen jälkeen nähtiin Ruotsalainen Conny Byström.


17.11 Kerava, agility kisat
Kamu, Drover's Unique Surprise, sai tänään ensimmäisen virallisen tuloksen agilitysta. Tulos oli 20 virhettä, aika 53.29. Niin se homma etenee, Heidi!


09.11 luonnetesti Tampereella
Ransu ja Valma kävivät tänään luonnetestissä ja molemmat läpäisivät erinomaisilla pisteillä. Ransu, MVA Drover's Take My Word sai 152 pistettä ja Valma, MVA Drover's Unforgettable sai 140 pistettä.


16.10 ultra
Fiina kävi ultrassa ja tuloksena valitettavasti ei pentuja. Uusi yritys ensi juoksusta toivottavasti paremmalla onnella.


13.10 Oulu KV
FIN, S MVA Drover's Unforgettable oli PN2 ja sai varaCACIBin. Tuomarina oli Rita v Mechelen Belgiasta.


Fiina on astutettu
FIN MVA Drover's Unique Fenfire on astutettu. Sulhanen on FIN MVA Drover's Prince Charming. Mikäli pentuja tulee on laskettu aika 14.11.


07.09 Helsinki
FIN, S MVA Drover's Unforgettable oli VSP ja Bab at the Bowster's Superdrover PN2 saaden sertin. Tuomarina oli Torbjörn Skaar Ruotsista.


10.08 Oslo KV, Norjan Voittaja-02
Meillä oli loistava reissu Norjaan. Loppan oli ROP ja RYP 3 ja sai CACIBin. Loppan on nykyään KANS, FIN, S, N, DK MVA V-00,-01 NV-02 Drover's Snow Princess. Nuori Hollannin tuontimme Nuppu, Bab at the Bowster's Superdrover oli PN3 ja sai sertin. Päivän tuomarina oli Ruotsalainen Ulla Eriksson, Crony's pk colliet. Hän otti myös ykkösryhmän.


20.07 Helsinki
Tupsis oli VSP ja sai sertin ja on nyt FIN MVA Drover's Untamed Heart. Tupsis on Drover'sin valio #44 ja kuudes valio U-pentueesta. Päivän tuomari oli John Muldoon Irlannista.


14.07 Mäntsälä